BAŞKAN AKIN’DAN SELVİLİTEPE AÇIKLAMASI

YEREL 06.12.2023 - 15:16, Güncelleme: 06.12.2023 - 15:16
 

BAŞKAN AKIN’DAN SELVİLİTEPE AÇIKLAMASI

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 2023 yılının son meclis toplantısı olan aralık ayı meclisinde Selvilitepe Mahallesi’nde yaşanan altyapı ve üstyapı sorunlarına dair açıklamada bulundu. Başkan Çetin Akın açıklamasında “Çalışmaları yapan büyükşehir belediyesiyken Turgutlu Belediyesi’nin sorumlu tutulması doğru değil” dedi.
Turgutlu Belediyesi’nin salı günü yapılan aralık ayı meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde Başkan Çetin Akın, kamuoyu gündemini meşgul eden Selvilitepe Mahallesi’ndeki altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Selvilitepe Mahallesi’nde plansız büyüme sonucunda altyapının yetersiz kaldığına ve mevcut sorunların söz konusu sebeple yaşandığına dikkat çeken Başkan Çetin Akın Büyükşehir Kanunu’na göre altyapı çalışmalarının büyükşehir belediyesi sorumluluğunda olduğunu bir kez daha hatırlattı. “SELVİLİTEPE PLANSIZ BÜYÜYEN BİR MAHALLEMİZ” Başkan Çetin Akın konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Selvilitepe Mahallemizde çok ciddi sıkıntılar var. Dört buçuk yıldır uğraş içerisindeydik. Selvilitepe, çok plansız büyüyen bir mahallemiz. Planlama çalışması yapılmadan kat artışları yapılmış ama buna istinaden de altyapısı, içme suyu boruları değiştirilmemiş bir mahallemizdi. İlk iki yıl zaten koronavirüsle geçti. Sonrasında bunun bir planlama süreci vardı. 10 bin nüfusun yaşaması gereken bir mahallede 20 bin hemşehrimiz yaşıyor. Bunu belediyeye, geçmiş dönemlere mal etmek maalesef doğru değil. Hele şu anki ilçe belediyesine mal etmek çok büyük bir haksızlık. Bu konuda tüm vatandaşlarımıza şu bilgiyi aktarmak istiyorum; Büyükşehir Kanunu gereği altyapı çalışmalarını büyükşehir belediyesinin yapması gerekiyor. Şu anda altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamını büyükşehir belediyesi yapıyor. Bu çalışmayı biz ilçe belediyesi olarak da yapsak maalesef bu tür sıkıntılar yaşanacaktı. Üstyapı çalışmalarına geçildi, temennimiz hava şartlarının müsaade etmesi. Vatandaşlarımızın biraz daha sabırlı olmalarını diliyoruz. Çalışmaları yapan büyükşehir belediyesiyken Turgutlu Belediyesinin sorumlu tutulması doğru değil. Bunu sosyal medya kullanıcılarına, orada yaşayan hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza meclisten de duyuruyorum. Bununla birlikte bu konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde yaptığımız basın açıklamasında çalışmaların geç de olsa yapılması dolayısıyla büyükşehir belediyesine teşekkür etmiştim. Aynı teşekkürü bir kez daha yapıyorum.” Haber Merkezi
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 2023 yılının son meclis toplantısı olan aralık ayı meclisinde Selvilitepe Mahallesi’nde yaşanan altyapı ve üstyapı sorunlarına dair açıklamada bulundu. Başkan Çetin Akın açıklamasında “Çalışmaları yapan büyükşehir belediyesiyken Turgutlu Belediyesi’nin sorumlu tutulması doğru değil” dedi.

Turgutlu Belediyesi’nin salı günü yapılan aralık ayı meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde Başkan Çetin Akın, kamuoyu gündemini meşgul eden Selvilitepe Mahallesi’ndeki altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Selvilitepe Mahallesi’nde plansız büyüme sonucunda altyapının yetersiz kaldığına ve mevcut sorunların söz konusu sebeple yaşandığına dikkat çeken Başkan Çetin Akın Büyükşehir Kanunu’na göre altyapı çalışmalarının büyükşehir belediyesi sorumluluğunda olduğunu bir kez daha hatırlattı.

“SELVİLİTEPE PLANSIZ BÜYÜYEN BİR MAHALLEMİZ”

Başkan Çetin Akın konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Selvilitepe Mahallemizde çok ciddi sıkıntılar var. Dört buçuk yıldır uğraş içerisindeydik. Selvilitepe, çok plansız büyüyen bir mahallemiz. Planlama çalışması yapılmadan kat artışları yapılmış ama buna istinaden de altyapısı, içme suyu boruları değiştirilmemiş bir mahallemizdi. İlk iki yıl zaten koronavirüsle geçti. Sonrasında bunun bir planlama süreci vardı. 10 bin nüfusun yaşaması gereken bir mahallede 20 bin hemşehrimiz yaşıyor. Bunu belediyeye, geçmiş dönemlere mal etmek maalesef doğru değil. Hele şu anki ilçe belediyesine mal etmek çok büyük bir haksızlık. Bu konuda tüm vatandaşlarımıza şu bilgiyi aktarmak istiyorum; Büyükşehir Kanunu gereği altyapı çalışmalarını büyükşehir belediyesinin yapması gerekiyor. Şu anda altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamını büyükşehir belediyesi yapıyor. Bu çalışmayı biz ilçe belediyesi olarak da yapsak maalesef bu tür sıkıntılar yaşanacaktı. Üstyapı çalışmalarına geçildi, temennimiz hava şartlarının müsaade etmesi. Vatandaşlarımızın biraz daha sabırlı olmalarını diliyoruz. Çalışmaları yapan büyükşehir belediyesiyken Turgutlu Belediyesinin sorumlu tutulması doğru değil. Bunu sosyal medya kullanıcılarına, orada yaşayan hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza meclisten de duyuruyorum. Bununla birlikte bu konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde yaptığımız basın açıklamasında çalışmaların geç de olsa yapılması dolayısıyla büyükşehir belediyesine teşekkür etmiştim. Aynı teşekkürü bir kez daha yapıyorum.” Haber Merkezi

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.