Cumhur İttifakı Adayına Bir Sert Tepki de CHP’den

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.03.2019 - 11:10, Güncelleme: 01.03.2019 - 11:10
 

Cumhur İttifakı Adayına Bir Sert Tepki de CHP’den

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Cumhur İttifakı’nın Kula adayı Hüseyin Tosun’un ‘Millet İttifakına oy vermek haramdır’ sözlerine sert çıktı. Balaban, Tosun’u din tüccarlığı ile suçladı ve “Hadi oradan, haramı helali sizden öğrenecek değiliz” dedi.
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Cumhur İttifakı’nın Kula Başkan Adayı Hüseyin Tosun’un skandal sözlerine tepki gösterdi.   Cumhur İttifakı’nın tükenmişlik sendromu yaşadığını kaydeden Balaban, “Biz Millet İttifakı olarak kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi en küçük bir şekilde hakaret kelimesini kullanmadan, herkesi kucaklayıp hizmet aşkıyla, halkın iktidarını kurmak için yola çıktık. Ama ne yazık ki Cumhur İttifakı’nın tükenmişlik sendromu yaşadığını görüyoruz. Bu tükenmişlik sendromuyla da ne yapacaklarını bilemiyorlar. Başta Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin yöneticileri ne yapacağını bilemiyor. Korkuyla her türlü yalanı dolanı, iftirayı bizlere söylüyorlar. Ama yanlış yoldalar. Yanlış yolda olduklarını 31 Mart’ta herkes sandığa giderek gösterecek. Bugün Kula’dan bir haber geldi. Duydum, tüylerim diken diken oldu. Kula’nın Belediye Başkanı Hüseyin Tosun utanmadan ‘Millet İttifakı’na oy vermek haramdır” demiş. Hadi oradan, biz senden mi öğreneceğiz haramı helali. Yolsuzluk yapmak helal, hırsızlık yapmak, iftira atmak helal, her türlü cinsel istismarı yapmak helal ama Millet İttifakı’na oy vermek haram. Hadi oradan. Manisa’nın böyle anılması çok kötü bir şey. Biz haramı da helali de biliyoruz. Biz insanlığı da biliyoruz, dürüstlüğü de biliyoruz. Biz halkımızın dinsel inançlarına sonuna kadar saygılıyız. Herkes özgürce dinsel inancını yaşamalıdır ama din tüccarlığına asla izin vermeyiz. Bunların yaptığı din tüccarlığıdır. Biz yüce dinimizi onlardan öğrenmeyeceğiz. Bizim de kendimize göre değerlerimiz var. Bu değerler Türk milletinin ortak değerleridir. İyi insanlar bu ortak değerlerde buluşmuştur” dedi.    “GÜNEŞE OYUMUZU VERECEĞİZ” CHP’lilere seslenen Balaban, “Ben açıkça söylüyorum. Biz sonuna kadar Millet İttifakı’nın arkasındayız. Kol kola Yunusemre adayımız Kürşat Mithat Özkan ile yürüyeceğiz. Salihli’de, Akhisar’da, Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de iyi insanlar CHP’li adaylara oy verecekse biz CHP’liler de Yunusemre’de, Şehzadeler’de, Büyükşehirde gözümüzü kırpmadan güneşe oyumuzu vereceğiz. Onlarla kol kola yürüyeceğiz. Büyükşehir çok önemli. Büyükşehir olmadan hiçbir ciddi icraat olmaz. Büyükşehre çok önem vereceğiz.Her gittiğimiz yerde, Kürşat Başkanı, İsa başkanı anlatacağız, arkasından da Orkun başkanı eklemeyi unutmayacağız. Bu bizim tarihsel sorumluluğumuzdur” diye konuştu.    
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Cumhur İttifakı’nın Kula adayı Hüseyin Tosun’un ‘Millet İttifakına oy vermek haramdır’ sözlerine sert çıktı. Balaban, Tosun’u din tüccarlığı ile suçladı ve “Hadi oradan, haramı helali sizden öğrenecek değiliz” dedi.
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Cumhur İttifakı’nın Kula Başkan Adayı Hüseyin Tosun’un skandal sözlerine tepki gösterdi.
 
Cumhur İttifakı’nın tükenmişlik sendromu yaşadığını kaydeden Balaban, “Biz Millet İttifakı olarak kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi en küçük bir şekilde hakaret kelimesini kullanmadan, herkesi kucaklayıp hizmet aşkıyla, halkın iktidarını kurmak için yola çıktık. Ama ne yazık ki Cumhur İttifakı’nın tükenmişlik sendromu yaşadığını görüyoruz. Bu tükenmişlik sendromuyla da ne yapacaklarını bilemiyorlar. Başta Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin yöneticileri ne yapacağını bilemiyor. Korkuyla her türlü yalanı dolanı, iftirayı bizlere söylüyorlar. Ama yanlış yoldalar. Yanlış yolda olduklarını 31 Mart’ta herkes sandığa giderek gösterecek. Bugün Kula’dan bir haber geldi. Duydum, tüylerim diken diken oldu. Kula’nın Belediye Başkanı Hüseyin Tosun utanmadan ‘Millet İttifakı’na oy vermek haramdır” demiş. Hadi oradan, biz senden mi öğreneceğiz haramı helali. Yolsuzluk yapmak helal, hırsızlık yapmak, iftira atmak helal, her türlü cinsel istismarı yapmak helal ama Millet İttifakı’na oy vermek haram. Hadi oradan. Manisa’nın böyle anılması çok kötü bir şey. Biz haramı da helali de biliyoruz. Biz insanlığı da biliyoruz, dürüstlüğü de biliyoruz. Biz halkımızın dinsel inançlarına sonuna kadar saygılıyız. Herkes özgürce dinsel inancını yaşamalıdır ama din tüccarlığına asla izin vermeyiz. Bunların yaptığı din tüccarlığıdır. Biz yüce dinimizi onlardan öğrenmeyeceğiz. Bizim de kendimize göre değerlerimiz var. Bu değerler Türk milletinin ortak değerleridir. İyi insanlar bu ortak değerlerde buluşmuştur” dedi. 
 
“GÜNEŞE OYUMUZU VERECEĞİZ”
CHP’lilere seslenen Balaban, “Ben açıkça söylüyorum. Biz sonuna kadar Millet İttifakı’nın arkasındayız. Kol kola Yunusemre adayımız Kürşat Mithat Özkan ile yürüyeceğiz. Salihli’de, Akhisar’da, Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de iyi insanlar CHP’li adaylara oy verecekse biz CHP’liler de Yunusemre’de, Şehzadeler’de, Büyükşehirde gözümüzü kırpmadan güneşe oyumuzu vereceğiz. Onlarla kol kola yürüyeceğiz. Büyükşehir çok önemli. Büyükşehir olmadan hiçbir ciddi icraat olmaz. Büyükşehre çok önem vereceğiz.Her gittiğimiz yerde, Kürşat Başkanı, İsa başkanı anlatacağız, arkasından da Orkun başkanı eklemeyi unutmayacağız. Bu bizim tarihsel sorumluluğumuzdur” diye konuştu.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.