BİZİM ÇOCUKLAR, ALMANYA'YI DİZE GETİRDİ

SPOR 19.11.2023 - 00:38, Güncelleme: 19.11.2023 - 00:56
 

BİZİM ÇOCUKLAR, ALMANYA'YI DİZE GETİRDİ

Euro 2024 Elemeleri'nde Galler maçı öncesi A Milli Takım, Berlin'de Almanya ile karşılaştı. Ay yıldızlılar mücadeleyi 3-2 kazandı.
Euro 2024 finallerine gitmeyi garantileyen A Milli Takım, Galler ile oynanacak son grup maçı öncesinde Almanya'ya konuk oldu. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan mücadele Milli Takımımızın 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi. GALİBİYEYİ YUSUF SARI GETİRDİ Almanya, 5. dakikada Kai Havertz ile 1-0 öne geçti. Milliler, 38. dakikada Ferdi Kadıoğlu ile önce skoru dengeledi, 45+2'de Kenan Yıldız ile öne geçti. Ev sahibi takım 49'da Füllkrug ile mücadelede beraberliği sağladı. VAR incelemesinin ardından Milli Takım, 70. dakikada penaltı kazandı. Ay yıldızlılar 71'de Yusuf Sarı'nın penaltı golüyle 3-2 öne geçti. GURBETÇİLERDEN MAÇA YOĞUN İLGİ Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmaya futbolseverler yoğun ilgi gösterirken tribünlerin büyük bölümü doldu. Türkiye dışında en yoğun Türk nüfusunun yaşadığı Berlin’de Türk sporseverler de yoğun ilgi gösterdi. RESMİ TOP KULLANILDI Almanya-Türkiye karşılaşmasında 2024 Avrupa Şampiyonası’nın resmi futbol topu “Fussballliebe” (Futbol aşkı) kullanıldı. Dün ilk kez İtalya ile Kuzey Makedonya arasında oynanan EURO 2024 grup eleme karşılaşmasında kullanılan “Fussballliebe”, Almanya ile Türkiye arasında Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan maç topun kullanıldığı ikinci karşılaşma oldu. İLK 11'LER Almanya: Trapp, Tah, Rüdiger, Henrichs, Kimmich, İlkay, Brandt, Wirtz, Havertz, Füllkrug, Sane Türkiye: Altay, Zeki, Ozan, Abdülkerim, Ferdi, Kaan, İsmail, Emre, İrfan Can, Yusuf Yazıcı, Kenan Yıldız İLK YARI 1' Maç başladı. 5' Almanya, Kai Havertz'in golüyle 1-0 öne geçti. 12' Yusuf Yazıcı'nın ceza sahası dışından şutu yandan dışarıya gitti. 17' Kenan Yıldız'ın şutunu Kevin Trapp çıkardı. 27' A Milli Takım'da Ozak Kabak sarı kart gördü. 34' Milli takımımızda sakatlık geçiren Emre Akbaba, yerini Abdülkadir Ömür'e bıraktı. 38' Abdülkerim'in muhteşem pasında Ferdi Kadıoğlu skora dengeyi getirdi: 1-1 45+2' Kenan Yıldız, Milli Takım'ı 2-1 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı A Milli Takım 2-1 önde kapattı. İKİNCİ YARI 46' İsmail Yüksek'in yerine Salih Özcan oyuna dahil oldu. 49' Almanya, Füllkrug ile skoru dengeledi: 2-2 64' A Milli Takım'da İrfan Can Kahveci, Ferdi Kadıoğlu ve Yusuf Yazıcı kenara geldi. Eren Elmalı, Barış Alper ve Yusuf Sarı oyuna girdi. 71' VAR incelemesinin ardından A Milli Takım, penaltı kazandı. Yusuf Sarı penaltıdan bulduğu golle Milli Takım'ı yeniden öne geçirdi: 2-3. 72' Kerem Aktürkoğlu, Kenan Yıldız oyuna girdi. Karşılaşmanın sonuna 7 dakika ilave edildi.
Euro 2024 Elemeleri'nde Galler maçı öncesi A Milli Takım, Berlin'de Almanya ile karşılaştı. Ay yıldızlılar mücadeleyi 3-2 kazandı.

