AZERBAYCAN TÜRKLERİ DAYANIŞMA GECESİNDE BULUŞTU

KÜLTÜR SANAT 28.12.2023 - 17:44, Güncelleme: 28.12.2023 - 17:44
 

AZERBAYCAN TÜRKLERİ DAYANIŞMA GECESİNDE BULUŞTU

31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü vesilesi ile Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde; Şehzadeler Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi işbirliği ile Kardeş Ülke Azerbaycan'dan gelen Sheron Grubu ve Aysel Halk Dansları ekibinin sahne aldığı bir program gerçekleştirildi.
Azerbaycanlı Talebeler Topluluğu Temsilcilerinden Peyman Feyyazoğlu'nun açılış konuşması ile başlayan Programda kürsüye gelen Dernek Başkanı Şentürk Hoşgül, gecenin düzenlenmesine destek veren başta Şehzadeler Belediyesine, Büyükşehir Belediyesine, Yunusemre Belediyesine, sponsor olarak destek veren firmalara, Manisa Azerbaycanlı Talebeler Topluluğu'na (MANAT) ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Salon girişinde Milli Lider Haydar Aliyev'in doğumunun 100. Yılı dolayısıyla fotoğraf sergisi ve kitap tanıtımı gerçekleştirildi. “TERÖRÜ BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ” Program öncesinde, Pençe Kilit Operasyonu’nda hain terör saldırısı sonucu şehit olan askerlerimizden Manisa’daki şehidimizin kabrini ziyaret ettiklerini ardından taziye ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Başkan Hoşgül, “Ülkemizin bağımsızlığı, devletimizin bütünlüğü, milletimizin istiklali ve istikbali uğruna toprağa düşen kahraman askerlerimizi rahmetle anıyor, milletimize, şehidimizin ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyor, terörü bir kez daha lanetliyoruz. Birlik ve dayanışmamızın daha da önem arz ettiği şu günlerde Dünya Azerbaycan Türklerinin Dayanışma Günü’nde bir araya gelmeleri birlik ve beraberliğimizin gücünün tam anlamıyla göstergesi olmuş, terörün siyaseti dizayn ettiği dönemler artık eskide kalmıştır dedi. “ACIMIZ BİR” Sheron Grubu adına konuşan Rustem Zeynallı, “Aslında buraya eğlence programı düzenlemek için gelmiştik. Ama acımız bir. O yüzden konsepti değiştirip, milli ve manevi yükü olan bir iki şarkı eşliğinde programı kısa tutmak istiyoruz” demesi salonda alkışlarla karşılandı. DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI Aysel Halk Dansları milli danslardan birkaç koreografi sundu. Gecede Azerbaycanlı Sinema Sanatçısı Emine Oqtay 'ın Çırpınırdın Karadeniz'i seslendirmesi izleyenlerin duygu dolu anlar yaşamasına vesile olurken iki ülke bayraklarının birlikte sallanmasıyla güzel görüntüler ortaya çıktı. Geceye çok sayıda il içi ve il dışından sivil toplum kuruluşunun siyasi parti temsilcisi katılım sağladı. İhtiyaç sahibi öğrencilere destek amaçlı yapılan çekilişte birbirinden değerli hediyeler izleyicilerle buluştu. Program, hatıra fotoğrafları ardından son buldu. Musa Akar
31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü vesilesi ile Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde; Şehzadeler Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi işbirliği ile Kardeş Ülke Azerbaycan'dan gelen Sheron Grubu ve Aysel Halk Dansları ekibinin sahne aldığı bir program gerçekleştirildi.

Azerbaycanlı Talebeler Topluluğu Temsilcilerinden Peyman Feyyazoğlu'nun açılış konuşması ile başlayan Programda kürsüye gelen Dernek Başkanı Şentürk Hoşgül, gecenin düzenlenmesine destek veren başta Şehzadeler Belediyesine, Büyükşehir Belediyesine, Yunusemre Belediyesine, sponsor olarak destek veren firmalara, Manisa Azerbaycanlı Talebeler Topluluğu'na (MANAT) ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Salon girişinde Milli Lider Haydar Aliyev'in doğumunun 100. Yılı dolayısıyla fotoğraf sergisi ve kitap tanıtımı gerçekleştirildi.

“TERÖRÜ BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ”

Program öncesinde, Pençe Kilit Operasyonu’nda hain terör saldırısı sonucu şehit olan askerlerimizden Manisa’daki şehidimizin kabrini ziyaret ettiklerini ardından taziye ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Başkan Hoşgül, “Ülkemizin bağımsızlığı, devletimizin bütünlüğü, milletimizin istiklali ve istikbali uğruna toprağa düşen kahraman askerlerimizi rahmetle anıyor, milletimize, şehidimizin ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyor, terörü bir kez daha lanetliyoruz. Birlik ve dayanışmamızın daha da önem arz ettiği şu günlerde Dünya Azerbaycan Türklerinin Dayanışma Günü’nde bir araya gelmeleri birlik ve beraberliğimizin gücünün tam anlamıyla göstergesi olmuş, terörün siyaseti dizayn ettiği dönemler artık eskide kalmıştır dedi.

“ACIMIZ BİR”

Sheron Grubu adına konuşan Rustem Zeynallı, “Aslında buraya eğlence programı düzenlemek için gelmiştik. Ama acımız bir. O yüzden konsepti değiştirip, milli ve manevi yükü olan bir iki şarkı eşliğinde programı kısa tutmak istiyoruz” demesi salonda alkışlarla karşılandı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Aysel Halk Dansları milli danslardan birkaç koreografi sundu. Gecede Azerbaycanlı Sinema Sanatçısı Emine Oqtay 'ın Çırpınırdın Karadeniz'i seslendirmesi izleyenlerin duygu dolu anlar yaşamasına vesile olurken iki ülke bayraklarının birlikte sallanmasıyla güzel görüntüler ortaya çıktı. Geceye çok sayıda il içi ve il dışından sivil toplum kuruluşunun siyasi parti temsilcisi katılım sağladı. İhtiyaç sahibi öğrencilere destek amaçlı yapılan çekilişte birbirinden değerli hediyeler izleyicilerle buluştu. Program, hatıra fotoğrafları ardından son buldu. Musa Akar

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.