Mimari Proje ve Uygulamalarda Alüminyum Kullanımı

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.09.2022 - 14:53, Güncelleme: 17.09.2022 - 14:53
 

Mimari Proje ve Uygulamalarda Alüminyum Kullanımı

Mimaride alüminyum kullanımı yaygın olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğada birçok element bulunmasına karşın mimari projelerin geneline baktığımızda hem dayanıklılık hem de estetik görüntü itibarıyla alüminyum olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Mimaride alüminyum kullanımı birçok açıdan avantajlıdır. Mimari uygulamalarda kullanılan alüminyum hafif ve işlenebilir olmasından dolayı tercih nedenidir. Hava şartlarına karşı dayanıklı olması, ışığı güzel yansıtması ve pas tutmama özelliğinden dolayı kullanıldığı her yerde en iyi şekilde durur. Alüminyum kolay işlenebildiği gibi aynı zamanda kesim ve ebatlama konusunda da oldukça iyidir. Bu nedenle nerede kullanırsanız kullanın istediğiniz her yere uygun hale getirilebilir. Alüminyumun farklı materyallerle de uyum içinde olması şaşırtıcı değildir. Başlanmış bir projede etkin rol oynayan alüminyum doğal renginden dolayı da dikkat çeker. İçeriğinde bulunan demir miktarına göre sarı, kahverengi ve kırmızı şeklinde olabilir. İstenirse doğal renginin dışında da boyanarak projelere dahil edilebilir. Mimari Proje ve Uygulamalarda Alüminyum Materyal Kullanımı Mimaride metal kullanmak son zamanlarda oldukça yaygındır. Pek çok mimar alüminyum cephe sistemleri ile binaların dış görüntüsüne şekil vermeye çalışırken yapının hem estetiğini güzelleştiriyor hem de maddi değerinin artmasını hedefliyor. Metal kaplamalar tasarıma bir kabuk gibi uygulanarak farklı ışık oyunlarıyla da yapının daha gösterişli hale dönüştürülmesi sağlanıyor. Yapılarda alüminyum mimari sistemleri uygulama alanlarından bazıları şu şekildedir: Küpeşteler Küpeşte balkon, bahçe ya da teraslarda üst duvarların daha modern görünmesini sağlamak amacıyla uygulanmaktadır. Küpeştelerde kullanılacak alüminyum sayesinde hem temiz hem de güzel bir görüntü elde edilmiş olur. Korkuluklar Alüminyumun en çok kullanıldığı yer korkuluklardır. Korkuluklar yapılarda emniyetin sağlaması açısından oldukça önemlidir. Lazer kesim alüminyum sayesinde korkuluklara işlemeler yapılarak çok daha estetik görüntü elde edilebilir. Doğrama ve Rüzgarlıklar Doğramalar yapılarda alanların belirlenmesi amacıyla kullanılmaktadır. Binalarda doğrama ve rüzgarlıklar alüminyumdan yapılarak ekonomik ve estetik görüntü elde edilmiş olur. Alüminyum yük taşıyacak kadar dayanıklı olmasa da estetik açıdan kullanılan önemli bir metaldir. Alüminyumu dış cephede kapılarda, iç cephelerde kullanarak güzel görüntü oluşturulabilir. Alüminyum ürünlerimizi incelemek için https://www.sistemal.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Mimaride alüminyum kullanımı yaygın olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğada birçok element bulunmasına karşın mimari projelerin geneline baktığımızda hem dayanıklılık hem de estetik görüntü itibarıyla alüminyum olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Mimaride alüminyum kullanımı birçok açıdan avantajlıdır.

Mimari uygulamalarda kullanılan alüminyum hafif ve işlenebilir olmasından dolayı tercih nedenidir. Hava şartlarına karşı dayanıklı olması, ışığı güzel yansıtması ve pas tutmama özelliğinden dolayı kullanıldığı her yerde en iyi şekilde durur.

Alüminyum kolay işlenebildiği gibi aynı zamanda kesim ve ebatlama konusunda da oldukça iyidir. Bu nedenle nerede kullanırsanız kullanın istediğiniz her yere uygun hale getirilebilir.

Alüminyumun farklı materyallerle de uyum içinde olması şaşırtıcı değildir. Başlanmış bir projede etkin rol oynayan alüminyum doğal renginden dolayı da dikkat çeker. İçeriğinde bulunan demir miktarına göre sarı, kahverengi ve kırmızı şeklinde olabilir. İstenirse doğal renginin dışında da boyanarak projelere dahil edilebilir.

Mimari Proje ve Uygulamalarda Alüminyum Materyal Kullanımı

Mimaride metal kullanmak son zamanlarda oldukça yaygındır. Pek çok mimar alüminyum cephe sistemleri ile binaların dış görüntüsüne şekil vermeye çalışırken yapının hem estetiğini güzelleştiriyor hem de maddi değerinin artmasını hedefliyor. Metal kaplamalar tasarıma bir kabuk gibi uygulanarak farklı ışık oyunlarıyla da yapının daha gösterişli hale dönüştürülmesi sağlanıyor.

Yapılarda alüminyum mimari sistemleri uygulama alanlarından bazıları şu şekildedir:

Küpeşteler

Küpeşte balkon, bahçe ya da teraslarda üst duvarların daha modern görünmesini sağlamak amacıyla uygulanmaktadır. Küpeştelerde kullanılacak alüminyum sayesinde hem temiz hem de güzel bir görüntü elde edilmiş olur.

Korkuluklar

Alüminyumun en çok kullanıldığı yer korkuluklardır. Korkuluklar yapılarda emniyetin sağlaması açısından oldukça önemlidir. Lazer kesim alüminyum sayesinde korkuluklara işlemeler yapılarak çok daha estetik görüntü elde edilebilir.

Doğrama ve Rüzgarlıklar

Doğramalar yapılarda alanların belirlenmesi amacıyla kullanılmaktadır. Binalarda doğrama ve rüzgarlıklar alüminyumdan yapılarak ekonomik ve estetik görüntü elde edilmiş olur.

Alüminyum yük taşıyacak kadar dayanıklı olmasa da estetik açıdan kullanılan önemli bir metaldir. Alüminyumu dış cephede kapılarda, iç cephelerde kullanarak güzel görüntü oluşturulabilir.

Alüminyum ürünlerimizi incelemek için https://www.sistemal.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.