Euro 2024 finallerine gitmeyi garantileyen A Milli Takım, Galler ile oynanacak son grup maçı öncesinde Almanya'ya konuk oldu. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan mücadele Milli Takımımızın 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi.

GALİBİYEYİ YUSUF SARI GETİRDİ

Almanya, 5. dakikada Kai Havertz ile 1-0 öne geçti. Milliler, 38. dakikada Ferdi Kadıoğlu ile önce skoru dengeledi, 45+2'de Kenan Yıldız ile öne geçti. Ev sahibi takım 49'da Füllkrug ile mücadelede beraberliği sağladı. VAR incelemesinin ardından Milli Takım, 70. dakikada penaltı kazandı. Ay yıldızlılar 71'de Yusuf Sarı'nın penaltı golüyle 3-2 öne geçti.

GURBETÇİLERDEN MAÇA YOĞUN İLGİ

Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmaya futbolseverler yoğun ilgi gösterirken tribünlerin büyük bölümü doldu. Türkiye dışında en yoğun Türk nüfusunun yaşadığı Berlin’de Türk sporseverler de yoğun ilgi gösterdi.

RESMİ TOP KULLANILDI

Almanya-Türkiye karşılaşmasında 2024 Avrupa Şampiyonası’nın resmi futbol topu “Fussballliebe” (Futbol aşkı) kullanıldı. Dün ilk kez İtalya ile Kuzey Makedonya arasında oynanan EURO 2024 grup eleme karşılaşmasında kullanılan “Fussballliebe”, Almanya ile Türkiye arasında Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan maç topun kullanıldığı ikinci karşılaşma oldu.

İLK 11'LER

Almanya: Trapp, Tah, Rüdiger, Henrichs, Kimmich, İlkay, Brandt, Wirtz, Havertz, Füllkrug, Sane

Türkiye: Altay, Zeki, Ozan, Abdülkerim, Ferdi, Kaan, İsmail, Emre, İrfan Can, Yusuf Yazıcı, Kenan Yıldız

İLK YARI

1' Maç başladı.

5' Almanya, Kai Havertz'in golüyle 1-0 öne geçti.

12' Yusuf Yazıcı'nın ceza sahası dışından şutu yandan dışarıya gitti.

17' Kenan Yıldız'ın şutunu Kevin Trapp çıkardı.

27' A Milli Takım'da Ozak Kabak sarı kart gördü.

34' Milli takımımızda sakatlık geçiren Emre Akbaba, yerini Abdülkadir Ömür'e bıraktı.

38' Abdülkerim'in muhteşem pasında Ferdi Kadıoğlu skora dengeyi getirdi: 1-1

45+2' Kenan Yıldız, Milli Takım'ı 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

İlk yarı A Milli Takım 2-1 önde kapattı.

İKİNCİ YARI

46' İsmail Yüksek'in yerine Salih Özcan oyuna dahil oldu.

49' Almanya, Füllkrug ile skoru dengeledi: 2-2

64' A Milli Takım'da İrfan Can Kahveci, Ferdi Kadıoğlu ve Yusuf Yazıcı kenara geldi. Eren Elmalı, Barış Alper ve Yusuf Sarı oyuna girdi.

71' VAR incelemesinin ardından A Milli Takım, penaltı kazandı. Yusuf Sarı penaltıdan bulduğu golle Milli Takım'ı yeniden öne geçirdi: 2-3.

72' Kerem Aktürkoğlu, Kenan Yıldız oyuna girdi.

Karşılaşmanın sonuna 7 dakika ilave edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.