"MİLLET NE EMREDİYORSA DEVLET ONU YAPACAK”

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.04.2017 - 11:09, Güncelleme: 08.04.2017 - 11:09
 

"MİLLET NE EMREDİYORSA DEVLET ONU YAPACAK”

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur yeni sistemde hiç bir gücün, milletin seçtiği iktidara operasyon yapabilme kudretine sahip olmadığına vurgu yaptı. Baybatur, “Millet ne emrediyorsa devlet onu yapacak” dedi.
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur Kula'da yeni anayasa paketini anlattı. Ülkelerin kalkınmasında ve ekonomik yönden büyümesinde istikrarın önemine işaret eden Baybatur, yeni hükümet sistemiyle çift başlılığın ortadan kalkacağını, hükümet kurulmama sorunu ve koalisyonlar döneminin son bulacağını vurguladı. “İKTİDAR YETKİSİNİ SANDIKTAN ALACAK” Anayasa değişikliğiyle siyasi istikrarın kalıcı hale geleceğini dikkat çeken Baybatur, "Yeni sistemde, iktidar yetkisini sandıktan alacak ve hemen hizmetlerine başlayacak “dedi.  Konuşmasında çifte meşruiyet tartışmalarına da değinen Baybatur, mevcut sistemde Cumhurbaşkanı ve hükümetin halkın oylarıyla iş başına gelen iki erk olduğuna dikkati çekti. İleride hükümet ve cumhurbaşkanı farklı tandanslı olduğunda, ciddi devlet krizleri çıkabileceği gibi, yürütmede de çift başlılık sorunu oluşturabileceğini ifade eden Baybatur, “Kaybedenin hemen gittiği, az başarılı olanın 5 yıl kaldığı, çok başarılı olanın 10 yıl kalabildiği bir sistem. Siyasette heyecanı, dinamizmi, değişimi getirecek, kucaklayıcı bütünleştirici ve milletimize çok büyük güç katacak bir sistem. Yeni sistemde hiç bir güç milletin seçtiği iktidara operasyon yapabilme kudretine sahip değildir" dedi.  
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur yeni sistemde hiç bir gücün, milletin seçtiği iktidara operasyon yapabilme kudretine sahip olmadığına vurgu yaptı. Baybatur, “Millet ne emrediyorsa devlet onu yapacak” dedi.
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur Kula'da yeni anayasa paketini anlattı. Ülkelerin kalkınmasında ve ekonomik yönden büyümesinde istikrarın önemine işaret eden Baybatur, yeni hükümet sistemiyle çift başlılığın ortadan kalkacağını, hükümet kurulmama sorunu ve koalisyonlar döneminin son bulacağını vurguladı.

“İKTİDAR YETKİSİNİ SANDIKTAN ALACAK”
Anayasa değişikliğiyle siyasi istikrarın kalıcı hale geleceğini dikkat çeken Baybatur, "Yeni sistemde, iktidar yetkisini sandıktan alacak ve hemen hizmetlerine başlayacak “dedi.  Konuşmasında çifte meşruiyet tartışmalarına da değinen Baybatur, mevcut sistemde Cumhurbaşkanı ve hükümetin halkın oylarıyla iş başına gelen iki erk olduğuna dikkati çekti. İleride hükümet ve cumhurbaşkanı farklı tandanslı olduğunda, ciddi devlet krizleri çıkabileceği gibi, yürütmede de çift başlılık sorunu oluşturabileceğini ifade eden Baybatur, “Kaybedenin hemen gittiği, az başarılı olanın 5 yıl kaldığı, çok başarılı olanın 10 yıl kalabildiği bir sistem. Siyasette heyecanı, dinamizmi, değişimi getirecek, kucaklayıcı bütünleştirici ve milletimize çok büyük güç katacak bir sistem. Yeni sistemde hiç bir güç milletin seçtiği iktidara operasyon yapabilme kudretine sahip değildir" dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.