YUNUSEMRE MURADİYE’YE OKUL YAPILMASI İÇİN ADIM ATTI

YUNUSEMRE (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2017 - 09:54, Güncelleme: 05.10.2017 - 09:54
 

YUNUSEMRE MURADİYE’YE OKUL YAPILMASI İÇİN ADIM ATTI

Muradiye’deki okul sayısının 2’den bire inmesi Yunusemre Belediye Meclisi’nin gündemindeydi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi belediyelerin okul yapma bütçesi olmadığını, ancak bakanlık desteği ile konunun çözüme kavuşabileceğini söyledi. Mahalleye yeni bir okul yapılması için yetkililerle görüştüklerini dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yetkililere ve hayırseverlere de çağrıda bulundu.
Muradiye Mahallesindeki okul sıkıntısı meclis gündemindeydi. Konuya ilişkin önerge veren CHP grubu adına söz alan Meclis Üyesi Erdinç Yavaşlı, nüfusu 5 binden 20 bine yükselen mahallede okul sıkıntısının hat safhaya ulaştığına dikkat çekti.   KONUYU MECLİSE ERDİNÇ YAVAŞLI GETİRDİ  CHP grubu adına söz alan Meclis Üyesi Erdinç Yavaşlı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Muradiye’nin nüfusu 5 bin iken 2 okula sahipti. Cumhuriyet İlköğretim Okulu, binanın kullanım ömrünü tamamlamasıyla yıkıldı. Yıkımın üzerinden uzun da bir süre geçmesine rağmen belirsizlik sürüyor. Mahallenin nüfusu 20 bine yaklaşırken okul sayısı bire düştü. Veliler ve öğrencilerin sıkıntısı çok büyük. Bu belirsizliğin ortadan kalkması için belediye olarak okul yapabilir ya da sorunun çözümlenmesi için önayak olabiliriz” diye konuştu.   “MURADİYE’DEKİ SIKINTININ AŞILMASI GEREKİYOR” CHP’nin önergesini değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ise konunun gündeme taşınmasıyla yetkili kurum ve hayırseverlerin harekete geçebileceğini dile getirerek, “Konu incelenip, yapılıp yapılamayacağına bakılabilir. Doğru bir yaraya parmak basmışlar. Biz yapamasak da bu hamle belki de valiliği, siyasileri harekete geçirebilir. Muradiye’deki sıkıntının aşılması gerekiyor” dedi.   “SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”  Muradiye’de büyük bir sıkıntı yaşandığını, bu konuda yetkililerle de istişare halinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, belediyenin kısıtlı kaynaklarıyla okulu yapamayacaklarını, ancak yapımına ortak olabileceklerini aktardı. Konunun büyükşehir gündemine de taşınabileceğini aktaran Başkan Çerçi, kendisinin de Ankara’ya yapacağı ziyaretlerde Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşeceğini söyledi.   “BELEDİYELER OKUL YAPABİLİR” Başkan Çerçi konuşmasında, “Konuya ilişkin valimiz ve kaymakamımızla görüştük. Halkın bir beklentisi var. Okul elbette olmazsa olmazımız. Nüfus artmış ama okul sayısı bire inmiş. Vatandaşlarımızın sıkıntısını anlıyoruz. Bizim hukuken okul yapmak gibi bir yükümlülüğümüz yok. Ama belediyeler okul yapabilir. Bu konuda 6360 sayılı büyükşehir yasasında ‘eğitime destek olur’ diye bir madde de var. Bizim sıkıntılı bütçeyle bir okulu sıfırdan yapma şansımız yok ama yardımcı olabiliriz. Konuyu büyükşehir meclisinde gündeme getirelim. Birlikte el birliğiyle hayata geçirebiliriz.   “SORUNU VALİMİZ VE KAYMAKAMIMIZLA GÖRÜŞTÜM”   Çerçi, “Sorunu valimiz ve kaymakamımızla görüştüm. Milletvekillerimize anlattım. Kendileri konuyu yetkili mercilere ilettiklerini söylediler. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceğim. Bakanlık yetkililerine ulaşıp konunun aciliyetini anlatıp, okulun 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’na kadar açılması için çalışacağız” ifadelerini kullandı.      
Muradiye’deki okul sayısının 2’den bire inmesi Yunusemre Belediye Meclisi’nin gündemindeydi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi belediyelerin okul yapma bütçesi olmadığını, ancak bakanlık desteği ile konunun çözüme kavuşabileceğini söyledi. Mahalleye yeni bir okul yapılması için yetkililerle görüştüklerini dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yetkililere ve hayırseverlere de çağrıda bulundu.
Muradiye Mahallesindeki okul sıkıntısı meclis gündemindeydi. Konuya ilişkin önerge veren CHP grubu adına söz alan Meclis Üyesi Erdinç Yavaşlı, nüfusu 5 binden 20 bine yükselen mahallede okul sıkıntısının hat safhaya ulaştığına dikkat çekti.
 
