KALİTESİZ GÖZLÜKTEN UZAK DURUN

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.05.2013 - 15:14, Güncelleme: 02.05.2013 - 15:14
 

KALİTESİZ GÖZLÜKTEN UZAK DURUN

Uzmanlar, 2013 yazında hava sıcaklıklarının Türkiye'nin büyük bölümünde yüzde 75 oranında, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıkladı. Bu durum, güneşten korunmanın bir yolu olan güneş gözlüğüne rağbeti arttıracak gibi görülüyor. Peki, güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmeli? İşte bu soruyu cevaplayan Optisyen Serkan Erdoğan piyasada satılan kalitesiz gözlüklerden uzak durulması gerektiğini söyledi.
Daha baharın tadını çıkaramadan yaz sıcaklığını yaşadığımız şu günlerde, etkisini oldukça hissettiren güneş ışınlarından gözlerimizi korumanın yolu olan güneş gözlüğüne ilgi oldukça artmış durumda. Güneşin altında gözlerimizi kısmak, gözünüzü kaçırmak yerine bir güneş gözlüğü alarak zararlı U.V. ışınlarından kurtulmakta mümkün. Ancak piyasada satılan kalitesiz güneş gözlüğü kullandığınız takdirde ‘Kaş yapayım derken, göz çıkarabilirsiniz.’ Uzmanlar, güneş gözlüğü alırken işporta ürünlerinin tercih edilmemesi gerektiğini belirterek, güneşin yaydığı zararlı ışınlarından gözlerinizi korumayan ve çeşitli göz hastalıklarına sebep olan bu ürünlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Serkan Erdoğan, yaz aylarında güneş gözlüğü takmadan güneşe çıkılmaması gerektiğini ve bu zararlı ışınlardan gözleri korumak için ideal bir güneş gözlüğü kullanmak gerektiğini söyledi. İdeal gözlüğün özelliklerinden Tombala bahseden Erdoğan, “Polarize camlı ve UV korumalı güneş gözlüğü almaya çalışın. Güneş gözlüğünün, estetik görünüm dışında, göz sağlığına ciddi faydası vardır. Güneş gözlüğünün koruma sağlayabilmesi için zararlı ışınları süzen bir camdan yapılması gereklidir” dedi. GÖZLÜK ALIRKEN DİKKAT EDİN! Vatandaşları özellikle işporta ve güvenmedikleri yerlerden gözlük almamaları konusunda uyaran Erdoğan, “Sahte güneş gözlüğü takmaktansa, takmamak daha iyidir. Vatandaş kendini tehlikeye atmadan güvendiği yerlerden gözlük almalı. Tabi ucuz olarak tabir ettiğimiz, kalitesiz, sağlıksız, işportada satılan bu tür gözlüklerin alınması uzun vadede katarakt ve çeşitli göz hastalıklarına yol açacaktır. Zararlı ışınların süzmeyen hatta bu zarlı ışınları daha fazla göze tesir etmesine sebep olabilecek camlar var. Bu yüzden işporta gözlüklerine önem vermemelerini tavsiye ediyorum” dedi.
Uzmanlar, 2013 yazında hava sıcaklıklarının Türkiye'nin büyük bölümünde yüzde 75 oranında, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıkladı. Bu durum, güneşten korunmanın bir yolu olan güneş gözlüğüne rağbeti arttıracak gibi görülüyor. Peki, güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmeli? İşte bu soruyu cevaplayan Optisyen Serkan Erdoğan piyasada satılan kalitesiz gözlüklerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Daha baharın tadını çıkaramadan yaz sıcaklığını yaşadığımız şu günlerde, etkisini oldukça hissettiren güneş ışınlarından gözlerimizi korumanın yolu olan güneş gözlüğüne ilgi oldukça artmış durumda. Güneşin altında gözlerimizi kısmak, gözünüzü kaçırmak yerine bir güneş gözlüğü alarak zararlı U.V. ışınlarından kurtulmakta mümkün. Ancak piyasada satılan kalitesiz güneş gözlüğü kullandığınız takdirde ‘Kaş yapayım derken, göz çıkarabilirsiniz.’

Uzmanlar, güneş gözlüğü alırken işporta ürünlerinin tercih edilmemesi gerektiğini belirterek, güneşin yaydığı zararlı ışınlarından gözlerinizi korumayan ve çeşitli göz hastalıklarına sebep olan bu ürünlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Serkan Erdoğan, yaz aylarında güneş gözlüğü takmadan güneşe çıkılmaması gerektiğini ve bu zararlı ışınlardan gözleri korumak için ideal bir güneş gözlüğü kullanmak gerektiğini söyledi. İdeal gözlüğün özelliklerinden Tombala bahseden Erdoğan, “Polarize camlı ve UV korumalı güneş gözlüğü almaya çalışın. Güneş gözlüğünün, estetik görünüm dışında, göz sağlığına ciddi faydası vardır. Güneş gözlüğünün koruma sağlayabilmesi için zararlı ışınları süzen bir camdan yapılması gereklidir” dedi.

GÖZLÜK ALIRKEN DİKKAT EDİN!

Vatandaşları özellikle işporta ve güvenmedikleri yerlerden gözlük almamaları konusunda uyaran Erdoğan, “Sahte güneş gözlüğü takmaktansa, takmamak daha iyidir. Vatandaş kendini tehlikeye atmadan güvendiği yerlerden gözlük almalı. Tabi ucuz olarak tabir ettiğimiz, kalitesiz, sağlıksız, işportada satılan bu tür gözlüklerin alınması uzun vadede katarakt ve çeşitli göz hastalıklarına yol açacaktır. Zararlı ışınların süzmeyen hatta bu zarlı ışınları daha fazla göze tesir etmesine sebep olabilecek camlar var. Bu yüzden işporta gözlüklerine önem vermemelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.