Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilim Kurulu Sonrası Açıklama Yapıyor

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.04.2022 - 15:29, Güncelleme: 26.04.2022 - 15:29
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilim Kurulu Sonrası Açıklama Yapıyor

Uzun süredir hayatımızda önemli bir yer tutan maskelere veda edilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında canlı yayında açıklamalarda bulunuyor. Kritik toplantıdan sonra maske zorunluluğu kalktı mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sürecin sinyallerini daha önceki açıklamalarında yapmıştı.
Koronavirüsle ilgili önemli kararların alınacağı Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Bazı alanlarda devam eden maske zorunluluğunun kaldırılmasının masada olduğu toplantı sonrası, alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Buna göre kapalı alanlarda maske zorunluluğu sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önemli değerlendirmelerde bulundu. SON DAKİKA | MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI! Bakan Koca'nın ardından alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle; "Hastaneden, sağlık çalışanına,aşıya kadar tüm dünyada sıkıntılar yaşandı. Koskoca devletler maske kapma savaşına girdiler. Türkiye tüm bu süreçten alnının akıyla çıkan az sayıdaki ülkelerden biri olmuştur. Sağlık Bakanımızın koordinasyonunda dünyada örnek bir varoluş mücadelesini ortaya koyan bu heyeti ayrıca kutluyorum. Bu süreçte maalesef kayıplarımız da oldu. Merhum Cemil Taşçıoğlu, Burak Dilmener, Feriha Öz gibi hocalarımızı bu mücadelenin sembolleri olarak görüyoruz. "ÜLKEMİZİ BU SANCILI DÖNEMDEN ÇIKARDIK" Biz sadece hastanelerimizle 16 bininin üzerinde yeni yatağı hizmete açtık. Toplumsal ihtiyaçlarının karşılanmasında da herhangi bir zaafiyete müsade etmedik. Bilim insanlarımızın gayretleri yol göstericimiz olmuştur. Bilim Kurulumuz en büyük desteği vermiştir. DSÖ de bizleri ve çalışmalarımızı takdir etmiştir. Hükümet oalrak bilimsel verilerle topluösal beklentileri en üst seviyede buluşturmaya gayrat ettik. Ülkemizi bu sancılı ve sıkıntılı dönemden sağ salim çıkardık. "KENDİ AŞISINI ÜRETEN 9 ÜLKEDEN BİRİYİZ" Vatandaşlarımızı korumak için her yöntemi, aracı en hızlı şekilde ülkemize kazandırdık. Kendi mücadelemizi de kendimiz oluşturduk. Yerli solunum cihazı, aşı ve ilaç gibi bir çok başarıya imza attık. Kendi aşısını üretebilen 9 ülkeden biriyiz. İnsani sorumluluklarımızı da yerine getirdik. Dünya genelinde 160 ülkeye tıbbi yardımda bulunduk. Gelişmiş ülkelerin bencilliği ise tarihin utanç sayfalarına kaydedilmiştir. Son iki yıldır mesaisinin tamamını salgınla mücadeleye ayıran değerli bilim insanlarımıza milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlık ordumuzun mücadelesini asla unutmayacağız. Tüm kurumlarımızın mensuplarını tebrik ediyorum. Salgının artık kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla birlikte Avrup kısıtlamaları kaldırdı. Ülkemiz de bu aşamaya geldi. TOPLU TAŞIMADA MASKEYE DEVAM Bilim Kurulumuz olağanüstü olmadıkça bundan sonra toplanmayacaktır. Sağlık Bakanlığımız ise çalışmalarını sürdürecektir Kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kalkmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına vakalar 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir. Ülkemizde üretilen koronavirüs ilaçlarının dağıtımı devam edecektir."
Uzun süredir hayatımızda önemli bir yer tutan maskelere veda edilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında canlı yayında açıklamalarda bulunuyor. Kritik toplantıdan sonra maske zorunluluğu kalktı mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sürecin sinyallerini daha önceki açıklamalarında yapmıştı.

Koronavirüsle ilgili önemli kararların alınacağı Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Bazı alanlarda devam eden maske zorunluluğunun kaldırılmasının masada olduğu toplantı sonrası, alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Buna göre kapalı alanlarda maske zorunluluğu sona erdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önemli değerlendirmelerde bulundu.

SON DAKİKA | MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI!

Bakan Koca'nın ardından alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"Hastaneden, sağlık çalışanına,aşıya kadar tüm dünyada sıkıntılar yaşandı. Koskoca devletler maske kapma savaşına girdiler. Türkiye tüm bu süreçten alnının akıyla çıkan az sayıdaki ülkelerden biri olmuştur. Sağlık Bakanımızın koordinasyonunda dünyada örnek bir varoluş mücadelesini ortaya koyan bu heyeti ayrıca kutluyorum. Bu süreçte maalesef kayıplarımız da oldu. Merhum Cemil Taşçıoğlu, Burak Dilmener, Feriha Öz gibi hocalarımızı bu mücadelenin sembolleri olarak görüyoruz.

"ÜLKEMİZİ BU SANCILI DÖNEMDEN ÇIKARDIK"

Biz sadece hastanelerimizle 16 bininin üzerinde yeni yatağı hizmete açtık. Toplumsal ihtiyaçlarının karşılanmasında da herhangi bir zaafiyete müsade etmedik. Bilim insanlarımızın gayretleri yol göstericimiz olmuştur. Bilim Kurulumuz en büyük desteği vermiştir. DSÖ de bizleri ve çalışmalarımızı takdir etmiştir. Hükümet oalrak bilimsel verilerle topluösal beklentileri en üst seviyede buluşturmaya gayrat ettik. Ülkemizi bu sancılı ve sıkıntılı dönemden sağ salim çıkardık.

"KENDİ AŞISINI ÜRETEN 9 ÜLKEDEN BİRİYİZ"

Vatandaşlarımızı korumak için her yöntemi, aracı en hızlı şekilde ülkemize kazandırdık. Kendi mücadelemizi de kendimiz oluşturduk. Yerli solunum cihazı, aşı ve ilaç gibi bir çok başarıya imza attık. Kendi aşısını üretebilen 9 ülkeden biriyiz. İnsani sorumluluklarımızı da yerine getirdik. Dünya genelinde 160 ülkeye tıbbi yardımda bulunduk. Gelişmiş ülkelerin bencilliği ise tarihin utanç sayfalarına kaydedilmiştir.

Son iki yıldır mesaisinin tamamını salgınla mücadeleye ayıran değerli bilim insanlarımıza milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlık ordumuzun mücadelesini asla unutmayacağız. Tüm kurumlarımızın mensuplarını tebrik ediyorum. Salgının artık kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla birlikte Avrup kısıtlamaları kaldırdı. Ülkemiz de bu aşamaya geldi.

TOPLU TAŞIMADA MASKEYE DEVAM

Bilim Kurulumuz olağanüstü olmadıkça bundan sonra toplanmayacaktır. Sağlık Bakanlığımız ise çalışmalarını sürdürecektir Kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kalkmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına vakalar 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir. Ülkemizde üretilen koronavirüs ilaçlarının dağıtımı devam edecektir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.