DEMİRCİ’NİN MİNİK AKINCILARI GÖNÜLLERİ FETHETTİ

MANİSA GÜNDEMİ 30.10.2023 - 15:08, Güncelleme: 30.10.2023 - 15:08
 

DEMİRCİ’NİN MİNİK AKINCILARI GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Manisa merkezdeki bayram kutlamalarına Demirci'den gelen Atatürk ilkokulunun minik akıncıları büyük renk kattı.
Milli mücadele döneminin Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem, Parti Pehlivan, Halil Efe, Gördesli Makbule ve diğer akıncıları canlandırdılar. Demirci Akıncıları Yunanlılara karşı 1.5 yıl dağlarda mücadele eden Sakarya ve Büyük Taarruz savaşlarının kazanılmasında oldukça etkili olan kahramanlarımızdı. MANİSA PROTOKOLÜNDEN YOĞUN İLGİ Demirci Akıncıların ruhunu yediden yetmişe hala yaşamaya devam eden Demirci'den gelen minik Akıncılar başta Manisa Valisi Enver Ünlü, protokol üyeleri ve izleyiciler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandılar. Manisa'da düzenlenen etkinlikte Demirci Akıncıları'nın yer almasını sağlayan 2014-2016 Demirci Kaymakamı olarak görev yapan Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay Demirci Akıncıları'nın Manisa'da tanınmasında çok önemli katkılar sağlıyor. Minik Akıncılar ile birlikte Selendi cirit kulüplerinin atlıları ise Milli Mücadele döneminin Demirci Akıncılarını canlandırarak kortejde yerlerini aldılar. 29 EKİM ŞÖLEN HAVASINDA GEÇTİ Manisa'da Cumhuriyet coşkusu ile Demirci Akıncılarının ruhunun buluştuğu güzel bir etkinlik oldu. Geniş bir katılım, farklı etkinlikler ile Cumhuriyetimizin 100. Yılına layık bir bayram ile Manisa tarihi günlerden birini yaşadı. Hüseyin Güntaç Fömlu
Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Manisa merkezdeki bayram kutlamalarına Demirci'den gelen Atatürk ilkokulunun minik akıncıları büyük renk kattı.

Milli mücadele döneminin Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem, Parti Pehlivan, Halil Efe, Gördesli Makbule ve diğer akıncıları canlandırdılar. Demirci Akıncıları Yunanlılara karşı 1.5 yıl dağlarda mücadele eden Sakarya ve Büyük Taarruz savaşlarının kazanılmasında oldukça etkili olan kahramanlarımızdı.

MANİSA PROTOKOLÜNDEN YOĞUN İLGİ

Demirci Akıncıların ruhunu yediden yetmişe hala yaşamaya devam eden Demirci'den gelen minik Akıncılar başta Manisa Valisi Enver Ünlü, protokol üyeleri ve izleyiciler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandılar. Manisa'da düzenlenen etkinlikte Demirci Akıncıları'nın yer almasını sağlayan 2014-2016 Demirci Kaymakamı olarak görev yapan Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay Demirci Akıncıları'nın Manisa'da tanınmasında çok önemli katkılar sağlıyor. Minik Akıncılar ile birlikte Selendi cirit kulüplerinin atlıları ise Milli Mücadele döneminin Demirci Akıncılarını canlandırarak kortejde yerlerini aldılar.

29 EKİM ŞÖLEN HAVASINDA GEÇTİ

Manisa'da Cumhuriyet coşkusu ile Demirci Akıncılarının ruhunun buluştuğu güzel bir etkinlik oldu. Geniş bir katılım, farklı etkinlikler ile Cumhuriyetimizin 100. Yılına layık bir bayram ile Manisa tarihi günlerden birini yaşadı. Hüseyin Güntaç Fömlu

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.