VARİS'İ HAFİFE ALMAYIN!

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.04.2012 - 10:42, Güncelleme: 12.04.2012 - 10:42
 

VARİS'İ HAFİFE ALMAYIN!

Sekiz Eylül Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasan Hemmati, hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen varislere karşı tedbir alınması için uyardı. Varisin ilerleyen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Hemmati, özellikle sürekli ayakta çalışan, fazla kilolu ve kalıtımsal yatkınlığı olan kişilerin bir an önce tedaviye başvurması gerektiğini söyledi.
Varise karşı önlem alarak sorunların geciktirilebileceğini, ancak bunun kalıcı bir çözüm olmadığını belirten Sekiz Eylül Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasan Hemmati, varisin mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini kaydetti. Hemmati, “Eğer sürekli ayakta durmanızı gerektiren bir işiniz varsa, kilonuz fazla, hele bir de kalıtımsal yatkınlığınız varsa, varislere karşı tedbir almanızda yarar var. Ancak varis ilerleyen bir hastalıktır, tedavi edilmesi gerekir. Kadın veya erkek olmanız fark etmez, varisler her iki cinsin de ortak sorunudur. Çoğunlukla ayak bileklerinde, bacaklarda, kalçalarda, vajinada ve anüste oluşur. Bazı insanların derisinde ise; örümcek ağını andıran, kısa- kesik ince- çatallanmış kırmızı çizgiler görürüz. Bunlar kılcal damar çatlamalarıdır” dedi. Aşırı kiloya dikkat! Hemmati, “Aşırı Trbet kilolu insanlar varise daha yatkındırlar. İşi gereği uzun süre aynı noktada sabit olarak ayakta duran insanlarda varis oluşması neredeyse kaçınılmazdır. Yüksek topuklu ayakkabılar, baldırlardaki kasları sıkıştırarak kan dolaşımını aksatırlar. Bu durum varisler için uygun zemin hazırlar. Çok dar giysiler, özellikle aşırı dar pantolonlar ve sıkı çoraplar kan dolaşımını zorlaştırırlar. Anneniz, babanız ya da yakın akrabalarınızda varis varsa, daha dikkatli olmanız gerekir. Bu nedenle aşırı kilo varsa verilmeli, dinlenmeye zaman ayırılmalı, düzenli yürüyüşler yapılarak, yüksek topuklardan kaçınılmalı, sıcak sudan uzak durulmalıdır. Varis çorapları da yararlı olabilir” şeklinde konuştu. “Lazerle tedavisi mümkün” Sekiz Eylül Hastanesi Dermatoloji Uzmanı sözlerini şöyle tamamladı: “Varise karşı önlem alarak sorunları geciktirebilir veya hafifletebilirsiniz. Ancak varis ilerleyen bir hastalıktır, tedavi edilmesi gerekir. Varis tedavisi için birçok yöntem uygulanmaktadır. Bacak bölgesindeki varisler ve kılcal damar çatlamaları, yüzde ve vücudun herhangi bir yerindeki damar genişlemeleri lazer ile kolayca tedavi edilebilmektedir. Hastanemizde de lazerle varis tedavisi uygulanmaktadır” 
Sekiz Eylül Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasan Hemmati, hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen varislere karşı tedbir alınması için uyardı. Varisin ilerleyen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Hemmati, özellikle sürekli ayakta çalışan, fazla kilolu ve kalıtımsal yatkınlığı olan kişilerin bir an önce tedaviye başvurması gerektiğini söyledi.

Varise karşı önlem alarak sorunların geciktirilebileceğini, ancak bunun kalıcı bir çözüm olmadığını belirten Sekiz Eylül Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasan Hemmati, varisin mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini kaydetti. Hemmati, “Eğer sürekli ayakta durmanızı gerektiren bir işiniz varsa, kilonuz fazla, hele bir de kalıtımsal yatkınlığınız varsa, varislere karşı tedbir almanızda yarar var. Ancak varis ilerleyen bir hastalıktır, tedavi edilmesi gerekir. Kadın veya erkek olmanız fark etmez, varisler her iki cinsin de ortak sorunudur. Çoğunlukla ayak bileklerinde, bacaklarda, kalçalarda, vajinada ve anüste oluşur. Bazı insanların derisinde ise; örümcek ağını andıran, kısa- kesik ince- çatallanmış kırmızı çizgiler görürüz. Bunlar kılcal damar çatlamalarıdır” dedi.

Aşırı kiloya dikkat!

Hemmati, “Aşırı Trbet kilolu insanlar varise daha yatkındırlar. İşi gereği uzun süre aynı noktada sabit olarak ayakta duran insanlarda varis oluşması neredeyse kaçınılmazdır. Yüksek topuklu ayakkabılar, baldırlardaki kasları sıkıştırarak kan dolaşımını aksatırlar. Bu durum varisler için uygun zemin hazırlar. Çok dar giysiler, özellikle aşırı dar pantolonlar ve sıkı çoraplar kan dolaşımını zorlaştırırlar. Anneniz, babanız ya da yakın akrabalarınızda varis varsa, daha dikkatli olmanız gerekir. Bu nedenle aşırı kilo varsa verilmeli, dinlenmeye zaman ayırılmalı, düzenli yürüyüşler yapılarak, yüksek topuklardan kaçınılmalı, sıcak sudan uzak durulmalıdır. Varis çorapları da yararlı olabilir” şeklinde konuştu.

“Lazerle tedavisi mümkün”

Sekiz Eylül Hastanesi Dermatoloji Uzmanı sözlerini şöyle tamamladı: “Varise karşı önlem alarak sorunları geciktirebilir veya hafifletebilirsiniz. Ancak varis ilerleyen bir hastalıktır, tedavi edilmesi gerekir. Varis tedavisi için birçok yöntem uygulanmaktadır. Bacak bölgesindeki varisler ve kılcal damar çatlamaları, yüzde ve vücudun herhangi bir yerindeki damar genişlemeleri lazer ile kolayca tedavi edilebilmektedir. Hastanemizde de lazerle varis tedavisi uygulanmaktadır” 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.