Fatih Terim: Yeter ki imkansız olmasın

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.10.2016 - 13:44, Güncelleme: 07.10.2016 - 13:44
 

Fatih Terim: Yeter ki imkansız olmasın

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna ile 2-2'lik beraberliği değerlendirdi ve "Keşke buradan galibiyetle ayrılsaydık. Şimdi İzlanda maçımız var: Gruptaki her takım birbirini her yerde yenebilir. Bizim umudumuz devam ediyor. Yeter ki imkansız olmasın, bir hedefimiz olsun" dedi.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna maçını değerlendirirken, "Başlangıcımız iyi olmadı, ama oyuncuları ne kadar olaylardan sıyırmaya, ayırmaya, korumaya da çalışsak da demek ki etkilendiler. Konya seyircisine teşekkür ediyorum. Bizi oyunda tuttular. Bizi kendimize getirdiler ve 2-2'yi bulduk, 3-2'yi de bulabilirdik. Verilen, verilmeyen penaltılar dediğimiz zaman git geli çok olan bir maç oldu. Esasında sistemde çok fazla değişiklik olmadı, modelde ufak değişiklik yaptık. Ama ilk yarıda böyle de kötü bir başlangıç beklemiyordum. Düşünüyorum düşünüyorum özellikle bir kaç oyuncumuzun bayağı etkilendiği görünüyor." dedi. 2 İlk yarıya kötü başlangıcın ardından değişiklik yapmaya düşündüğünü ancak bunu devre arasına bıraktığını kaydeden Terim, "Devre arası daha rahat bir değişiklik olur diye düşünmüştüm. Sonra 2 değişiklik yaptım. Devre olmadan bunu yapacaktım ama az bir süre kalmıştı sonra vazgeçtim. 2. yarı giren arkadaşlarımız bayağı iyi koştular. Memnunum. 2-0'dan 2-2'ye dönmek bizim için önemlidir. Rakibimiz (İzlanda'nın 3-2'lik galibiyetinden bahsederek) 2-1'ken son dakikada atmış bakalım orada oynayacağız. Sonucuna bakacağız." diye konuştu Hakan Çalhanoğlu'nun ilk yarıdaki kötü performansının hatırlatılması ve "O da bu karmadaşan etkilenmiş olabilir mi?" sorusu üzerine tecrübeli teknik adam, "Görünen o. Maalesef, biz uzuk tutmaya çalışıyoruz ama olmuyor demekki. Hakan, bizim etkin oyuncularımızdan bir tanesi. İlk 45 dakika kötü oynarsanız onu tölare edebilirsiniz. Ama böyle seviyde 2-0'dan 2-2'yi yakalamak önemli. Maç sonu bakıyoruz, rakipten de 50 kilometre aşağı koşmuşuz. Bu da ayrı bir konu. Oyuncularla konuşmadım sormadım ki; bunu oyuncularla konuşacağız ama maalesef etkilenmiş görünüyorlar." yanıtını verdi "FUTBOL DIŞI OLAYLAR MİLLİ TAKIMA YANSIMAMALI" Oyuncuların olaylardan etkilendiğini devre arasında iyice gördüklerini söyleyen Terim, "İlk yarının ardından içeride tekrar oyunun değişikliklerini yaparken, bir çoğunun yüzünde o ifadeyi görüyorsunuz. Oyuncularınızı tanıdığınız için üzülüyorsunuz ama oyun da devam ediyor. Gençler bazen bunu kaldıramıyorlar. Ama teşhisde yanılma imkanımız yok. 50 bine yakın seyirciyle çok moralli düşündüğünüz bir ortamda böyle bir şey oluyorsa muhakkak başka sebepler vardır. Bunlara yapılacak bir şey yok. Sadece aklı selime davet ediyoruz. Futbol dışı olayların Milli Takıma yansıtılmaması lazım. Bu devirde çok zor. Acımasızlığı biraz da onların hatırı için biraz sonraya bırakmalıyız." çağrısında bulundu.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna ile 2-2'lik beraberliği değerlendirdi ve "Keşke buradan galibiyetle ayrılsaydık. Şimdi İzlanda maçımız var: Gruptaki her takım birbirini her yerde yenebilir. Bizim umudumuz devam ediyor. Yeter ki imkansız olmasın, bir hedefimiz olsun" dedi.
  • Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna maçını değerlendirirken, "Başlangıcımız iyi olmadı, ama oyuncuları ne kadar olaylardan sıyırmaya, ayırmaya, korumaya da çalışsak da demek ki etkilendiler. Konya seyircisine teşekkür ediyorum. Bizi oyunda tuttular. Bizi kendimize getirdiler ve 2-2'yi bulduk, 3-2'yi de bulabilirdik. Verilen, verilmeyen penaltılar dediğimiz zaman git geli çok olan bir maç oldu. Esasında sistemde çok fazla değişiklik olmadı, modelde ufak değişiklik yaptık. Ama ilk yarıda böyle de kötü bir başlangıç beklemiyordum. Düşünüyorum düşünüyorum özellikle bir kaç oyuncumuzun bayağı etkilendiği görünüyor." dedi.
  • 2
    İlk yarıya kötü başlangıcın ardından değişiklik yapmaya düşündüğünü ancak bunu devre arasına bıraktığını kaydeden Terim, "Devre arası daha rahat bir değişiklik olur diye düşünmüştüm. Sonra 2 değişiklik yaptım. Devre olmadan bunu yapacaktım ama az bir süre kalmıştı sonra vazgeçtim. 2. yarı giren arkadaşlarımız bayağı iyi koştular. Memnunum. 2-0'dan 2-2'ye dönmek bizim için önemlidir. Rakibimiz (İzlanda'nın 3-2'lik galibiyetinden bahsederek) 2-1'ken son dakikada atmış bakalım orada oynayacağız. Sonucuna bakacağız." diye konuştu
  • Hakan Çalhanoğlu'nun ilk yarıdaki kötü performansının hatırlatılması ve "O da bu karmadaşan etkilenmiş olabilir mi?" sorusu üzerine tecrübeli teknik adam, "Görünen o. Maalesef, biz uzuk tutmaya çalışıyoruz ama olmuyor demekki. Hakan, bizim etkin oyuncularımızdan bir tanesi. İlk 45 dakika kötü oynarsanız onu tölare edebilirsiniz. Ama böyle seviyde 2-0'dan 2-2'yi yakalamak önemli. Maç sonu bakıyoruz, rakipten de 50 kilometre aşağı koşmuşuz. Bu da ayrı bir konu. Oyuncularla konuşmadım sormadım ki; bunu oyuncularla konuşacağız ama maalesef etkilenmiş görünüyorlar." yanıtını verdi
  • "FUTBOL DIŞI OLAYLAR MİLLİ TAKIMA YANSIMAMALI"

    Oyuncuların olaylardan etkilendiğini devre arasında iyice gördüklerini söyleyen Terim, "İlk yarının ardından içeride tekrar oyunun değişikliklerini yaparken, bir çoğunun yüzünde o ifadeyi görüyorsunuz. Oyuncularınızı tanıdığınız için üzülüyorsunuz ama oyun da devam ediyor. Gençler bazen bunu kaldıramıyorlar. Ama teşhisde yanılma imkanımız yok. 50 bine yakın seyirciyle çok moralli düşündüğünüz bir ortamda böyle bir şey oluyorsa muhakkak başka sebepler vardır. Bunlara yapılacak bir şey yok. Sadece aklı selime davet ediyoruz. Futbol dışı olayların Milli Takıma yansıtılmaması lazım. Bu devirde çok zor. Acımasızlığı biraz da onların hatırı için biraz sonraya bırakmalıyız." çağrısında bulundu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.