BİLİMSEL VE ÇAĞDAŞ EĞİTİMİN ADRESİ: DORUK KOLEJİ

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.06.2022 - 17:16, Güncelleme: 21.06.2022 - 17:16
 

BİLİMSEL VE ÇAĞDAŞ EĞİTİMİN ADRESİ: DORUK KOLEJİ

Manisa’nın ilk özel koleji olarak kurulan ve 1993-2011 yılları arasında eğitime yön vermesi ardından 10 yıllık bir aradan sonra eski heyecan eski ruhla 2021-2022 döneminde eğitime tekrar merhaba diyen Doruk Koleji, başarılı bir eğitim dönemini geride bırakmanın gururunu yaşıyor.
Manisa’nın en köklü eğitim kurumlarından Doruk Koleji, Manisa’da bulunan basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Doruk Koleji Müdürü Zafer Yılmaz ve Halkla İlişkiler Müdürü Sezgin Burul, 10 yıl aradan sonra tekrar eğitim hayatına merhaba diyen koleji, basın mensuplarına tanıtarak uygulanan eğitim ve öğretim modeli hakkında bilgiler verdi. DORUK KOLEJİ’Nİ ÖN PLANA ÇIKARAN ÖZELLİKLER 1933’te kurulan Doruk Koleji’nin Çiloğlu ailesi öncülüğünde 2021-2022 eğitim yılında modern ve uluslararası bir eğitim anlayışı ile tekrar eğitime merhaba dediğini kaydeden Burul, Doruk Koleji’nde uygulanan eğitim modeli hakkında bilgilendirmede bulundu. Burul, “Doruk Koleji, 1993’te kurulmuş Manisa’nın ilk koleji. O dönemden günümüze kadar varlığını sürdüren bir kolej. 2011 yılına kadar Doruk Koleji olarak devam edip daha sonra 10 yıllık aradan sonra bu yıl tekrar Çiloğlu ailesinin desteğiyle yeniden eğitim öğretim hayatına başladı. Manisa’da yön veren eğitim kurumu olma konumunu korumakta. Doruk Koleji’nin ön plana çıkaran özelliklerden bir tanesi kampüsüdür. Dolayısıyla kampüsündeki donanımı, yabancı dile verdiği önem, robotik kodlama, matematik ve akıl fikir oyunları, lego, drama ve akademik anlamda donanımlı eğitim öğretim kadrosuyla önümüzdeki yıllarda da Manisa’da eğitim öğretimde damga vurması beklenen bir okul. Ben de Doruk Koleji’nde Halkla ilişkiler müdürü olarak görev yapıyorum. Bu anlamda başarı tabii ki ekip işi. Bizde Manisa’da en iyi eğitim öğretim kadrosu ve ekiple tekrar Manisa’nın eğitim öğretim gündeminde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu. LİSE BÖLÜMÜ DE AÇILACAK Doruk Koleji’nde anaokulu, ilkokul, ortaokul düzeyinde öğrenci kabulü olduğunu söyleyen Burul, 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde lise düzeyinde de öğrenci kabulünü gerçekleştireceklerini ifade ederek şöyle konuştu; “Doruk Koleji’nde 4 -5 yaş grubu anaokulu, ilkokul, ortaokul düzeyinde öğrenci kabulü var. Gelecek yıl 8. sınıflarımız olacak. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında da Doruk Koleji’nde lisemizi açarak bu alanda da yine Manisa’da varlığımızı sürdüreceğiz. Şu anda anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyinde Manisa’ya hizmet veriyoruz” ŞİMDİ ‘YAZ KURSU’ ZAMANI 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının geçtiğimiz hafta sonlanmasının ardından yaz dönemini kurs ile değerlendirdiklerini belirten Doruk Koleji Halkla İlişkiler Müdürü Sezgin Burul, “Okulun donanımı gereği üçer haftalık yaz kursu düzenlendi. Yaz kurslarında sabah İngilizce, robotik kodlama matematik akıl oyunları gibi eğitici derslerimiz varken öğleden sonra iki saat yüzme ve yüzmenin dışında da sportif aktivitelerle yaz döneminde de eğitime damgasını vuran bir kurum olarak varlığımızı sürdürüyoruz” dedi.
Manisa’nın ilk özel koleji olarak kurulan ve 1993-2011 yılları arasında eğitime yön vermesi ardından 10 yıllık bir aradan sonra eski heyecan eski ruhla 2021-2022 döneminde eğitime tekrar merhaba diyen Doruk Koleji, başarılı bir eğitim dönemini geride bırakmanın gururunu yaşıyor.

