BİNLERCE MANİSALIDAN FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

MANİSA GÜNDEMİ 10.12.2023 - 17:26, Güncelleme: 10.12.2023 - 17:26
 

BİNLERCE MANİSALIDAN FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Manisa’da binlerce kişi Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştirdi. Sultan Camii önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen kalabalık, "Kahrolsun İsrail", "İsrail Filistin'den defol" sloganları attı. Mitingde açıklamalarda bulunan Yiğitbaş Veli Vakfı Başkanı Sefer Yıldız, “Bugün Gazze’de güvenli yer yok. İbadet için gitsen camiyi vuruyor, tedavi için gitsen hastaneyi vuruyor” dedi.
Manisa’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen Filistin’e Destek Yürüyüşü, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Sultan Camii önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen kalabalık,  "Kahrolsun İsrail", "İsrail Filistin'den defol" sloganları attı. "GAZZE'DE GÜVENLİ YER YOK" Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde konuşan Yiğitbaş Veli Vakfı Başkanı Sefer Yıldız, “63 günlük bombardımanda ölen, şehit olan kardeşlerimizin sayısı 20 bine yaklaştı. Bunların büyük çoğunluğu bebek, çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyor. 2 milyon 300 bin Gazzeli Müslümanın 1,5 milyonu evlerinden ve yerlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Bugün Gazze’de güvenli yer yok. İbadet için gitsen camiyi vuruyor, tedavi için gitsen hastaneyi vuruyor” dedi. "ALLAH'IN DA BİR HESABI VAR" Huzurlu bir ortamda, bağımsız bir vatanda, ay yıldızlı bayrağın gölgesinde, minareden yükselen ezan sesleri arasında bir hayat sürmenin değerinin bilinmesi gerektiğini belirten Yıldız, “Ve biz diyoruz ki; Ey zalim İsrail, ey zalim İsrail’in zalim destekçileri, ey onlara sessiz kalarak dolaylı yoldan destek verenler, bir hesabınız var. Bu dünyada bir Müslümanın eksik olmasını kâr biliyorsunuz ve bunun hesabını yapıyorsunuz ama unutmayın Allah’ın da bir hesabı vardır.” ifadelerini kullandı. PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ Yürüyüşün ardından meydanda gerçekleştirilen etkinlik, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun duası ile sona erdi. Yürüyüş ve mitinge çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş katılırken, katılımcıların taşıdıkları İsrail karşıtı döviz ve pankartlar dikkat çekti. Haber Merkezi
Manisa’da binlerce kişi Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştirdi. Sultan Camii önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen kalabalık, "Kahrolsun İsrail", "İsrail Filistin'den defol" sloganları attı. Mitingde açıklamalarda bulunan Yiğitbaş Veli Vakfı Başkanı Sefer Yıldız, “Bugün Gazze’de güvenli yer yok. İbadet için gitsen camiyi vuruyor, tedavi için gitsen hastaneyi vuruyor” dedi.

Manisa’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen Filistin’e Destek Yürüyüşü, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Sultan Camii önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen kalabalık,  "Kahrolsun İsrail", "İsrail Filistin'den defol" sloganları attı.

"GAZZE'DE GÜVENLİ YER YOK"

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde konuşan Yiğitbaş Veli Vakfı Başkanı Sefer Yıldız, “63 günlük bombardımanda ölen, şehit olan kardeşlerimizin sayısı 20 bine yaklaştı. Bunların büyük çoğunluğu bebek, çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyor. 2 milyon 300 bin Gazzeli Müslümanın 1,5 milyonu evlerinden ve yerlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Bugün Gazze’de güvenli yer yok. İbadet için gitsen camiyi vuruyor, tedavi için gitsen hastaneyi vuruyor” dedi.

"ALLAH'IN DA BİR HESABI VAR"

Huzurlu bir ortamda, bağımsız bir vatanda, ay yıldızlı bayrağın gölgesinde, minareden yükselen ezan sesleri arasında bir hayat sürmenin değerinin bilinmesi gerektiğini belirten Yıldız, “Ve biz diyoruz ki; Ey zalim İsrail, ey zalim İsrail’in zalim destekçileri, ey onlara sessiz kalarak dolaylı yoldan destek verenler, bir hesabınız var. Bu dünyada bir Müslümanın eksik olmasını kâr biliyorsunuz ve bunun hesabını yapıyorsunuz ama unutmayın Allah’ın da bir hesabı vardır.” ifadelerini kullandı.

PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ

Yürüyüşün ardından meydanda gerçekleştirilen etkinlik, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun duası ile sona erdi. Yürüyüş ve mitinge çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş katılırken, katılımcıların taşıdıkları İsrail karşıtı döviz ve pankartlar dikkat çekti. Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.