'YALANCI BAHAR'DA DOĞRU GİYİNİYOR MUSUNUZ?

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.04.2018 - 12:05, Güncelleme: 05.04.2018 - 12:05
 

'YALANCI BAHAR'DA DOĞRU GİYİNİYOR MUSUNUZ?

Mevsimsel değişimler ve ani sıcaklık farklılıklarının yaşandığı bu dönemde, vatandaşlar neredeyse, nasıl giyineceğini şaşırıyor. Hava durumunun sürekli değişmesi vücut sağlığını da olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle, vücudun direncini artırmak için bazı önlemler alınması gerekiyor. Dahiliye(İç Hastalıkları) Uzm. Dr. Kadir Aydın,mevsim değişiminin yaşandığı bu dönemde hastalanmamak için, nasıl giyinilmesi ve nasıl beslenilmesi gerektiğini anlattı.
HABER CANER KILIÇ Uzmanlar, mevsimsel geçiş dönemine girilen bu süreçte,vatandaşları sıcak ve soğuk değişimlerine karşı uyarıyor. Ani değişen hava şartları ve kısa süreli ısı farklılıkları, vücudun bu duruma alışmasını zorlaştırarak, beraberindebirçok sağlık sorunu getiriyor. Vücudun strese girmesine yol açan,  savunma sistemini zayıflatan bu dönemde,"Nasıl giyinmeliyiz ve nasıl beslenmeliyiz?"sorularının cevabını Özel Sekiz Eylül Hastanesi doktorlarından Uzm. Dr. Kadir Aydın verdi. İnce Kıyafetler Tercih Edilmeli Ama Kat Kat Giyinilmeli! 'Yalancı bahar' denilen bu havaların, vücut ısısı düştüğü için; soğuk algınlığı, grip, zatürregibi birçok ciddi sağlık problemine neden olabileceğini belirten DahiliyeUzmanı Dr. Kadir Aydın “Bu dönem kıştan çıkış zamanı. İnsanlar nasıl giyineceklerini düşünüyorlar. Kıştan çıkarken; kıyafet seçimine  dikkat etmemiz gereken şeylerden biri; ne bizi çok terletecek, ne de üşümemize neden olacak  kıyafetler giymemeliyiz. O yüzden biz vatandaşlara ince kıyafetler tercih etmelerini ama kat kat giyinmelerini tavsiye ediyoruz. Basit bir tişört, gömlek bile giyse hırka almasını öneriyoruz. Hava sıcak olunca çıkarır, soğuyunca giyer. Terletmeyecek, nefes alan kıyafetler dediğimiz cilde zarar vermeyecek kıyafetler öneriyoruz. Yaz dönemlerinde özellikle güneş kendini daha çok belli ettiği için güneş koruyucu krem kullanmalarını öneriyoruz.” dedi. Kıyafet Kadar Beslenmeye de Dikkat! Mevsimsel geçişte, kıyafetler kadar beslenmenin de çok önemli olduğunu vurgulayan Aydın ; “Vücut direncimizi arttıracak şeyleri tüketmeliyiz. Özellikle A, C vitamini içeren; çokça yeşillik,turunçgiller, portakal, havuç, roka, gibişeyler tüketmesini öneriyoruz.” diye konuştu. Uzm. Dr. Aydın, insanların bu dönemde yağmurlara karşı da önlem almalarını, olası ıslanma durumlarında vücut ısılarının düşeceği için kıyafet değiştirmelerini önerdi. Dahiliye Uzmanı Dr. Kadir Aydın, son olarak vatandaşlara hava durumuna bakmadan dışarı çıkmamalarını tavsiye etti. VATANDAŞ NASIL GİYİNDİĞİNİ VE NASIL BESLENDİĞİNİ ANLATTI Melisa Sağıroğlu ; “Genelde gömlek giyiyorum bu havalarda. Dışarı çıkerken mutlaka üzerime bir hırka veya ceket alıyorum. Kahvaltımı kaçırmamaya çalışıyorum, çünkü okulum var. Öğlenleri salata yiyorum, akşam çorba içiyorum genellikle.” Ünal Temiz; “Nasıl giyineceğimi bilemiyorum; sabah serin, akşam soğuk. Üstümüzdekileri atacağız ama hava belli olmuyor. Onun için normal giyinmeye çalışıyoruz.” Hüseyin Umur Kafkas; “Bu zamanlarda nasıl giyineceğimizi bilmiyoruz. İçimde kısa kollu var, üstümde montum var. Sıcak olduğu zaman çıkarıyorum,soğuk  olduğu zaman  montumu giyiyorum.  Yumurta yiyorum sık sık. Sabah kahvaltısında bal,kaymak, peynir, zeytin yiyorum.” Emel- Tuba Çınardere; “Genelde ince badiler giyiyoruz. Yanımızda mutlaka ceket var. Bu dönemde genelde sıvı gıdalar tüketiyoruz.”    
Mevsimsel değişimler ve ani sıcaklık farklılıklarının yaşandığı bu dönemde, vatandaşlar neredeyse, nasıl giyineceğini şaşırıyor. Hava durumunun sürekli değişmesi vücut sağlığını da olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle, vücudun direncini artırmak için bazı önlemler alınması gerekiyor. Dahiliye(İç Hastalıkları) Uzm. Dr. Kadir Aydın,mevsim değişiminin yaşandığı bu dönemde hastalanmamak için, nasıl giyinilmesi ve nasıl beslenilmesi gerektiğini anlattı.

