YENİDOĞAN ÜNİTESİ'NDE HEKİM SIKINTISI AŞILDI

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.04.2012 - 16:58, Güncelleme: 04.04.2012 - 16:58
 

YENİDOĞAN ÜNİTESİ'NDE HEKİM SIKINTISI AŞILDI

CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesinde hekim sıkıntısı aşıldı. Yrd. Doç. Dr. Gökmen Bilgili göreve başlarken, yeni doğan hastalara 3. basamak yoğun bakım hizmeti yeniden sağlandı.
 Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Nermin Tansuğ’un yaklaşık bir yıl önce emekliye ayrılması nedeniyle, Yenidoğan Yoğun Bakımda özellikle 3. basamak hastalara hizmet verilmesinde aksamalar yaşanmamıştı. Geçtiğimiz ay göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Gökmen Bilgili, özellikle bölgede çok gereksinimi duyulan yeni doğan hastalara 3. basamak yoğun bakım hizmetinin yeniden sağlanacağını söyledi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Gökmen Bilgili, “3. Düzey yoğun bakım hizmetleri, düşük doğum ağırlıklı (<1500 gr), zamanından önce doğan bebekler ve ileri yaşam desteği gerektiren bebekleri içermektedir. Şu anda altı yataklı 3. düzey hizmet, tam kapasite ile verilmektedir. Bu bebeklerimizin Holiganbet ağırlıkları 900-1900 gr arasında değişmektedir.  Servisimizdeki kapasitenin ilk planda sekize çıkarılması hedeflenmiştir. Amacımız, Manisa ilinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelik ve nicelikte sağlık personeli ve teknolojik donanıma sahip, diğer anabilim ve bilim dalları ile uyum içinde çalışan, multidisipliner 3. düzey yenidoğan yoğun bakım ünitesi kurmak olacaktır. Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan Yüksel'e ve Başhekimimiz Prof. Dr. Ahmet Var'a desteklerinden dolayı teşekkür ederim"  dedi. Dekan Prof. Dr. Hasan Yüksel ve Hastane Başhekim Ahmet Var,  Yenidoğan Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gökmen Bilgili’yi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Prof. Dr. Hasan Yüksel,  Manisa’ya en yüksek düzeyde sağlık hizmetini, bilimsellikten taviz vermeden sunmaya devam edeceklerini ve bölgede sağlık hizmetinde aksama yaşanmaması için gereken çabayı gösterdiklerini belirtti.  
CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesinde hekim sıkıntısı aşıldı. Yrd. Doç. Dr. Gökmen Bilgili göreve başlarken, yeni doğan hastalara 3. basamak yoğun bakım hizmeti yeniden sağlandı.
 Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Nermin Tansuğ’un yaklaşık bir yıl önce emekliye ayrılması nedeniyle, Yenidoğan Yoğun Bakımda özellikle 3. basamak hastalara hizmet verilmesinde aksamalar yaşanmamıştı. Geçtiğimiz ay göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Gökmen Bilgili, özellikle bölgede çok gereksinimi duyulan yeni doğan hastalara 3. basamak yoğun bakım hizmetinin yeniden sağlanacağını söyledi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Gökmen Bilgili, “3. Düzey yoğun bakım hizmetleri, düşük doğum ağırlıklı (<1500 gr), zamanından önce doğan bebekler ve ileri yaşam desteği gerektiren bebekleri içermektedir. Şu anda altı yataklı 3. düzey hizmet, tam kapasite ile verilmektedir. Bu bebeklerimizin Holiganbet ağırlıkları 900-1900 gr arasında değişmektedir.  Servisimizdeki kapasitenin ilk planda sekize çıkarılması hedeflenmiştir. Amacımız, Manisa ilinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelik ve nicelikte sağlık personeli ve teknolojik donanıma sahip, diğer anabilim ve bilim dalları ile uyum içinde çalışan, multidisipliner 3. düzey yenidoğan yoğun bakım ünitesi kurmak olacaktır. Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan Yüksel'e ve Başhekimimiz Prof. Dr. Ahmet Var'a desteklerinden dolayı teşekkür ederim"  dedi.

Dekan Prof. Dr. Hasan Yüksel ve Hastane Başhekim Ahmet Var,  Yenidoğan Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gökmen Bilgili’yi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Prof. Dr. Hasan Yüksel,  Manisa’ya en yüksek düzeyde sağlık hizmetini, bilimsellikten taviz vermeden sunmaya devam edeceklerini ve bölgede sağlık hizmetinde aksama yaşanmaması için gereken çabayı gösterdiklerini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.