Manisa’nın en köklü eğitim kurumlarından Doruk Koleji, Manisa’da bulunan basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Doruk Koleji Müdürü Zafer Yılmaz ve Halkla İlişkiler Müdürü Sezgin Burul, 10 yıl aradan sonra tekrar eğitim hayatına merhaba diyen koleji, basın mensuplarına tanıtarak uygulanan eğitim ve öğretim modeli hakkında bilgiler verdi.

DORUK KOLEJİ’Nİ ÖN PLANA ÇIKARAN ÖZELLİKLER

1933’te kurulan Doruk Koleji’nin Çiloğlu ailesi öncülüğünde 2021-2022 eğitim yılında modern ve uluslararası bir eğitim anlayışı ile tekrar eğitime merhaba dediğini kaydeden Burul, Doruk Koleji’nde uygulanan eğitim modeli hakkında bilgilendirmede bulundu. Burul, “Doruk Koleji, 1993’te kurulmuş Manisa’nın ilk koleji. O dönemden günümüze kadar varlığını sürdüren bir kolej. 2011 yılına kadar Doruk Koleji olarak devam edip daha sonra 10 yıllık aradan sonra bu yıl tekrar Çiloğlu ailesinin desteğiyle yeniden eğitim öğretim hayatına başladı. Manisa’da yön veren eğitim kurumu olma konumunu korumakta. Doruk Koleji’nin ön plana çıkaran özelliklerden bir tanesi kampüsüdür. Dolayısıyla kampüsündeki donanımı, yabancı dile verdiği önem, robotik kodlama, matematik ve akıl fikir oyunları, lego, drama ve akademik anlamda donanımlı eğitim öğretim kadrosuyla önümüzdeki yıllarda da Manisa’da eğitim öğretimde damga vurması beklenen bir okul. Ben de Doruk Koleji’nde Halkla ilişkiler müdürü olarak görev yapıyorum. Bu anlamda başarı tabii ki ekip işi. Bizde Manisa’da en iyi eğitim öğretim kadrosu ve ekiple tekrar Manisa’nın eğitim öğretim gündeminde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

LİSE BÖLÜMÜ DE AÇILACAK

Doruk Koleji’nde anaokulu, ilkokul, ortaokul düzeyinde öğrenci kabulü olduğunu söyleyen Burul, 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde lise düzeyinde de öğrenci kabulünü gerçekleştireceklerini ifade ederek şöyle konuştu; “Doruk Koleji’nde 4 -5 yaş grubu anaokulu, ilkokul, ortaokul düzeyinde öğrenci kabulü var. Gelecek yıl 8. sınıflarımız olacak. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında da Doruk Koleji’nde lisemizi açarak bu alanda da yine Manisa’da varlığımızı sürdüreceğiz. Şu anda anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyinde Manisa’ya hizmet veriyoruz”

ŞİMDİ ‘YAZ KURSU’ ZAMANI

2021-2022 eğitim ve öğretim yılının geçtiğimiz hafta sonlanmasının ardından yaz dönemini kurs ile değerlendirdiklerini belirten Doruk Koleji Halkla İlişkiler Müdürü Sezgin Burul, “Okulun donanımı gereği üçer haftalık yaz kursu düzenlendi. Yaz kurslarında sabah İngilizce, robotik kodlama matematik akıl oyunları gibi eğitici derslerimiz varken öğleden sonra iki saat yüzme ve yüzmenin dışında da sportif aktivitelerle yaz döneminde de eğitime damgasını vuran bir kurum olarak varlığımızı sürdürüyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.