Zincir markette çay stokçuluğu! Fırsatçılar ortaya çıktı

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.05.2022 - 13:36, Güncelleme: 17.05.2022 - 13:36
 

Zincir markette çay stokçuluğu! Fırsatçılar ortaya çıktı

Çaya gelen yüzde 43,7'lik zam sonrası bazı marketler stokçuluk yapmaya başladı. Ankara'da çekilen görüntüde, bir zincir marketteki görevlinin, çayları zamlı fiyattan satmak için raflardan topladığı ortaya çıktı.
Çaykur, 2022 ürünü yaş çay alım fiyatının yüzde 76 artışla kiloda 6,70 lira ve kilogramda 30 kuruş destek priminin açıklanmasının ardından çaya zam yaptı. Çaykur, çaya ortalama yüzde 43.71 oranında zam yaparken, yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi. REYONDAN ÇAYLARI BOŞALTTI Art arda gelen zamlara bir yenisi daha eklenince fırsatçılar harekete geçti. Ankara'da çaya zam geleceği haberi sonrası bir süpermarket zincirindeki görevli, çay reyonundaki çayları boşalttı. O anlar, alışveriş yapan vatandaşın kamerasına yansıdı. MARKETE CEZA KESİLDİ Sosyal medyaya düşen görüntüler büyük tepki topladı. Görüntüler üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, süper markette inceleme yaptı. Ekipler markete ceza kesti. Sektör paydaşları, son yıllarda sürekli zarar açıklayan Çaykur’un haziran ayında çaya yüzde 10-15 oranında bir zam daha yapabileceğini ifade etti.
Çaya gelen yüzde 43,7'lik zam sonrası bazı marketler stokçuluk yapmaya başladı. Ankara'da çekilen görüntüde, bir zincir marketteki görevlinin, çayları zamlı fiyattan satmak için raflardan topladığı ortaya çıktı.

Çaykur, 2022 ürünü yaş çay alım fiyatının yüzde 76 artışla kiloda 6,70 lira ve kilogramda 30 kuruş destek priminin açıklanmasının ardından çaya zam yaptı. Çaykur, çaya ortalama yüzde 43.71 oranında zam yaparken, yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi.

REYONDAN ÇAYLARI BOŞALTTI

Art arda gelen zamlara bir yenisi daha eklenince fırsatçılar harekete geçti. Ankara'da çaya zam geleceği haberi sonrası bir süpermarket zincirindeki görevli, çay reyonundaki çayları boşalttı. O anlar, alışveriş yapan vatandaşın kamerasına yansıdı.

MARKETE CEZA KESİLDİ

Sosyal medyaya düşen görüntüler büyük tepki topladı. Görüntüler üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, süper markette inceleme yaptı. Ekipler markete ceza kesti.

Sektör paydaşları, son yıllarda sürekli zarar açıklayan Çaykur’un haziran ayında çaya yüzde 10-15 oranında bir zam daha yapabileceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.