Bakan Pakdemirli; Yüzde 2’lik Yüzde 5’lik Tasarrufla Havalimanları, Barajlar, Köprüler Yapılır

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.05.2020 - 17:59, Güncelleme: 29.05.2020 - 17:59
 

Bakan Pakdemirli; Yüzde 2’lik Yüzde 5’lik Tasarrufla Havalimanları, Barajlar, Köprüler Yapılır

ETV ekranlarında Erdinç Yumrukaya’nın sunduğu Gündem Özel programının konuğu olan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, başlattıkları yeni bir projeyi açıkladı ve "Yüzde 2’lik, yüzde 5’lik bir tasarruf sağlasak, bununla köprüler, barajlar, havalimanları yapılır."dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, ETV canlı yayınında Manisa ve Ege Bölgesi'ne yönelik yapılan tarımsal yatırım ve destekleri anlattı. Erdinç Yumrukaya’nın sorularını yanıtlayan Bakan Pakdemirli, önemli bir projeyi de bu programda açıkladı. İşte Bakan Pakdemirli’nin o açıklamaları "‘Gıdanı Koru’ isimli bir kampanya başlattık. Gıda israfının önüne geçilmesi ile alakalı bir kampanya bu. Başta ev hanımlarımız olmak üzere, ev ödevleri vereceğiz. Tabiî ki bu kampanyaya katılmak gönüllülük esaslı. Kampanyaya katılanlar, örneğin bir hafta boyunca çöpe gıda atılmaması konusunda, yemeklerden geri kalanların nasıl değerlendirileceği gibi konularda ev ödevi yapacak. Bununla ilgili gidanikoru.com‎ internet adresimiz var. Vatandaşlarımız bu konudaki çalışmalarımızı ve gayretlerimizi bu sayfadan da görebilirler. VATANDAŞIMIZIN BU PROJEYE SAHİP ÇIKMASI GEREK Bu projemizi önümüzdeki günlerde duyuracağız. Bizim teşkilatımızdan çok vatandaşımızın bu projeye sahip çıkması gerek. Hep birlikte görüp izleyeceğiz. Biz atılan, çöpe giden gıdada %2’lik bir tasarruf bile sağlasak 10 Milyar Lira, %5’lik bir tasarruf sağlasak 25 Milyar Lira. Bununla ne köprüler ne barajlar yapılır, ne havalimanları yapılır. Biz dünyanın en zengin ülkesi değiliz ama en zengin ülkesi bile olsak iktisatlı olmamız lazım. Özellikle bu son dönemde öne çıktı ki, gıda en önemli konulardan bir tanesi. Gıdamıza daha fazla sahip çıkmamız gerektiği için, bu kampanyayı pandemi sürecinde dahi olsa başlattık. Devamı da gelecek. Başta ETV olmak üzere tüm yerel ve ulusal medyamızın bizi destekleyeceğine inanıyorum.” “KORONA TÜRKİYE’DE GÖRÜLMEDEN ÖNCE GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMIŞTIK” Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin Koronavirüs sürecinde ve öncesinde aldığı tedbirler ve yaptığı mücadelelerle dünya ülkelerine örnek olduğunu söyledi. Korona’nın Türkiye’ye bulaşmadan önce bazı şeyleri öngördüklerini ve önlemleri aldıklarını belirten Pakdemirli, bu yüzden gıda konusunda sıkıntı yaşanmadığını ve bundan sonra da yaşanmayacağını dile getirdi. Bakan Pakdemiri, gıda yönetimi konusunda alından tedbirler ve önlemler kapsamında Türkiye’nin hiçbir gıdaya, ürüne muhtaç edilmediği de vurguladı. “ÜRETİCİ DOSTU POLİTİKALAR ÜRETTİK” Üzüm, zeytin ve pamuk başta olmak üzere bölgemizde üretilen diğer ürünler konusunda yapılan ve yapılacak olan desteklemelerden bahseden Bakan Pademirli, “Biz iki senedir üzümü iyi yönettik diye düşünüyorum. Ben Rahmetli Turgut Özal’dan beri ve Cumhurbaşkanımızla beraber serbest piyasadan yanayım ama tarım piyasası bir regülasyon gerektiriyor. Çünkü hasat ile üretim ve tüketimi dengelemek için regülasyon yapmamız gerekebiliyor. Bu regülasyonu yaparken de regülasyon kuruluşlarımızı zarar ettirmeden, üreticimizin de anlının terini en iyi şekilde değerlendirecek bir formu ortaya koymak gerekli. Bu bir hesap kitap meselesi. Ve biz bu hesabı geçmişte de hem sektör namına hem de kendi namımıza yaptığımız için, A’dan Z’ye üretici dostu politikalar üreteceğiz dedik ve ürettik.”diye konuştu.
ETV ekranlarında Erdinç Yumrukaya’nın sunduğu Gündem Özel programının konuğu olan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, başlattıkları yeni bir projeyi açıkladı ve "Yüzde 2’lik, yüzde 5’lik bir tasarruf sağlasak, bununla köprüler, barajlar, havalimanları yapılır."dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, ETV canlı yayınında Manisa ve Ege Bölgesi'ne yönelik yapılan tarımsal yatırım ve destekleri anlattı. Erdinç Yumrukaya’nın sorularını yanıtlayan Bakan Pakdemirli, önemli bir projeyi de bu programda açıkladı. İşte Bakan Pakdemirli’nin o açıklamaları "‘Gıdanı Koru’ isimli bir kampanya başlattık. Gıda israfının önüne geçilmesi ile alakalı bir kampanya bu. Başta ev hanımlarımız olmak üzere, ev ödevleri vereceğiz. Tabiî ki bu kampanyaya katılmak gönüllülük esaslı. Kampanyaya katılanlar, örneğin bir hafta boyunca çöpe gıda atılmaması konusunda, yemeklerden geri kalanların nasıl değerlendirileceği gibi konularda ev ödevi yapacak. Bununla ilgili gidanikoru.com‎ internet adresimiz var. Vatandaşlarımız bu konudaki çalışmalarımızı ve gayretlerimizi bu sayfadan da görebilirler.

