BAŞKAN AKIN: ATA’MIZIN EMANETİ, BİZLERİN EN KIYMETLİ HAZİNESİDİR

SİYASET 26.01.2024 - 10:38, Güncelleme: 26.01.2024 - 10:48
 

BAŞKAN AKIN: ATA’MIZIN EMANETİ, BİZLERİN EN KIYMETLİ HAZİNESİDİR

Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin 101’inci yıl dönümünü nedeniyle Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Başkan Akın mesajında, “O’nun açtığı yoldan, O’nun mirasına sahip çıkma arzu ve gayesiyle çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz; Ata’mızın emaneti, bizlerin en kıymetli hazinesidir.” dedi.
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin 101’inci yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Akın mesajında şu ifadelere yer verdi: “MİRASINA SAHİP ÇIKMA ARZU VE GAYESİYLE ÇALIŞIYORUZ” “Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’muza gelişinin 101’inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık üç buçuk yıl boyunca düşman işgali altında olan Turgutlu’muzun açlığa, yokluğa ve işgal kuvvetleri tarafından yaşatılan esaretlere, işkencelere rağmen özgürlüğüne kavuşmasıyla yaşanan tarifsiz sevinç ve gurur; Büyük Atatürk’ün Turgutlu’muzu şereflendirmesiyle katbekat artmıştır. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sonrasında 26 Ocak 1923’te kentimize gerçekleştirdiği ilk resmî ziyaretinde istasyona akın eden Turgutlu halkına hitaben yaptığı “Biliyoruz ki büyük sefaletler ve felaketler geçirdiniz. Evleriniz yakıldı, hemşerilerinizden birçoğu şehit edildi. Fakat bütün bu cenk sizin için, heyetimiz için bir ders-i intibah ve teyakkuz olmuştur. Biz bu intibahla çalışacak olursak artık o kara günlerin avdetine imkân kalmaz. Milletimiz bu ziyanı az zamanda telafi edecektir. Ve hatta etmiş gibidir” konuşması bugün dahi hepimiz için bir ders niteliğinde olmaya devam etmektedir. Ülkemizin ne zorluklarla kurtarıldığını, Cumhuriyet’imizin ne koşullar altında ilan edildiğini bilen bizler; O’nun açtığı yoldan, O’nun mirasına sahip çıkma arzu ve gayesiyle çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz; Ata’mızın emaneti, bizlerin en kıymetli hazinesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bağımsızlığımız uğrunda canlarını vermekten bir an olsun çekinmeyen tüm şehit ve gazilerimiz ile Ata’mızın ziyaretlerine bizzat tanıklık eden Turgutlulu büyüklerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” Haber Merkezi
Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin 101’inci yıl dönümünü nedeniyle Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Başkan Akın mesajında, “O’nun açtığı yoldan, O’nun mirasına sahip çıkma arzu ve gayesiyle çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz; Ata’mızın emaneti, bizlerin en kıymetli hazinesidir.” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin 101’inci yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Akın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“MİRASINA SAHİP ÇIKMA ARZU VE GAYESİYLE ÇALIŞIYORUZ”

“Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’muza gelişinin 101’inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık üç buçuk yıl boyunca düşman işgali altında olan Turgutlu’muzun açlığa, yokluğa ve işgal kuvvetleri tarafından yaşatılan esaretlere, işkencelere rağmen özgürlüğüne kavuşmasıyla yaşanan tarifsiz sevinç ve gurur; Büyük Atatürk’ün Turgutlu’muzu şereflendirmesiyle katbekat artmıştır. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sonrasında 26 Ocak 1923’te kentimize gerçekleştirdiği ilk resmî ziyaretinde istasyona akın eden Turgutlu halkına hitaben yaptığı “Biliyoruz ki büyük sefaletler ve felaketler geçirdiniz. Evleriniz yakıldı, hemşerilerinizden birçoğu şehit edildi. Fakat bütün bu cenk sizin için, heyetimiz için bir ders-i intibah ve teyakkuz olmuştur. Biz bu intibahla çalışacak olursak artık o kara günlerin avdetine imkân kalmaz. Milletimiz bu ziyanı az zamanda telafi edecektir. Ve hatta etmiş gibidir” konuşması bugün dahi hepimiz için bir ders niteliğinde olmaya devam etmektedir. Ülkemizin ne zorluklarla kurtarıldığını, Cumhuriyet’imizin ne koşullar altında ilan edildiğini bilen bizler; O’nun açtığı yoldan, O’nun mirasına sahip çıkma arzu ve gayesiyle çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz; Ata’mızın emaneti, bizlerin en kıymetli hazinesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bağımsızlığımız uğrunda canlarını vermekten bir an olsun çekinmeyen tüm şehit ve gazilerimiz ile Ata’mızın ziyaretlerine bizzat tanıklık eden Turgutlulu büyüklerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.