HABER
CANER KILIÇ

Uzmanlar, mevsimsel geçiş dönemine girilen bu süreçte,vatandaşları sıcak ve soğuk değişimlerine karşı uyarıyor. Ani değişen hava şartları ve kısa süreli ısı farklılıkları, vücudun bu duruma alışmasını zorlaştırarak, beraberindebirçok sağlık sorunu getiriyor. Vücudun strese girmesine yol açan,  savunma sistemini zayıflatan bu dönemde,"Nasıl giyinmeliyiz ve nasıl beslenmeliyiz?"sorularının cevabını Özel Sekiz Eylül Hastanesi doktorlarından Uzm. Dr. Kadir Aydın verdi.

İnce Kıyafetler Tercih Edilmeli Ama Kat Kat Giyinilmeli!
'Yalancı bahar' denilen bu havaların, vücut ısısı düştüğü için; soğuk algınlığı, grip, zatürregibi birçok ciddi sağlık problemine neden olabileceğini belirten DahiliyeUzmanı Dr. Kadir Aydın “Bu dönem kıştan çıkış zamanı. İnsanlar nasıl giyineceklerini düşünüyorlar. Kıştan çıkarken; kıyafet seçimine  dikkat etmemiz gereken şeylerden biri; ne bizi çok terletecek, ne de üşümemize neden olacak  kıyafetler giymemeliyiz. O yüzden biz vatandaşlara ince kıyafetler tercih etmelerini ama kat kat giyinmelerini tavsiye ediyoruz. Basit bir tişört, gömlek bile giyse hırka almasını öneriyoruz. Hava sıcak olunca çıkarır, soğuyunca giyer. Terletmeyecek, nefes alan kıyafetler dediğimiz cilde zarar vermeyecek kıyafetler öneriyoruz. Yaz dönemlerinde özellikle güneş kendini daha çok belli ettiği için güneş koruyucu krem kullanmalarını öneriyoruz.” dedi.

Kıyafet Kadar Beslenmeye de Dikkat!
Mevsimsel geçişte, kıyafetler kadar beslenmenin de çok önemli olduğunu vurgulayan Aydın ; “Vücut direncimizi arttıracak şeyleri tüketmeliyiz. Özellikle A, C vitamini içeren; çokça yeşillik,turunçgiller, portakal, havuç, roka, gibişeyler tüketmesini öneriyoruz.” diye konuştu. Uzm. Dr. Aydın, insanların bu dönemde yağmurlara karşı da önlem almalarını, olası ıslanma durumlarında vücut ısılarının düşeceği için kıyafet değiştirmelerini önerdi. Dahiliye Uzmanı Dr. Kadir Aydın, son olarak vatandaşlara hava durumuna bakmadan dışarı çıkmamalarını tavsiye etti.


VATANDAŞ NASIL GİYİNDİĞİNİ VE NASIL BESLENDİĞİNİ ANLATTI



Melisa Sağıroğlu ; “Genelde gömlek giyiyorum bu havalarda. Dışarı çıkerken mutlaka üzerime bir hırka veya ceket alıyorum. Kahvaltımı kaçırmamaya çalışıyorum, çünkü okulum var. Öğlenleri salata yiyorum, akşam çorba içiyorum genellikle.”



Ünal Temiz; “Nasıl giyineceğimi bilemiyorum; sabah serin, akşam soğuk. Üstümüzdekileri atacağız ama hava belli olmuyor. Onun için normal giyinmeye çalışıyoruz.”



Hüseyin Umur Kafkas; “Bu zamanlarda nasıl giyineceğimizi bilmiyoruz. İçimde kısa kollu var, üstümde montum var. Sıcak olduğu zaman çıkarıyorum,soğuk  olduğu zaman  montumu giyiyorum.  Yumurta yiyorum sık sık. Sabah kahvaltısında bal,kaymak, peynir, zeytin yiyorum.”



Emel- Tuba Çınardere; “Genelde ince badiler giyiyoruz. Yanımızda mutlaka ceket var. Bu dönemde genelde sıvı gıdalar tüketiyoruz.”
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.