AKHİSAR’DA 100. YILA YAKIŞIR MUHTEŞEM TÖREN

AKHİSAR 30.10.2023 - 09:12, Güncelleme: 30.10.2023 - 09:16
 

AKHİSAR’DA 100. YILA YAKIŞIR MUHTEŞEM TÖREN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı kutlamaları, Akhisar’a ve Cumhuriyet’e yakışır şekilde büyük bir törenle gerçekleştirildi. Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nun katıldığı tören ile Cumhuriyetimizin 100. yılı coşkuyla kutlandı.
Akhisar Şehir Stadyumunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı kutlama töreni düzenlendi. İlk olarak Akhisar Kaymakamlığında, Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu,Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve protokol üyelerinin katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebriklerin kabulü ile tören programı başladı. Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulünün ardından kutlama programı Akhisar Şehir Stadyumu önünde devam etti.  KAYMAKAM KÜTÜK DE TÖRENE KATILDI Törene Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Borazan, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, siyasi partilerin ilçe başkanları, Oda ile STK Temsilcileri de katıldı. Programda Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Borazan vatandaşları ve kutlamalarda yer alan gösteri ekiplerini selamladı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Akhisar Kaymakamı Murat Kütük günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Kütük, Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşku ve gurur içinde kutladıklarını belirtti. Cumhuriyetin Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bir ürünü olduğunu ifade ederek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu ülkeyi bize miras bırakan şehitlere minnetlerini sundu. GÜVERCİNLER UÇURULDU Program kapsamında öğrencilerin getirdiği güvercinler sembolik bir anlam taşıyarak uçuruldu. Hava Meydan komutanlığı tarafından gerçekleştirilen maket uçak gösterisi ise görülmeye değerdi. Törende ayrıca, öğrenciler tarafından Cumhuriyetin 100.yılına özel şiirler okundu. Spor, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin sergilediği gösterilerde büyük beğeni topladı. "KUTSAL EMANETİ DAİMA YAŞATACAĞIZ" Cumhuriyetin 100. yılına özel bir açıklama yapan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise ,”Onurla ve gururla nice 100 Yıllar diliyorum, Cumhuriyetimizin 100. yaşını Akhisar’ımızda büyük bir coşkuyla kutladık. Ata’mızdan aldığımız bu kutsal emaneti daima yaşatacağız. Her zaman izinden gideceğimiz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurtuluşta ve kuruluşta emeği geçen tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum ”dedi. Musa Akar  
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı kutlamaları, Akhisar’a ve Cumhuriyet’e yakışır şekilde büyük bir törenle gerçekleştirildi. Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nun katıldığı tören ile Cumhuriyetimizin 100. yılı coşkuyla kutlandı.

Akhisar Şehir Stadyumunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı kutlama töreni düzenlendi. İlk olarak Akhisar Kaymakamlığında, Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve protokol üyelerinin katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebriklerin kabulü ile tören programı başladı. Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulünün ardından kutlama programı Akhisar Şehir Stadyumu önünde devam etti. 

KAYMAKAM KÜTÜK DE TÖRENE KATILDI

Törene Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Borazan, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, siyasi partilerin ilçe başkanları, Oda ile STK Temsilcileri de katıldı. Programda Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Borazan vatandaşları ve kutlamalarda yer alan gösteri ekiplerini selamladı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Akhisar Kaymakamı Murat Kütük günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Kütük, Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşku ve gurur içinde kutladıklarını belirtti. Cumhuriyetin Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bir ürünü olduğunu ifade ederek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu ülkeyi bize miras bırakan şehitlere minnetlerini sundu.

GÜVERCİNLER UÇURULDU

Program kapsamında öğrencilerin getirdiği güvercinler sembolik bir anlam taşıyarak uçuruldu. Hava Meydan komutanlığı tarafından gerçekleştirilen maket uçak gösterisi ise görülmeye değerdi. Törende ayrıca, öğrenciler tarafından Cumhuriyetin 100.yılına özel şiirler okundu. Spor, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin sergilediği gösterilerde büyük beğeni topladı.

"KUTSAL EMANETİ DAİMA YAŞATACAĞIZ"

Cumhuriyetin 100. yılına özel bir açıklama yapan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise ,”Onurla ve gururla nice 100 Yıllar diliyorum, Cumhuriyetimizin 100. yaşını Akhisar’ımızda büyük bir coşkuyla kutladık. Ata’mızdan aldığımız bu kutsal emaneti daima yaşatacağız. Her zaman izinden gideceğimiz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurtuluşta ve kuruluşta emeği geçen tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum ”dedi. Musa Akar

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.