ADALET BAŞKA BAHARA KALDI

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.07.2018 - 13:09, Güncelleme: 12.07.2018 - 13:09
 

ADALET BAŞKA BAHARA KALDI

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Soma Davası’ndan çıkan kararı yetersiz bularak tepki gösterdi.
Haber–Caner KILIÇ 4 yıldır devam eden Soma kazası davasında kararın açıklanması üzerine CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu bir açıklama yaptı. "Maalesef adalet başka bahara kaldı." diyen Bakıroğlu, verilen cezaları yetersiz bularak karara tepki gösterdi. Bakıroğlu; "Şirket sahibi Alp Gürkan’ın beraat etmesi, Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’a verilen 15 yıl, şirket yöneticilerine verilen 22 yıl ceza ailelerin ve kamuoyunun vicdanını derinden yaralamıştır. Tarihe 'en kolay önlenebilir kaza' olarak geçen Soma faciası, şirket sahibi ve yöneticilerin iş güvenliği tedbirlerini almadığı için 301 madencinin şehit olmasına neden olan en büyük iş cinayetidir."dedi. BU KARARI KABUL ETMİYORUZ 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da Soma Kömürleri A.Ş.’nin rödovans sözleşmesiyle işlettiği kömür madeninde üretim zorlaması, kapasitenin çok fazla üzerinde üretim yapılması ve gerekli iş güvenliği tedbirlerinin alınmaması yüzünden 301 maden emekçisinin, yerin yüzlerce metre altında kalarak can verdiğini ifade eden Bakıroğlu, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; “Bu davada sadece şirket sahipleri, yöneticileri değil, bu faciaya göz yuman Enerji Bakanlığı ve TKİ bürokratları ile dönemin bakanı da mutlaka hesap vermelidir. Bu davada adalet sağlanmadığı için iş kazaları ve işçi ölümleri devam edeceğinden endişe duyuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Soma faciası öncesinde ve sonrasında verdiğimiz mücadele aynı kararlılıkla devam edecektir. Babasız kalan 432 çocuk, eşini kaybeden 255 kadın, evlatlarını toprağa veren anne-babalar,işsiz bırakılan maden işçileri için 'adalet' demeye devam edeceğiz. Adaletin olmadığı, hukuka aykırı, vicdanları körelten bu kararı kabul etmiyoruz. Yıllardır mahkemeye baskı yapıldığı iddiaları arasında kararı geciktiren Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı temyiz edilerek Yargıtay sürecinde davayı yakından takip edeceğiz."  
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Soma Davası’ndan çıkan kararı yetersiz bularak tepki gösterdi.

Haber–Caner KILIÇ
4 yıldır devam eden Soma kazası davasında kararın açıklanması üzerine CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu bir açıklama yaptı. "Maalesef adalet başka bahara kaldı." diyen Bakıroğlu, verilen cezaları yetersiz bularak karara tepki gösterdi.
Bakıroğlu; "Şirket sahibi Alp Gürkan’ın beraat etmesi, Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’a verilen 15 yıl, şirket yöneticilerine verilen 22 yıl ceza ailelerin ve kamuoyunun vicdanını derinden yaralamıştır. Tarihe 'en kolay önlenebilir kaza' olarak geçen Soma faciası, şirket sahibi ve yöneticilerin iş güvenliği tedbirlerini almadığı için 301 madencinin şehit olmasına neden olan en büyük iş cinayetidir."dedi.
BU KARARI KABUL ETMİYORUZ
13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da Soma Kömürleri A.Ş.’nin rödovans sözleşmesiyle işlettiği kömür madeninde üretim zorlaması, kapasitenin çok fazla üzerinde üretim yapılması ve gerekli iş güvenliği tedbirlerinin alınmaması yüzünden 301 maden emekçisinin, yerin yüzlerce metre altında kalarak can verdiğini ifade eden Bakıroğlu, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; “Bu davada sadece şirket sahipleri, yöneticileri değil, bu faciaya göz yuman Enerji Bakanlığı ve TKİ bürokratları ile dönemin bakanı da mutlaka hesap vermelidir. Bu davada adalet sağlanmadığı için iş kazaları ve işçi ölümleri devam edeceğinden endişe duyuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Soma faciası öncesinde ve sonrasında verdiğimiz mücadele aynı kararlılıkla devam edecektir. Babasız kalan 432 çocuk, eşini kaybeden 255 kadın, evlatlarını toprağa veren anne-babalar,işsiz bırakılan maden işçileri için 'adalet' demeye devam edeceğiz. Adaletin olmadığı, hukuka aykırı, vicdanları körelten bu kararı kabul etmiyoruz. Yıllardır mahkemeye baskı yapıldığı iddiaları arasında kararı geciktiren Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı temyiz edilerek Yargıtay sürecinde davayı yakından takip edeceğiz."
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.