AK PARTİ'NİN MANİSA'DA MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ BELLİ OLDU

SİYASET 09.04.2023 - 15:29, Güncelleme: 10.04.2023 - 15:07
 

AK PARTİ'NİN MANİSA'DA MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ BELLİ OLDU

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) üç dönem kuralı nedeniyle milletvekili aday listesinde büyük bir değişim yaşandı. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; üç dönem kuralı ''istisnasız'' uygulandı. Manisa’da birinci sıra Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu’na verildi. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise 2. sıradan aday oldu.
27. Dönem'de görev alan milletvekillerinin yüzde 70’i değişti. En genç milletvekili adayının ise 19 yaşında bir üniversite öğrencisi oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın listede yer almadı. AK Parti, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne milletvekili listesinde gerçekleştirdiği önemli değişikliklerle girmeye hazırlanıyor. Milletvekili aday listesinin YSK’ya teslim edilmesine saatler kala, bazı bilgiler de basına sızdı. ÜÇ DÖNEM KURALI UYGULANDI Buna göre, AK Parti’nin aday listesinde büyük bir değişim olacak. 27. Dönem’de görev alan milletvekillerinin yüzde 70’i değişiyor. Partili kaynaklara göre, uzun süredir uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olan 3 dönem kuralı “istisnasız” uygulandı. YENİŞEHİRLİOĞLU İLK SIRADA Adalet ve Kalkınma Partisi'nde üç dönem kuralı nedeniyle milletvekili aday listesinde büyük bir değişim yaşandı. Açıklanan listede Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinin Derviş'i Bahadır Yenişehirlioğlu Manisa 1. sıradan aday oldu. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ikinci sıradan aday olurken, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal da 3. sıradan aday oldu. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç da 4. sıradan aday oldu. 3 VEKİL LİSTE DIŞI AK Parti Manisa'da 3 milletvekili liste dışında kaldı. 2018 seçimlerinde ikinci sırada yer alan Uğur Aydemir ile 3. Sırada yer alan İsmail Bilen 3 dönem kuralı nedeniyle listede yer almadı. Geçen seçimlerde 5. Sıradan seçilen ve AK Parti’nin Manisa’nın tek kadın vekili olan Semar Kaplan Kıvırcık da bu dönemde listede yer almadı. İŞTE AK PARTİ'NİN MANİSA LİSTESİ 1- BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU 2- MURAT BAYBATUR 3- TAMER AKKAL 4- AHMET MÜCAHİT ARINÇ 5- MEHMET ALİ ÖZKAN 6- AYŞE NEVİN SERT 7- MÜRŞİT GEDİZLİ 8- FATİH KATIÖZ 9- AHMET PALABIYIK 10- YAŞAR DEMİREL
Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) üç dönem kuralı nedeniyle milletvekili aday listesinde büyük bir değişim yaşandı. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; üç dönem kuralı ''istisnasız'' uygulandı. Manisa’da birinci sıra Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu’na verildi. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise 2. sıradan aday oldu.

27. Dönem'de görev alan milletvekillerinin yüzde 70’i değişti. En genç milletvekili adayının ise 19 yaşında bir üniversite öğrencisi oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın listede yer almadı. AK Parti, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne milletvekili listesinde gerçekleştirdiği önemli değişikliklerle girmeye hazırlanıyor. Milletvekili aday listesinin YSK’ya teslim edilmesine saatler kala, bazı bilgiler de basına sızdı.

ÜÇ DÖNEM KURALI UYGULANDI

Buna göre, AK Parti’nin aday listesinde büyük bir değişim olacak. 27. Dönem’de görev alan milletvekillerinin yüzde 70’i değişiyor. Partili kaynaklara göre, uzun süredir uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olan 3 dönem kuralı “istisnasız” uygulandı.

YENİŞEHİRLİOĞLU İLK SIRADA

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde üç dönem kuralı nedeniyle milletvekili aday listesinde büyük bir değişim yaşandı. Açıklanan listede Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinin Derviş'i Bahadır Yenişehirlioğlu Manisa 1. sıradan aday oldu. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ikinci sıradan aday olurken, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal da 3. sıradan aday oldu. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç da 4. sıradan aday oldu.

3 VEKİL LİSTE DIŞI

AK Parti Manisa'da 3 milletvekili liste dışında kaldı. 2018 seçimlerinde ikinci sırada yer alan Uğur Aydemir ile 3. Sırada yer alan İsmail Bilen 3 dönem kuralı nedeniyle listede yer almadı. Geçen seçimlerde 5. Sıradan seçilen ve AK Parti’nin Manisa’nın tek kadın vekili olan Semar Kaplan Kıvırcık da bu dönemde listede yer almadı.

İŞTE AK PARTİ'NİN MANİSA LİSTESİ

1- BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU
2- MURAT BAYBATUR
3- TAMER AKKAL
4- AHMET MÜCAHİT ARINÇ
5- MEHMET ALİ ÖZKAN
6- AYŞE NEVİN SERT
7- MÜRŞİT GEDİZLİ
8- FATİH KATIÖZ
9- AHMET PALABIYIK
10- YAŞAR DEMİREL

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.