'ÖYLE ŞAMPİYONLUK OLMAZ OLSUN'

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.12.2011 - 17:47, Güncelleme: 23.12.2011 - 17:47
 

'ÖYLE ŞAMPİYONLUK OLMAZ OLSUN'

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şike Yasası ile ilgili yaptığı açıklamada “Hile yapılarak, desiselerle, aldatmalarla kazanmanın hiçbir anlamı yoktur. Öyle şampiyonluk olmaz olsun”
 AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye’de “Şike Yasası” olarak adlandırılan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasanın diğer Avrupa ülkeleri yasalarına göre çok ağır olduğunu açıkladı. Özdağ, bu nedenle Şike Yasası’nın yeniden düzenlenerek TBMM’de kabul edildiğini kaydetti. Özdağ, “ Şike Yasası ile ilgili değişik görüşler vardı. Bu yasayı CHP ve MHP’de getirdi. Şike Yasası’ndaki cezaların adam öldürenlere bile verilmediği ortaya çıktı. Bu nedenle Türkiye’deki bu yasa Avrupa ülkelerindeki yasalara göre çok ağırdı.”dedi Sporun fairplay kuralları çerçevesinde yapılması gerektiğini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Hile yapılarak, desiselerle, aldatmalarla kazanılacak şampiyonluklar olmaz olsun” dedi Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü “ Bu yasayı mecliste gurubu bulunan muhalefet partileri getirdi. 24 Saat içerisinde yanlış yaptığınızı nasıl idrak ettiniz hemen. Sizin aklınız, zekânız sizin gönlünüz 24 Sekabet saat önce neredeydi. Onlara şunu söyledim siz yanlıştan dönmek erdemliktir diyorsunuz bu yasaya evet demiyorsunuz. Ama önce imza atıyorsunuz adam öldürmek en büyük yanlıştır. Polis öldürmek, asker öldürmek, kadın öldürmek, anne karnında henüz doğmamış, gün yüzü görmemiş bebeleri öldürmek en büyük günahtır.  Bir de bundan dolayı döndük en büyük erdem budur böyle bir erdemlik gösterseniz daha güzel olur dedim. Onlara seslendim. CHP ve MHP’de getirdi bu yasayı. O nedenle biz bu yasaya evet derken Ahmet için Mehmet için vermedik.  Doğru olduğu için çünkü çok ağır bir ceza vardı. Şimdide dışarı çıkamıyorlar çünkü neden iddianame ve cezalar açıklandı. Şimdide bağımsız yargının önüne çıkacaklar. İnşallah Türkiye’de futbol, spor temiz ayaklarla, temiz yüreklerle, temiz vicdanlarla ve temiz alınlarla oynanır. Hiç kimse terine hile karıştırmaz hiç kimse kuvvetine ve yüreğine rüşveti karıştırmaz doğruları yapar. O nedenle spor centilmence yapılmalıdır. Spor feairplay kuralları çerçevesinde yapılmalıdır. Kim güçlü kim hak ediyorsa o kazanmalıdır. Yoksa hile yaparak, desiselerle hilelerle aldatmalarla kazanmanın hiçbir anlamı yoktur. Öyle şampiyonluk olmaz olsun”
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şike Yasası ile ilgili yaptığı açıklamada “Hile yapılarak, desiselerle, aldatmalarla kazanmanın hiçbir anlamı yoktur. Öyle şampiyonluk olmaz olsun”
 AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye’de “Şike Yasası” olarak adlandırılan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasanın diğer Avrupa ülkeleri yasalarına göre çok ağır olduğunu açıkladı. Özdağ, bu nedenle Şike Yasası’nın yeniden düzenlenerek TBMM’de kabul edildiğini kaydetti. Özdağ, “ Şike Yasası ile ilgili değişik görüşler vardı. Bu yasayı CHP ve MHP’de getirdi. Şike Yasası’ndaki cezaların adam öldürenlere bile verilmediği ortaya çıktı. Bu nedenle Türkiye’deki bu yasa Avrupa ülkelerindeki yasalara göre çok ağırdı.”dedi


Sporun fairplay kuralları çerçevesinde yapılması gerektiğini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Hile yapılarak, desiselerle, aldatmalarla kazanılacak şampiyonluklar olmaz olsun” dedi

Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü “ Bu yasayı mecliste gurubu bulunan muhalefet partileri getirdi. 24 Saat içerisinde yanlış yaptığınızı nasıl idrak ettiniz hemen. Sizin aklınız, zekânız sizin gönlünüz 24 Sekabet saat önce neredeydi. Onlara şunu söyledim siz yanlıştan dönmek erdemliktir diyorsunuz bu yasaya evet demiyorsunuz. Ama önce imza atıyorsunuz adam öldürmek en büyük yanlıştır. Polis öldürmek, asker öldürmek, kadın öldürmek, anne karnında henüz doğmamış, gün yüzü görmemiş bebeleri öldürmek en büyük günahtır.  Bir de bundan dolayı döndük en büyük erdem budur böyle bir erdemlik gösterseniz daha güzel olur dedim. Onlara seslendim. CHP ve MHP’de getirdi bu yasayı. O nedenle biz bu yasaya evet derken Ahmet için Mehmet için vermedik.  Doğru olduğu için çünkü çok ağır bir ceza vardı. Şimdide dışarı çıkamıyorlar çünkü neden iddianame ve cezalar açıklandı. Şimdide bağımsız yargının önüne çıkacaklar. İnşallah Türkiye’de futbol, spor temiz ayaklarla, temiz yüreklerle, temiz vicdanlarla ve temiz alınlarla oynanır. Hiç kimse terine hile karıştırmaz hiç kimse kuvvetine ve yüreğine rüşveti karıştırmaz doğruları yapar. O nedenle spor centilmence yapılmalıdır. Spor feairplay kuralları çerçevesinde yapılmalıdır. Kim güçlü kim hak ediyorsa o kazanmalıdır. Yoksa hile yaparak, desiselerle hilelerle aldatmalarla kazanmanın hiçbir anlamı yoktur. Öyle şampiyonluk olmaz olsun”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.