OBASYA İLE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA PROTOKOL

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.11.2021 - 14:34, Güncelleme: 02.11.2021 - 14:34
 

OBASYA İLE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA PROTOKOL

Obasya Kültür Sınır Tanımaz Projesi’nin iştirakçisi olan Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi arasında “İş birliği Protokolü” imzalandı.
İş birliği protokolü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ile Obasya Kooperatifi adına Kooperatif Başkanı Mustafa Pala ve Kooperatif Müdürü Mustafa Altan Türe tarafından imzalandı. İmzalar atılırken İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, “Üç Mustafa tarafından imzaladığımız bu iş birliği protokolünün hayırlı olmasını diliyorum. İmzaladığımız bu protokolle Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi’nde ve Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi’nde geleneksel el sanatları, giyim aksesuarları dikim kursları açılacaktır” dedi. İş birliği protokolü imza töreninde, ilgili Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Obasya Kültür Tanımaz Projesi Koordinatörü Ural Sevener de hazır bulundu. BAŞKAN PALA PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ Verdikleri destek nedeniyle, İl Milli Eğitim Müdürü Dikici’ye teşekkür eden ve Obasya Kültür Sınır Tanımaz Projesi hakkında bilgiler veren Mustafa Pala, “Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi adına başvurusu yapılan “Kültür Sınır Tanımaz” projesi; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği’nin mali desteği ile hayata geçirilen “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı” kapsamında hibe desteği almıştır. Programın Sözleşme Makamı, Merkezi Finans ve İhale Birimidir. “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı”, Türk ve AB kuruluşları arasında ortaklaşa uygulanan ortak kültürel miras faaliyetlerinin teşvik edilmesini ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bu hibe programının genel hedefi, kültür, sanat ve kültürel miras yoluyla sivil toplum diyaloğunun, kültürel miras konusunda uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi ve Türkiye’de kültürel değerlerin teşvik edilmesidir. Bu proje Türk ve AB kuruluşları arasında ortaklaşa uygulanan ortak kültürel miras faaliyetlerinin teşvik edilmesini ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bu hibe programının genel hedefi, kültür, sanat ve kültürel miras yoluyla sivil toplum diyaloğunun, kültürel miras konusunda uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi ve Türkiye'de kültürel değerlerin teşvik edilmesidir. Proje ile Obasya Yerleşkesinde, bir 18-19 yy. Kadın Giysileri Müzesi açılacak ve 700 metre kare büyüklüğünde bir Etkinlik Çadırı yapılacaktır. Obasya Kültür Sınır Tanımaz Projesinin ortakları Manisa Büyük Şehir Belediyesi, Bulgaristan Kırcaali Belediyesi ve Bulgaristan Kırcaali Ömer Lütfü Kültür Derneğidir. Projenin iştirakçileri, Manisa İl Milli Müdürlüğü, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’dür” ifadelerini kullandı.
Obasya Kültür Sınır Tanımaz Projesi’nin iştirakçisi olan Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi arasında “İş birliği Protokolü” imzalandı.

İş birliği protokolü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ile Obasya Kooperatifi adına Kooperatif Başkanı Mustafa Pala ve Kooperatif Müdürü Mustafa Altan Türe tarafından imzalandı. İmzalar atılırken İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, “Üç Mustafa tarafından imzaladığımız bu iş birliği protokolünün hayırlı olmasını diliyorum. İmzaladığımız bu protokolle Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi’nde ve Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi’nde geleneksel el sanatları, giyim aksesuarları dikim kursları açılacaktır” dedi. İş birliği protokolü imza töreninde, ilgili Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Obasya Kültür Tanımaz Projesi Koordinatörü Ural Sevener de hazır bulundu.
BAŞKAN PALA PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Verdikleri destek nedeniyle, İl Milli Eğitim Müdürü Dikici’ye teşekkür eden ve Obasya Kültür Sınır Tanımaz Projesi hakkında bilgiler veren Mustafa Pala, “Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi adına başvurusu yapılan “Kültür Sınır Tanımaz” projesi; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği’nin mali desteği ile hayata geçirilen “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı” kapsamında hibe desteği almıştır. Programın Sözleşme Makamı, Merkezi Finans ve İhale Birimidir. “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı”, Türk ve AB kuruluşları arasında ortaklaşa uygulanan ortak kültürel miras faaliyetlerinin teşvik edilmesini ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bu hibe programının genel hedefi, kültür, sanat ve kültürel miras yoluyla sivil toplum diyaloğunun, kültürel miras konusunda uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi ve Türkiye’de kültürel değerlerin teşvik edilmesidir. Bu proje Türk ve AB kuruluşları arasında ortaklaşa uygulanan ortak kültürel miras faaliyetlerinin teşvik edilmesini ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bu hibe programının genel hedefi, kültür, sanat ve kültürel miras yoluyla sivil toplum diyaloğunun, kültürel miras konusunda uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi ve Türkiye'de kültürel değerlerin teşvik edilmesidir. Proje ile Obasya Yerleşkesinde, bir 18-19 yy. Kadın Giysileri Müzesi açılacak ve 700 metre kare büyüklüğünde bir Etkinlik Çadırı yapılacaktır. Obasya Kültür Sınır Tanımaz Projesinin ortakları Manisa Büyük Şehir Belediyesi, Bulgaristan Kırcaali Belediyesi ve Bulgaristan Kırcaali Ömer Lütfü Kültür Derneğidir. Projenin iştirakçileri, Manisa İl Milli Müdürlüğü, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’dür” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.