VATANDAŞIMIZIN BU PROJEYE SAHİP ÇIKMASI GEREK

Bu projemizi önümüzdeki günlerde duyuracağız. Bizim teşkilatımızdan çok vatandaşımızın bu projeye sahip çıkması gerek. Hep birlikte görüp izleyeceğiz. Biz atılan, çöpe giden gıdada %2’lik bir tasarruf bile sağlasak 10 Milyar Lira, %5’lik bir tasarruf sağlasak 25 Milyar Lira. Bununla ne köprüler ne barajlar yapılır, ne havalimanları yapılır. Biz dünyanın en zengin ülkesi değiliz ama en zengin ülkesi bile olsak iktisatlı olmamız lazım. Özellikle bu son dönemde öne çıktı ki, gıda en önemli konulardan bir tanesi. Gıdamıza daha fazla sahip çıkmamız gerektiği için, bu kampanyayı pandemi sürecinde dahi olsa başlattık. Devamı da gelecek. Başta ETV olmak üzere tüm yerel ve ulusal medyamızın bizi destekleyeceğine inanıyorum.”

“KORONA TÜRKİYE’DE GÖRÜLMEDEN ÖNCE GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMIŞTIK”

Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin Koronavirüs sürecinde ve öncesinde aldığı tedbirler ve yaptığı mücadelelerle dünya ülkelerine örnek olduğunu söyledi. Korona’nın Türkiye’ye bulaşmadan önce bazı şeyleri öngördüklerini ve önlemleri aldıklarını belirten Pakdemirli, bu yüzden gıda konusunda sıkıntı yaşanmadığını ve bundan sonra da yaşanmayacağını dile getirdi. Bakan Pakdemiri, gıda yönetimi konusunda alından tedbirler ve önlemler kapsamında Türkiye’nin hiçbir gıdaya, ürüne muhtaç edilmediği de vurguladı.

“ÜRETİCİ DOSTU POLİTİKALAR ÜRETTİK”

Üzüm, zeytin ve pamuk başta olmak üzere bölgemizde üretilen diğer ürünler konusunda yapılan ve yapılacak olan desteklemelerden bahseden Bakan Pademirli, “Biz iki senedir üzümü iyi yönettik diye düşünüyorum. Ben Rahmetli Turgut Özal’dan beri ve Cumhurbaşkanımızla beraber serbest piyasadan yanayım ama tarım piyasası bir regülasyon gerektiriyor. Çünkü hasat ile üretim ve tüketimi dengelemek için regülasyon yapmamız gerekebiliyor. Bu regülasyonu yaparken de regülasyon kuruluşlarımızı zarar ettirmeden, üreticimizin de anlının terini en iyi şekilde değerlendirecek bir formu ortaya koymak gerekli. Bu bir hesap kitap meselesi. Ve biz bu hesabı geçmişte de hem sektör namına hem de kendi namımıza yaptığımız için, A’dan Z’ye üretici dostu politikalar üreteceğiz dedik ve ürettik.”diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.