GÜZELLİKLERİ SAYMAKLA BİTMEYEN SPİL DAĞI UYGULAMALI EĞİTİMDE DE TERCİH EDİLİYOR

ÇEVRE 15.10.2023 - 16:49, Güncelleme: 15.10.2023 - 16:49
 

GÜZELLİKLERİ SAYMAKLA BİTMEYEN SPİL DAĞI UYGULAMALI EĞİTİMDE DE TERCİH EDİLİYOR

Spil Dağı Milli Parkı; jeolojik yapısı, endemik zengin bitki örtüsü, yaban hayatı dışında son zamanlarda birçok alanda eğitim uygulama sahası olarak da tercih edilmeye başlandı. Manisa’ya ve bölgeye güzellik katan Spil Dağı, fotoğraf tutkunları için adeta doğal fotoğraf platosu gibi kullanılıyor.
Manisa’ya 25 kilometre mesafede bulunan, 1968 yılında Milli Park olarak ilan edilen bin 517 metre yüksekliğe sahip olan Spil Dağı, jeolojik yapısı, kanyon vadiler, dolin gölleri, lapyalar, mağaralar ve zengin endemik bitki örtüsü gibi özellikleriyle taşınmaz kültür varlıklarını bünyesinde barındırıyor. “DOĞAL ORTAMDA ÖĞRENDİKLERİMİZİ UYGULAMA FIRSATINI BULDUK” Spil Dağı Milli Parkı, doğa, endemik bitki örtüsü ve yaban hayatı ile fotoğraf tutkunları için adeta doğal fotoğraf platosu gibi kullanılıyor. Bu alanda Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Fotoğraf Çekimi kursunda eğitim alan kursiyerler, Milli Park'ın her köşesinde teorik eğitimde gördüklerini sahada uygulama fırsatı buluyorlar. Fotoğraf kursiyerlerinden Deniz Alkım Kaynar, “Kurs eğitmenimiz Turgay Duyar’dan aldığımız teorik eğitim sonrasında burada doğal ortamda öğrendiklerimizi uygulama fırsatını bulduk. Çok harika bir fotoğraf çekim alanı, özellikle sonbahar fotoğrafları için adeta doğal bir fotoğraf platosu. Havası ve harika manzaralar karşısında günün nasıl geçtiğini anlayamadık” diye konuştu. OKULLARIN PROJELERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR Öte yandan Spil Dağı Milli Parkı, Borsa İstanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve 75. Yıl Gençlik Merkezi iş birliğinde Erasmus Days etkinlikleri kapsamında 4 öğretmen eşliğinde gelen 18 öğrenciye de ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, ilk olarak ziyaretçi merkezinde sunum eşliğinde Spil Dağı Milli Parkı hakkında bilgilendirildi. Daha sonra Atanalı mevkinde ‘Çöpleri Topla Doğada Hopla’ projesi kapsamında çevre temizliği yaparak doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler. (İHA)  
Spil Dağı Milli Parkı; jeolojik yapısı, endemik zengin bitki örtüsü, yaban hayatı dışında son zamanlarda birçok alanda eğitim uygulama sahası olarak da tercih edilmeye başlandı. Manisa’ya ve bölgeye güzellik katan Spil Dağı, fotoğraf tutkunları için adeta doğal fotoğraf platosu gibi kullanılıyor.

Manisa’ya 25 kilometre mesafede bulunan, 1968 yılında Milli Park olarak ilan edilen bin 517 metre yüksekliğe sahip olan Spil Dağı, jeolojik yapısı, kanyon vadiler, dolin gölleri, lapyalar, mağaralar ve zengin endemik bitki örtüsü gibi özellikleriyle taşınmaz kültür varlıklarını bünyesinde barındırıyor.

“DOĞAL ORTAMDA ÖĞRENDİKLERİMİZİ UYGULAMA FIRSATINI BULDUK”

Spil Dağı Milli Parkı, doğa, endemik bitki örtüsü ve yaban hayatı ile fotoğraf tutkunları için adeta doğal fotoğraf platosu gibi kullanılıyor. Bu alanda Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Fotoğraf Çekimi kursunda eğitim alan kursiyerler, Milli Park'ın her köşesinde teorik eğitimde gördüklerini sahada uygulama fırsatı buluyorlar. Fotoğraf kursiyerlerinden Deniz Alkım Kaynar, “Kurs eğitmenimiz Turgay Duyar’dan aldığımız teorik eğitim sonrasında burada doğal ortamda öğrendiklerimizi uygulama fırsatını bulduk. Çok harika bir fotoğraf çekim alanı, özellikle sonbahar fotoğrafları için adeta doğal bir fotoğraf platosu. Havası ve harika manzaralar karşısında günün nasıl geçtiğini anlayamadık” diye konuştu.

OKULLARIN PROJELERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Öte yandan Spil Dağı Milli Parkı, Borsa İstanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve 75. Yıl Gençlik Merkezi iş birliğinde Erasmus Days etkinlikleri kapsamında 4 öğretmen eşliğinde gelen 18 öğrenciye de ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, ilk olarak ziyaretçi merkezinde sunum eşliğinde Spil Dağı Milli Parkı hakkında bilgilendirildi. Daha sonra Atanalı mevkinde ‘Çöpleri Topla Doğada Hopla’ projesi kapsamında çevre temizliği yaparak doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler. (İHA)

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.