SAHRA HASTANESİ OSB'DE KURULDU

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.06.2012 - 17:55, Güncelleme: 07.06.2012 - 17:55
 

SAHRA HASTANESİ OSB'DE KURULDU

Dünyanın en modern çadır hastanelerinden biri olarak gösterilen Sağlık Bakanlığı’nın sahra hastanesi OSB’de 500 metrekarelik alan üzerinde kuruldu. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Türkyılmaz, hastanenin olası bir afet durumunda Manisa’ya hizmet vereceğini söyledi.
 Van’da meydana gelen depremin ardından deprem kuşağı üzerinde bulunan Manisa’da olası bir afet durumunda kullanılmak üzere malzemeleri Manisa’ya getirilen dev sahra hastanesi OSB’deki 500 metrekare alan üzerinde kuruldu. Sahra hastanesi ile ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Türkyılmaz, olası bir afet durumunda Manisa’ya hizmet vereceğini belirterek, “Bakanlığımız tarafından ilimize gönderilen konteynırlar içinde 8 üniteden oluşan tüm hastanenin fonksiyonlarını yapan bir sistemi şuanda hem 112 ekipleri hem de UMKE ekipleri bu alanda kurmuş bulunmakta. Bilindiği gibi bu sistemler hem ülkemizde hem yurt dışındaki afetlerde kullanıldı. İşte Somali’de, Sudan’da, Simav ve Van depremlerin de kullanıldı. Bu tür çadırlarda halkımıza hizmet verdik. Bunların önemli bir özelliği hastanelerimiz hasar görmese bile ilk afetin özellikle depremin olduğu durumlarda halktaki panik ve çalışanlardaki panik hastaneye girememe, özellikle binalar sağlam olsa bile, ilk etapta ne hastalar he de çalışanlar hastaneye girmek istemiyorlar. Bunlarda acil gelen hastalara Totobo ve poliklinik binasındaki hastalara hizmet vermek için gerçekten mükemmel şekilde yapılmış bir sistem. Bunun yararlarını Manisa’dan Van’a giden arkadaşlarımız bizzat yaşadılar gördüler, hem bizde gittik orada müşahede ettik. O yüzden bu gün onun kabulünü ve açılışını gerçekleştireceğiz. Bu ve bunun gibi hizmetler devam edecek. Daha sonrada mobil komuta aracını da inşallah bu sene içinde bakanlığımız bize gönderecek. Bununla birlikte hem acil afet sistemini hem de UMKE sistemini daha da güçlendireceğiz” dedi  Sahra hastanesi içerisinde ameliyathane, yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım, biyokimya laboratuarı, görüntüleme ve genel amaçlı bölümler yer alıyor. Sahra Hastanesi maddi olarak yaklaşık 3 milyon liraya mal olduğu belirtiliyor. Manisa’da olası bir afet durumunda hastanelere girilememesi durumuna tedbir amaçlı Manisa’ya gönderildiğini ifade edildi. 
Dünyanın en modern çadır hastanelerinden biri olarak gösterilen Sağlık Bakanlığı’nın sahra hastanesi OSB’de 500 metrekarelik alan üzerinde kuruldu. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Türkyılmaz, hastanenin olası bir afet durumunda Manisa’ya hizmet vereceğini söyledi.
 Van’da meydana gelen depremin ardından deprem kuşağı üzerinde bulunan Manisa’da olası bir afet durumunda kullanılmak üzere malzemeleri Manisa’ya getirilen dev sahra hastanesi OSB’deki 500 metrekare alan üzerinde kuruldu. Sahra hastanesi ile ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Türkyılmaz, olası bir afet durumunda Manisa’ya hizmet vereceğini belirterek, “Bakanlığımız tarafından ilimize gönderilen konteynırlar içinde 8 üniteden oluşan tüm hastanenin fonksiyonlarını yapan bir sistemi şuanda hem 112 ekipleri hem de UMKE ekipleri bu alanda kurmuş bulunmakta. Bilindiği gibi bu sistemler hem ülkemizde hem yurt dışındaki afetlerde kullanıldı. İşte Somali’de, Sudan’da, Simav ve Van depremlerin de kullanıldı. Bu tür çadırlarda halkımıza hizmet verdik. Bunların önemli bir özelliği hastanelerimiz hasar görmese bile ilk afetin özellikle depremin olduğu durumlarda halktaki panik ve çalışanlardaki panik hastaneye girememe, özellikle binalar sağlam olsa bile, ilk etapta ne hastalar he de çalışanlar hastaneye girmek istemiyorlar. Bunlarda acil gelen hastalara Totobo ve poliklinik binasındaki hastalara hizmet vermek için gerçekten mükemmel şekilde yapılmış bir sistem. Bunun yararlarını Manisa’dan Van’a giden arkadaşlarımız bizzat yaşadılar gördüler, hem bizde gittik orada müşahede ettik. O yüzden bu gün onun kabulünü ve açılışını gerçekleştireceğiz. Bu ve bunun gibi hizmetler devam edecek. Daha sonrada mobil komuta aracını da inşallah bu sene içinde bakanlığımız bize gönderecek. Bununla birlikte hem acil afet sistemini hem de UMKE sistemini daha da güçlendireceğiz” dedi 

Sahra hastanesi içerisinde ameliyathane, yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım, biyokimya laboratuarı, görüntüleme ve genel amaçlı bölümler yer alıyor. Sahra Hastanesi maddi olarak yaklaşık 3 milyon liraya mal olduğu belirtiliyor. Manisa’da olası bir afet durumunda hastanelere girilememesi durumuna tedbir amaçlı Manisa’ya gönderildiğini ifade edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.