OTOMOBİL TRAFO DEVİRDİ, SİNYALİZASYON KESİLDİ

Kaza, E-96 Karayolu Ankara-Turgutlu asfaltı üzerindeki kritik bir kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ankara yönünden Turgutlu istikametine doğru seyir halinde olan Hazal T. idaresindeki 45 YZ 658 plakalı otomobil, kavşak noktasına geldiği sırada sürücüsünün kontrolünden çıktı. Hızla refüje çıkan araç, bölgedeki trafik ışıklarını besleyen elektrik trafosuna çarparak durabildi.

TRAFO DEVRİLDİ, SİNYALİZASYON KESİLDİ

Çarpmanın şiddetiyle refüjde bulunan elektrik trafosu yerinden sökülerek devrildi. Olayın hemen ardından kavşaktaki trafik ışıkları enerji kesintisi nedeniyle devre dışı kalırken, ihbar üzerine bölgeye hızla sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

SÜRÜCÜ HASTANEYE KALDIRILDI

Kazada hafif şekilde yaralanan sürücü Hazal T., olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

TRAFİK POLİS KONTROLÜNDE SAĞLANDI

Sinyalizasyon sisteminin bozulması nedeniyle kavşakta trafik akışı bir süre aksadı. Polis ekipleri, herhangi bir ikinci kazanın yaşanmaması için bölgede güvenlik önlemi alarak ulaşımı kontrollü bir şekilde sağladı. Devrilen trafonun kaldırılması ve hattın onarılması için ilgili elektrik dağıtım şirketi ekiplerine bilgi verildi. Polis, kazayla ilgili tahkikat başlattı. (İHA)