PET-BT GÖRÜNTÜLEME BİRİMİ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.04.2012 - 15:24, Güncelleme: 25.04.2012 - 15:24
 

PET-BT GÖRÜNTÜLEME BİRİMİ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi PET-BT Görüntüleme Birimi açılış töreni yapıldı
 Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi PET-BT Görüntüleme Birimi açılış töreni, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr.Süheyla Sürücüoğlu, Prof. Dr. Ali Çelik ve Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, CBÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Var ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Birimle ilgili bilgi veren Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elvan Sayıt Bilgin, “PET, vücuttaki fizyolojik süreçlerin 3 boyutlu görüntüsünü veren ve yıllardır kullanılan bir nükleer tıp metodudur. PET/BT ise insan vücudundaki organ ve dokuların fonksiyonlarını metabolik düzeyde gösteren PET (Pozitron Emisyon Tomografi) ile detaylı anatomik bilgi sağlayabilen BT’nin (Bilgisayarlı Tomografi) tek seansta güçlerini birleştirdiği cihazdır. PET/BT uygulamalarının büyük çoğunluğu onkoloji alanındadır. Akciğer kanserleri, lenfoma, malign melanoma, baş boyun tümörleri, meme kanseri, kolorektal kanserler, özofagus ve mide tümörleri, jinekolojik kanserler, mezotelyoma, primer kemik tümörleri ve primeri bilinmeyen metastazların teşhis, evrelendirme, yeniden evreleme ve tedaviye cevabın değerlendirilmesinde Neyine kullanılmaktadır. PET/BT'nin ayrıca nöroloji alanında, refrakter epilepsilerde cerrahi şansının değerlendirilebilmesi için epileptik odağın saptanması ve Alzheimer hastalığının erken tanısı gibi kullanımları da bulunmaktadır. Bu birimi hizmete açmamızdaki değerli katkıları nedeniyle, başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli olmak üzere, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan Yüksel’e ve Başhekimimiz Prof. Dr. Ahmet Var’a teşekkür ederim” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise, “Bugün açılışını yaptığımız PET-BT Görüntüleme Birimi Manisa’da ilk ve tektir. Birim, onkolojide erken tanıya imkân sağlayacaktır. Yakın bir zamanda, Radrasyon Onkolojisi Ünitesini de hizmete açacağız.  Artık tüm birimlerimizle yeni hastanemizde hizmet veriyoruz. Yeni birimlerimiz açıldıkça, hasta sayımız da buna paralel olarak artıyor. Şu an 600 yatak kapasitesine sahibiz. Günde 2000 kişiye poliklinik hizmeti veriyoruz. Amacımız, hastanemizi verimli ve etkin bir şekilde kullanmak ve bölgenin en güçlü hastanelerinden biri haline getirmek” dedi. Konuşmaların ardından birimin açılış kurdelesi kesildi ve birim tüm konuklar tarafından gezildi.      
Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi PET-BT Görüntüleme Birimi açılış töreni yapıldı
 Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi PET-BT Görüntüleme Birimi açılış töreni, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr.Süheyla Sürücüoğlu, Prof. Dr. Ali Çelik ve Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, CBÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Var ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Birimle ilgili bilgi veren Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elvan Sayıt Bilgin, “PET, vücuttaki fizyolojik süreçlerin 3 boyutlu görüntüsünü veren ve yıllardır kullanılan bir nükleer tıp metodudur. PET/BT ise insan vücudundaki organ ve dokuların fonksiyonlarını metabolik düzeyde gösteren PET (Pozitron Emisyon Tomografi) ile detaylı anatomik bilgi sağlayabilen BT’nin (Bilgisayarlı Tomografi) tek seansta güçlerini birleştirdiği cihazdır. PET/BT uygulamalarının büyük çoğunluğu onkoloji alanındadır. Akciğer kanserleri, lenfoma, malign melanoma, baş boyun tümörleri, meme kanseri, kolorektal kanserler, özofagus ve mide tümörleri, jinekolojik kanserler, mezotelyoma, primer kemik tümörleri ve primeri bilinmeyen metastazların teşhis, evrelendirme, yeniden evreleme ve tedaviye cevabın değerlendirilmesinde Neyine kullanılmaktadır. PET/BT'nin ayrıca nöroloji alanında, refrakter epilepsilerde cerrahi şansının değerlendirilebilmesi için epileptik odağın saptanması ve Alzheimer hastalığının erken tanısı gibi kullanımları da bulunmaktadır. Bu birimi hizmete açmamızdaki değerli katkıları nedeniyle, başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli olmak üzere, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan Yüksel’e ve Başhekimimiz Prof. Dr. Ahmet Var’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise, “Bugün açılışını yaptığımız PET-BT Görüntüleme Birimi Manisa’da ilk ve tektir. Birim, onkolojide erken tanıya imkân sağlayacaktır. Yakın bir zamanda, Radrasyon Onkolojisi Ünitesini de hizmete açacağız.  Artık tüm birimlerimizle yeni hastanemizde hizmet veriyoruz. Yeni birimlerimiz açıldıkça, hasta sayımız da buna paralel olarak artıyor. Şu an 600 yatak kapasitesine sahibiz. Günde 2000 kişiye poliklinik hizmeti veriyoruz. Amacımız, hastanemizi verimli ve etkin bir şekilde kullanmak ve bölgenin en güçlü hastanelerinden biri haline getirmek” dedi. Konuşmaların ardından birimin açılış kurdelesi kesildi ve birim tüm konuklar tarafından gezildi.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.