KONUYU MECLİSE ERDİNÇ YAVAŞLI GETİRDİ
 CHP grubu adına söz alan Meclis Üyesi Erdinç Yavaşlı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Muradiye’nin nüfusu 5 bin iken 2 okula sahipti. Cumhuriyet İlköğretim Okulu, binanın kullanım ömrünü tamamlamasıyla yıkıldı. Yıkımın üzerinden uzun da bir süre geçmesine rağmen belirsizlik sürüyor. Mahallenin nüfusu 20 bine yaklaşırken okul sayısı bire düştü. Veliler ve öğrencilerin sıkıntısı çok büyük. Bu belirsizliğin ortadan kalkması için belediye olarak okul yapabilir ya da sorunun çözümlenmesi için önayak olabiliriz” diye konuştu.
 
“MURADİYE’DEKİ SIKINTININ AŞILMASI GEREKİYOR”
CHP’nin önergesini değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ise konunun gündeme taşınmasıyla yetkili kurum ve hayırseverlerin harekete geçebileceğini dile getirerek, “Konu incelenip, yapılıp yapılamayacağına bakılabilir. Doğru bir yaraya parmak basmışlar. Biz yapamasak da bu hamle belki de valiliği, siyasileri harekete geçirebilir. Muradiye’deki sıkıntının aşılması gerekiyor” dedi.
 
“SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
 Muradiye’de büyük bir sıkıntı yaşandığını, bu konuda yetkililerle de istişare halinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, belediyenin kısıtlı kaynaklarıyla okulu yapamayacaklarını, ancak yapımına ortak olabileceklerini aktardı. Konunun büyükşehir gündemine de taşınabileceğini aktaran Başkan Çerçi, kendisinin de Ankara’ya yapacağı ziyaretlerde Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşeceğini söyledi.
 
“BELEDİYELER OKUL YAPABİLİR”
Başkan Çerçi konuşmasında, “Konuya ilişkin valimiz ve kaymakamımızla görüştük. Halkın bir beklentisi var. Okul elbette olmazsa olmazımız. Nüfus artmış ama okul sayısı bire inmiş. Vatandaşlarımızın sıkıntısını anlıyoruz. Bizim hukuken okul yapmak gibi bir yükümlülüğümüz yok. Ama belediyeler okul yapabilir. Bu konuda 6360 sayılı büyükşehir yasasında ‘eğitime destek olur’ diye bir madde de var. Bizim sıkıntılı bütçeyle bir okulu sıfırdan yapma şansımız yok ama yardımcı olabiliriz. Konuyu büyükşehir meclisinde gündeme getirelim. Birlikte el birliğiyle hayata geçirebiliriz.
 
“SORUNU VALİMİZ VE KAYMAKAMIMIZLA GÖRÜŞTÜM”
  Çerçi, “Sorunu valimiz ve kaymakamımızla görüştüm. Milletvekillerimize anlattım. Kendileri konuyu yetkili mercilere ilettiklerini söylediler. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceğim. Bakanlık yetkililerine ulaşıp konunun aciliyetini anlatıp, okulun 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’na kadar açılması için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.