FİLDİŞİ'NDE AYAKLANMA!

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.05.2017 - 11:23, Güncelleme: 16.05.2017 - 11:23
 

FİLDİŞİ'NDE AYAKLANMA!

Fildişi sahilinde ikramiye ödemeleri sebebiyle ordunu isyanını bastırmak için ağır silahlar kullanıldı. Bankalar ve bazı iş yerleri geçici olarak kapandı. Halk evlerinden çıkmıyor.  Hükümete sadık askerler isyanın merkezi olan Bouake’ye doğru ilerlemeye başladı. Görgü şahitleri Bouaké ve Abidcan’da silah seslerinin duyulduğunu söyledi.
Fildişi sahilinin batı kısmında kakao üretim merkezi olan ikinci liman şehri San Pedro’da da silah seslerinin duyulduğu bildirildi. 8 bin dört yüz asker, ocak ayındaki ayaklanmadan sonra hükumetin söz verdiği ikramiye ödemesinin kakao fiyatlarının düşmesi sebebiyle gecikmesi üzerine yeniden ayaklandı. İsyancı askerlerin bir sözcüsü çatışma çıktığını yalanladı. Hükumete sadık askerlerin şehre yaklaşmasını önlemek için isyancı askerlerin havaya ateş açtıklarını söyledi. Pazar günü isyancı grubun liderleri hükumetin silahları bırakarak teslim olmaları isteğini reddetti ve bundan sonra geri dönüş olamayacağını yeni bir hayat kurmak için paraların verilmesini istediklerini söyledi. İsyancı askerlerin geçen hafta sonunda ülke genelinde birçok yolu kestiği, hükumetin isyancıların üzerine kararlılıkla yürüyeceği kaydedildi. Bankalar ve bazı iş yerleri faaliyetlerine ara verdi Fildişi sahilindeki bankacılık sisteminin isteğiyle, isyancıların hükumet güçleriyle çatışmaya girme ihtimalinin artması üzerine verilen bir emirle bankalar çalışmalarını durdurdu. İsyan sebebiyle saldırı korkusuyla büyük şehirlerde bazı iş yerleri faaliyetlerine ara verdi. Vatandaşlar genellikle evlerinden dışarı çıkmadı.
Fildişi sahilinde ikramiye ödemeleri sebebiyle ordunu isyanını bastırmak için ağır silahlar kullanıldı. Bankalar ve bazı iş yerleri geçici olarak kapandı. Halk evlerinden çıkmıyor.  Hükümete sadık askerler isyanın merkezi olan Bouake’ye doğru ilerlemeye başladı. Görgü şahitleri Bouaké ve Abidcan’da silah seslerinin duyulduğunu söyledi.

Fildişi sahilinin batı kısmında kakao üretim merkezi olan ikinci liman şehri San Pedro’da da silah seslerinin duyulduğu bildirildi.
8 bin dört yüz asker, ocak ayındaki ayaklanmadan sonra hükumetin söz verdiği ikramiye ödemesinin kakao fiyatlarının düşmesi sebebiyle gecikmesi üzerine yeniden ayaklandı.
İsyancı askerlerin bir sözcüsü çatışma çıktığını yalanladı. Hükumete sadık askerlerin şehre yaklaşmasını önlemek için isyancı askerlerin havaya ateş açtıklarını söyledi.
Pazar günü isyancı grubun liderleri hükumetin silahları bırakarak teslim olmaları isteğini reddetti ve bundan sonra geri dönüş olamayacağını yeni bir hayat kurmak için paraların verilmesini istediklerini söyledi.

İsyancı askerlerin geçen hafta sonunda ülke genelinde birçok yolu kestiği, hükumetin isyancıların üzerine kararlılıkla yürüyeceği kaydedildi.
Bankalar ve bazı iş yerleri faaliyetlerine ara verdi
Fildişi sahilindeki bankacılık sisteminin isteğiyle, isyancıların hükumet güçleriyle çatışmaya girme ihtimalinin artması üzerine verilen bir emirle bankalar çalışmalarını durdurdu.
İsyan sebebiyle saldırı korkusuyla büyük şehirlerde bazı iş yerleri faaliyetlerine ara verdi. Vatandaşlar genellikle evlerinden dışarı çıkmadı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.