CHP LİDERİ ÖZEL’DEN İKTİDARA EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

SİYASET 30.01.2024 - 16:53, Güncelleme: 30.01.2024 - 16:53
 

CHP LİDERİ ÖZEL’DEN İKTİDARA EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM’deki grup toplantısında iktidarı ekonomi üzerinden eleştirdi. CHP lideri Özel, "Bizim derdimiz emeklilerin hesaplarına yatan aylık. Bizim derdimiz, cüzdandaki, pazardaki, mutfaktaki yangın. Her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM’le de o kadar ilişkimiz var." açıklamasında bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. CHP lideri Özel, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisini hedef alan sözlerine yanıt verdi. "MİLLETİN DERDİ ZAM, ZAM, ZAM" CHP lideri Özel, "Büyüğümüzdür, çok önemli bir görevdedir. Kızıp da söylese bir şey değil... Prompterdan okuyor. Camdan bu kadar hakaret olunca o hakaretlerin gerçekten içten yapılması değil de bir vazife olarak yerine getirildiği çok belli. Her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM’le de o kadar ilişkimiz var. Sayın Bahçeli, şunu bil… Milletin derdi DEM değil, zam, zam, zam." açıklamasında bulundu. "DOĞRULARI SAVUNMAYA DEVAM EDİN" Özel, iktidarı da ekonomi üzerinden eleştirdi. “Bizim derdimiz emeklilerin hesaplarına yatan aylık.” diyen Özel, kendisini dinleyen CHP’li miletvekillerine, “İnançla gayretle devam edin. Doğruları savunmaya devam edin. Yoksuldan yana, emekliden, emekçiden yana el kaldırmaya devam edin.” şeklinde seslendi. ÇAY-SİMİT HESABI CHP lideri Özel, "Hesabı basitleştirerek anlatmak önemli… Tayyip Erdoğan yola çıkarken dedi ki; ‘Benim hesabım simit-çay hesabı.’ O günlerde yaptığı hesapla verilen maaş, simit-çay hesabına göre 5 kişilik ailenin gelirinin yarısını yutuyordu. Onu gösterdi, oy istedi. Bugün Ankara’da bir tane simit 10 lira, hafta içi 15 yaptılar, ‘Seçime kadar yakarsın beni’ demiş, 10 liraya geri aldılar. Çay da 15 lira; toplam 25 lira. 5 kişilik bir ailenin çay-simit hesabı 11 bin 250 lira. Emekliye 10 bin lira veriyorsun." diye konuştu. "TÜRKİYE İTTİFAKI" YANITI CHP lideri Özel, "Sayın Bahçeli, ‘Türkiye İttifakı’ndan rahatsız olmuş. Her türlü oyuna, her türlü CHP’ye yapılan engellemeye rağmen bir tek şeye inandık; halkımıza inandık. Şunu bilsinler; bize savaş ilan edenlere, barış ilan etmeye, sadece iktidara muhalefet etmeye, muhalefetin seçmenini en yürekten şekilde kucaklamaya, saraydan yılmış, Bahçeli’nin yaptıklarına şaşırmış, yakasında güneş taşıyan iyi insanlarla kucaklaşmaya, MHP’li olduğu halde bu işlerden utanan sandığa gitmeyenlerle sandıkta buluşmaya, AK Parti’nin yoksullaştırdığı işçiyi sahiplenmeye devam edeceğiz." diyerek sözlerine son verdi. Belgin Koçak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM’deki grup toplantısında iktidarı ekonomi üzerinden eleştirdi. CHP lideri Özel, "Bizim derdimiz emeklilerin hesaplarına yatan aylık. Bizim derdimiz, cüzdandaki, pazardaki, mutfaktaki yangın. Her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM’le de o kadar ilişkimiz var." açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. CHP lideri Özel, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisini hedef alan sözlerine yanıt verdi.

"MİLLETİN DERDİ ZAM, ZAM, ZAM"

CHP lideri Özel, "Büyüğümüzdür, çok önemli bir görevdedir. Kızıp da söylese bir şey değil... Prompterdan okuyor. Camdan bu kadar hakaret olunca o hakaretlerin gerçekten içten yapılması değil de bir vazife olarak yerine getirildiği çok belli. Her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM’le de o kadar ilişkimiz var. Sayın Bahçeli, şunu bil… Milletin derdi DEM değil, zam, zam, zam." açıklamasında bulundu.

"DOĞRULARI SAVUNMAYA DEVAM EDİN"

Özel, iktidarı da ekonomi üzerinden eleştirdi. “Bizim derdimiz emeklilerin hesaplarına yatan aylık.” diyen Özel, kendisini dinleyen CHP’li miletvekillerine, “İnançla gayretle devam edin. Doğruları savunmaya devam edin. Yoksuldan yana, emekliden, emekçiden yana el kaldırmaya devam edin.” şeklinde seslendi.

ÇAY-SİMİT HESABI

CHP lideri Özel, "Hesabı basitleştirerek anlatmak önemli… Tayyip Erdoğan yola çıkarken dedi ki; ‘Benim hesabım simit-çay hesabı.’ O günlerde yaptığı hesapla verilen maaş, simit-çay hesabına göre 5 kişilik ailenin gelirinin yarısını yutuyordu. Onu gösterdi, oy istedi. Bugün Ankara’da bir tane simit 10 lira, hafta içi 15 yaptılar, ‘Seçime kadar yakarsın beni’ demiş, 10 liraya geri aldılar. Çay da 15 lira; toplam 25 lira. 5 kişilik bir ailenin çay-simit hesabı 11 bin 250 lira. Emekliye 10 bin lira veriyorsun." diye konuştu.

"TÜRKİYE İTTİFAKI" YANITI

CHP lideri Özel, "Sayın Bahçeli, ‘Türkiye İttifakı’ndan rahatsız olmuş. Her türlü oyuna, her türlü CHP’ye yapılan engellemeye rağmen bir tek şeye inandık; halkımıza inandık. Şunu bilsinler; bize savaş ilan edenlere, barış ilan etmeye, sadece iktidara muhalefet etmeye, muhalefetin seçmenini en yürekten şekilde kucaklamaya, saraydan yılmış, Bahçeli’nin yaptıklarına şaşırmış, yakasında güneş taşıyan iyi insanlarla kucaklaşmaya, MHP’li olduğu halde bu işlerden utanan sandığa gitmeyenlerle sandıkta buluşmaya, AK Parti’nin yoksullaştırdığı işçiyi sahiplenmeye devam edeceğiz." diyerek sözlerine son verdi. Belgin Koçak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.