FESTİVALE ATA SPORLARI DAMGA VURDU

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.05.2012 - 19:34, Güncelleme: 28.05.2012 - 19:34
 

FESTİVALE ATA SPORLARI DAMGA VURDU

Akhisar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak Mayıs ayının son haftası düzenlenen 553. Çağlak Festivali, Çağlak Mevkii’nde yapılan cirit, değnek atışları ve yağlı güreş müsabakaları ile son buldu.
 Yaklaşık bir haftadır devam eden festival süresince toplam 30 etkinlik yapıldı. Festivalin son gününde Çağlak Mevkii’nde ilk olarak Şeyh İsa’nın vasiyeti okundu. Vasiyetin ardından konuşmalara geçildi. Sırasıyla Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve Uğur Aydemir birer açılış konuşması yaptı. Konuşmaların ardından ise Kayalıoğlu Belediyesi Zigoçlar Halk Oyunları gösterileri ve Akhisar Belediyesi Halk Oyunları gösterileri yer aldı. Daha sonra öğrenciler katılımcılara Şeyh İsa’nın vasiyetinin yer aldığı broşürleri dağıttı.   3 bin kişi izledi Programda daha sonra protokol üyelerinin katıldığı keşkek karma törenine geçildi. Cirit ve Değnek atışları sonunda ise birinci Sabri Budak, ikinci Mehmet Bilge ve üçüncü Metin Setrabet Burçu oldu. Festivalin son programı yağlı güreş müsabakalarında ise güreşçiler güreş meydanında kıyasıya yarıştı. Güreş müsabakalarını yaklaşık 3 bin kişi izledi. Yağlı güreş müsabakalarının bu yıl ki ağası ise 50 Bin TL veren iş adamı Ramazan Yalpı oldu  Dereceye giren sporcular ise şöyle sıralandı: Büyük Orta Kategorisinde 1. Zeki Balta 2. Erdem Uygun 3. Kemal İyican 3. Yaşar Öztürk Başaltı Kategorisinde 1. Onur Şener 2. Mustafa Koca 3. Mehmet Sert 3. Mustafa Bayram Baş Pehlivanlar 1. Hüseyin Eyican 2. Süleyman Aykırı 3. Mustafa Başdemir 3. Fevzi Çakır
Akhisar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak Mayıs ayının son haftası düzenlenen 553. Çağlak Festivali, Çağlak Mevkii’nde yapılan cirit, değnek atışları ve yağlı güreş müsabakaları ile son buldu.
 Yaklaşık bir haftadır devam eden festival süresince toplam 30 etkinlik yapıldı. Festivalin son gününde Çağlak Mevkii’nde ilk olarak Şeyh İsa’nın vasiyeti okundu. Vasiyetin ardından konuşmalara geçildi. Sırasıyla Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve Uğur Aydemir birer açılış konuşması yaptı. Konuşmaların ardından ise Kayalıoğlu Belediyesi Zigoçlar Halk Oyunları gösterileri ve Akhisar Belediyesi Halk Oyunları gösterileri yer aldı. Daha sonra öğrenciler katılımcılara Şeyh İsa’nın vasiyetinin yer aldığı broşürleri dağıttı.

 

3 bin kişi izledi

Programda daha sonra protokol üyelerinin katıldığı keşkek karma törenine geçildi. Cirit ve Değnek atışları sonunda ise birinci Sabri Budak, ikinci Mehmet Bilge ve üçüncü Metin Setrabet Burçu oldu. Festivalin son programı yağlı güreş müsabakalarında ise güreşçiler güreş meydanında kıyasıya yarıştı. Güreş müsabakalarını yaklaşık 3 bin kişi izledi. Yağlı güreş müsabakalarının bu yıl ki ağası ise 50 Bin TL veren iş adamı Ramazan Yalpı oldu 

Dereceye giren sporcular ise şöyle sıralandı:

Büyük Orta Kategorisinde

1. Zeki Balta

2. Erdem Uygun

3. Kemal İyican

3. Yaşar Öztürk

Başaltı Kategorisinde

1. Onur Şener

2. Mustafa Koca

3. Mehmet Sert

3. Mustafa Bayram

Baş Pehlivanlar

1. Hüseyin Eyican

2. Süleyman Aykırı

3. Mustafa Başdemir

3. Fevzi Çakır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.