Kuru Kayısının Faydaları

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.04.2021 - 13:41, Güncelleme: 23.04.2021 - 13:41
 

Kuru Kayısının Faydaları

Ülkemizde sıkça tüketilen kayısı zengin besin değeri ile dikkat çeker. Zengin besin değeri ile sağlık açısından birçok yararı bulunan kayısı mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir. Kuru kayısı tüketimi sindirimi kolaylaştırır, tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne yardımcı olur. Kuru kayısı taze kayısıların özel yöntemlerle kurutulmasıyla elde edilir. Kuru kayısı güneş altında ve doğal tekniklerle elde edilirse günkurusu kayısı olarak bilinir. Günkurusu kayısı daha koyu renge sahiptir. Kuru kayısının sağlık açısından pek çok faydası vardır. Zengin besin içeriği olan kuru kayısı vitamin, mineral ve lif kaynağıdır. Vücudun günlük besin ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayan bu kuru meyve düzenli ve ölçülü tüketilmesi durumunda kan şekerini dengeler, kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. Kuru Kayısı Neye İyi Gelir? Bağışıklık Sistemini Güçlendirir Kuru kayısı faydaları saymakla bitmez. Kuru kayısı antioksidan açısından zengindir. Bu nedenle düzenli tüketilmesi halinde vücudu toksinlerden arındırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Antioksidan kaynaklı kuru kayısı iç organlarda biriken toksin ve yağların temizlenmesini sağlar. Kan Basıncını Dengeler Yüksek oranda magnezyum içeren kuru kayısı kan basıncını dengeler. Kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyonu düşürür. Kalp Ritmini Korur İçeriğinde yer alan potasyum ve likopen gibi antioksidanlar nedeniyle kalp damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. Kolesterolü dengede tutar, kötü kolesterolü azaltır. Tokluk Hissi Verir Kuru kayısı lif açısından zengin bir besindir. Lif açısından zengin olması nedeniyle uzun süre tokluk hissi verir. Ara öğünlerde 2-3 adet kuru kayısı tüketimi uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Sindirim Sistemini Düzenler Lif açısından oldukça zengin olan kuru kayısı sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Kabızlığı engeller. Ancak fazla tüketilmesi halinde ishale neden olabilir. Göz Sağlığını Korur A vitamini kaynağı olan kuru kayısı göz sağlığını korur. Göz hastalıklarının oluşma riskini azaltır ve görme gücünü artırır. Kansızlığa İyi Gelir Demir açısından zengin olan kuru kayısı kansızlığa iyi gelir. Bu nedenle kan değerleri düşük olan ve hamile olanlara kuru kayısı tüketmeleri tavsiye edilir. Kuru kayısı kalori miktarını merak ediyor olabilirsiniz. Diyet programlarının vazgeçilmezi olan ve oldukça sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketilen kuru kayısı çok az kaloriye sahiptir. Kuru meyve ve daha pek çok ürün siparişi vermek ve fırsatlardan yararlanmak için Aktarcınız sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ülkemizde sıkça tüketilen kayısı zengin besin değeri ile dikkat çeker. Zengin besin değeri ile sağlık açısından birçok yararı bulunan kayısı mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir. Kuru kayısı tüketimi sindirimi kolaylaştırır, tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne yardımcı olur.

Kuru kayısı taze kayısıların özel yöntemlerle kurutulmasıyla elde edilir. Kuru kayısı güneş altında ve doğal tekniklerle elde edilirse günkurusu kayısı olarak bilinir. Günkurusu kayısı daha koyu renge sahiptir. Kuru kayısının sağlık açısından pek çok faydası vardır.

Zengin besin içeriği olan kuru kayısı vitamin, mineral ve lif kaynağıdır. Vücudun günlük besin ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayan bu kuru meyve düzenli ve ölçülü tüketilmesi durumunda kan şekerini dengeler, kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.

Kuru Kayısı Neye İyi Gelir?

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Kuru kayısı faydaları saymakla bitmez. Kuru kayısı antioksidan açısından zengindir. Bu nedenle düzenli tüketilmesi halinde vücudu toksinlerden arındırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Antioksidan kaynaklı kuru kayısı iç organlarda biriken toksin ve yağların temizlenmesini sağlar.

Kan Basıncını Dengeler

Yüksek oranda magnezyum içeren kuru kayısı kan basıncını dengeler. Kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyonu düşürür.

Kalp Ritmini Korur

İçeriğinde yer alan potasyum ve likopen gibi antioksidanlar nedeniyle kalp damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. Kolesterolü dengede tutar, kötü kolesterolü azaltır.

Tokluk Hissi Verir

Kuru kayısı lif açısından zengin bir besindir. Lif açısından zengin olması nedeniyle uzun süre tokluk hissi verir. Ara öğünlerde 2-3 adet kuru kayısı tüketimi uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır.

Sindirim Sistemini Düzenler

Lif açısından oldukça zengin olan kuru kayısı sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Kabızlığı engeller. Ancak fazla tüketilmesi halinde ishale neden olabilir.

Göz Sağlığını Korur

A vitamini kaynağı olan kuru kayısı göz sağlığını korur. Göz hastalıklarının oluşma riskini azaltır ve görme gücünü artırır.

Kansızlığa İyi Gelir

Demir açısından zengin olan kuru kayısı kansızlığa iyi gelir. Bu nedenle kan değerleri düşük olan ve hamile olanlara kuru kayısı tüketmeleri tavsiye edilir.

Kuru kayısı kalori miktarını merak ediyor olabilirsiniz. Diyet programlarının vazgeçilmezi olan ve oldukça sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketilen kuru kayısı çok az kaloriye sahiptir.

Kuru meyve ve daha pek çok ürün siparişi vermek ve fırsatlardan yararlanmak için Aktarcınız sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.