AŞÇI MEHMET'E HİZMET PLAKETİ

Manisa Lokantacılar Odası’nda 19 yıl başkanlık yapan “Aşçı Mehmet abi” lakaplı Mehmet Akgül, genel kurulda odaya verdiği hizmetler nedeniyle plaketle onurlandırıldı.

"HAKLARINIZI HELAL EDİN"

Genel kurulda bir konuşma gerçekleştiren Akgül, “Hepinizden helallik istiyorum. Haklarınızı lütfen bana helal ediniz. Bu arada çalışma sürecinde bir baba kız birlikte çalıştığım genel sekreterlerime odamızın birlikteki birlik başkanı ve çalışanlarına eşim Saadet Hanım'a ama en önemlisi sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Sizlere parmağımın ucu kadar hakkım geçtiyse benden yana helal olsun. Siz de lütfen helal edin. Helal olsun. Tabii benim her haberimi flaş yapan, bana baba diyen, bana amca diyen çok değerli dostlarım var. Kıymetli gazeteci kardeşlerim. Gazeteciler gününüz kutlu olsun. Sizler de haklarınızı helal edin bana. 20 senedir ismi geçince ister istemez bazı notlar aldım. 20 senede 12 tane okulda etkinlik yapmışım. Öğrencilerimizle beraber olmuşum. Huzurevinde sekiz tane mevlit okutmuşum. Bunların birçoğuna birçok arkadaşım da geldi. Hüseyin kardeşim de geldi. Hatta meyve suyu da verdikten yardım etti. Sekiz tane babalar anneler günü yapmışım." dedi.

"GECE GÜNDÜZ HİZMETİNİZDEYİM"

Akgül, "Huzurevi ziyareti yedi defa yapmışım. Odamızın önünde sekiz defa mevlit okutmuşum. 18 adet yemek yarışması yapmışız 20 senede ve bunları yaparken de odadan 1 lira para çıkarmadık. Hep sizin desteklerinizi yapıyoruz. MasterChef'e katıldık. MasterChef'e bir tane hediye verdik. Halen daha verdiğimiz hediye orada duruyor ve her gören dışarıdan gören arkadaşım "Mehmet abi senin verdiğin hediyeyi gene gördük." diyor. Toplam 64 tane etkinlik yapmışız. 3 aya bir düşüyor. 2012 gazetede haberimiz çıkmış 20 senede. Türkiye'de ilk defa doğum günlerinde tek tek üyeyi arayan odayız. Bizden sonra bazı arkadaşlarımız da yapmaya başladı. Yani doğum günlerinde sizi aramam sizi mutlu etmiyor mu değerli arkadaşlarım? Ama ben bunların hepsini bu yönetimle yaptım. Onun için odamızı sizlere, yönetimi sizlere Allah'a emanet ediyorum. Elveda demek zor olur. Bilir misiniz? Ayrılığı da hiç sevmem ama benim iki çocuğum, dört torunum da benden ayrı yaşıyor. Biri İstanbul'da, biri Antalya'da. Ayrılıkla ilgili sözlerime konuşmak istemiyorum. Tek söyleyeceğim şey sizleri çok seviyorum. Sevmeye de devam edeceğim. Gece gündüz hizmetinizdeyim. Bu işi bıraksam da sizler var olursa ben var olacağım dostlarım. Allah razı olsun, haklarını helal etsin” diye konuştu. 

Muhabir: HÜSEYİN GÜNTAÇ FÖMLU