ASLAY, DEMİRCİ’DEKİ YAĞMUR SUYU ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

ÇEVRE 17.10.2023 - 10:59, Güncelleme: 17.10.2023 - 10:59
 

ASLAY, DEMİRCİ’DEKİ YAĞMUR SUYU ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Demirci’ye yapılan 665 Milyonluk yatırım kapsamında yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı Düvenönü Mevkiinde başlanan yağmur suyu hattı çalışmaları devam ediyor. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, imalat çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgi aldı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Demirci’ye yapılan 665 Milyon TL’lik tarihi yatırımda imalatlar süratle ilerlerken, ilçe merkezinde kısmi yağmur suyu hattı çalışmaları da geçtiğimiz günlerde başladı. YAĞMUR SUYU HATTI DÖŞENECEK MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Demirci Kaymakamı Adem Kaya ve MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer ile birlikte Düvenönü mevkiinde başlanan imalatları yerinde inceledi. Aslay’a, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, yüklenici firma yetkilileri ve teknik personel eşlik etti. 9 Milyon TL bedele sahip, yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınlara son vermek amacıyla yapılan çalışma kapsamında Düvenönü Mevkiinde 260 metrelik menfez imalatı gerçekleştirilecek. Menderes Caddesi, Selendi Caddesi ve Mithatpaşa mahallesini kapsayan 1 kilometrelik kısmi yağmur suyu hattı döşenecek. “TAŞKINLARA ÖNLEM ALACAK BİR ÇALIŞMA” Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirten MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay,  “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün önderliğinde ilçe merkezinde 85 kilometre içme suyu, 80 kilometre de kanalizasyon hattı yenileme çalışması gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız yarıyı geçti.  Yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarımıza Düvenönü mevkiinden menfez imalatı yaparak başladık. 260 metrelik menfez imalatıyla aşırı yağışlarda en çok suyun geldiği ve biriktiği noktaya çözüm üretmiş olacağız. Ayrıca, Selendi ve Menderes Caddelerinde de 1 kilometreye yakın yağmur suyu hattı imalatı yapacağız. Bu yeni projemizin yatırım maliyeti ise 10 milyon TL’dir. 750 bin metrekare olan kilit parke taş döşeme çalışmalarına da başlandı. Atıksu arıtma tesisinde yürütülen çalışmalarımızda da sona yaklaştık. Çalışmalar tamamlandığında yıllık 1 Milyon 730 bin metreküp atık suyun arıtımı yapılacak. Demirci ilçemize kamulaştırma çalışmalarına devam ettiğimiz 4 adet de içme suyu deposu inşa edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla birlikte toplam 665 Milyonluk yatırımı Demirci’mize kazandırıyoruz” dedi. Haber Merkezi
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Demirci’ye yapılan 665 Milyonluk yatırım kapsamında yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı Düvenönü Mevkiinde başlanan yağmur suyu hattı çalışmaları devam ediyor. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, imalat çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgi aldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Demirci’ye yapılan 665 Milyon TL’lik tarihi yatırımda imalatlar süratle ilerlerken, ilçe merkezinde kısmi yağmur suyu hattı çalışmaları da geçtiğimiz günlerde başladı.

YAĞMUR SUYU HATTI DÖŞENECEK

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Demirci Kaymakamı Adem Kaya ve MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer ile birlikte Düvenönü mevkiinde başlanan imalatları yerinde inceledi. Aslay’a, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, yüklenici firma yetkilileri ve teknik personel eşlik etti. 9 Milyon TL bedele sahip, yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınlara son vermek amacıyla yapılan çalışma kapsamında Düvenönü Mevkiinde 260 metrelik menfez imalatı gerçekleştirilecek. Menderes Caddesi, Selendi Caddesi ve Mithatpaşa mahallesini kapsayan 1 kilometrelik kısmi yağmur suyu hattı döşenecek.

“TAŞKINLARA ÖNLEM ALACAK BİR ÇALIŞMA”

Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirten MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay,  “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün önderliğinde ilçe merkezinde 85 kilometre içme suyu, 80 kilometre de kanalizasyon hattı yenileme çalışması gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız yarıyı geçti.  Yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarımıza Düvenönü mevkiinden menfez imalatı yaparak başladık. 260 metrelik menfez imalatıyla aşırı yağışlarda en çok suyun geldiği ve biriktiği noktaya çözüm üretmiş olacağız. Ayrıca, Selendi ve Menderes Caddelerinde de 1 kilometreye yakın yağmur suyu hattı imalatı yapacağız. Bu yeni projemizin yatırım maliyeti ise 10 milyon TL’dir. 750 bin metrekare olan kilit parke taş döşeme çalışmalarına da başlandı. Atıksu arıtma tesisinde yürütülen çalışmalarımızda da sona yaklaştık. Çalışmalar tamamlandığında yıllık 1 Milyon 730 bin metreküp atık suyun arıtımı yapılacak. Demirci ilçemize kamulaştırma çalışmalarına devam ettiğimiz 4 adet de içme suyu deposu inşa edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla birlikte toplam 665 Milyonluk yatırımı Demirci’mize kazandırıyoruz” dedi. Haber Merkezi

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.