HAYVANSEVERLER SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN MEYDANLARDA

GENEL 02.06.2024 - 16:17, Güncelleme: 02.06.2024 - 16:26
 

HAYVANSEVERLER SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN MEYDANLARDA

Sahiplendirilmeyen sokak hayvanlarının uyutulacağını öngören yasa tasarısı tartışmaları sürerken İstanbul'da Yenikapı Miting Alanı, Ankara'da Tandoğan Meydanı, İzmir'de Gündoğdu Meydanı ve birçok ilde miting düzenlendi. Düzenlenen mitinglerde hayvanseverler; 'Devlet öldürmez, kısırlaştırmak yaşatır', '5199’u uygulayın', 'Sokağıma dokunma' ve 'Toplayamazsın, hapsedilmezsin, öldüremezsin' sloganları attı.
Sahiplendirilmeyen sokak hayvanlarının uyutulacağını ön gören yasa tasarısı tartışmaları sürerken İstanbul başta olmak üzere birçok ilde miting düzenlendi.  "ÖLDÜREMEZSİN, TOPLAYAMAZSIN, HAPSEDEMEZSİN" İstanbul Yenikapı’da dün saat 13.00’te bir araya gelen hayvansever yurttaşlar, ‘Susma haykır katliama hayır’ sloganları attı. Yenikapı Metro çıkışında sloganlarla toplanan kalabalık, “Öldüremezsin, toplayamazsın, hapsedemezsin" dedi. Yenikapı etkinlik alanında toplanan binlerce yurttaş, çeşitli dövizler taşıdı. Islıklarla sloganlar atıldı. Mitinge birçok siyasi parti, dernek, kadın örgütleri ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. "GÖZ YUMULAMAZ" İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’den avukatlar sahneye çıkarak burada bir konuşma yaptı. Avukatlar adına konuşan merkez sözcüsü Bahtiyar Güner, "Bundan 20 yıl önce hazırlanan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gayet yeterli bir kanundur. Hayvanların barınak adı altında etrafı çevrilmiş alanlarda toplanıp, hastalıklara maruz bırakılarak öldürülmesine göz yumulamaz. Hayvanlar için ‘Aşıla kısırlaştır ve yerinde yaşat’ yöntemi uygulanmalıdır. Hem üremenin hem agresyon davranışının önlenmesi bu şekilde mümkün olabilir" dedi. "CHP TÜM KATLİAMLARIN KARŞISINDADIR" Burada konuşan CHP İl Başkanı Özgür Çelik, “CHP bütün katliamlarının karşısındadır. Eğer bu yasa meclise gelirse CHP bu katliam yasasına çok güçlü bir şekilde hayır diyecektir. Eğer ortada bir sorun var diyorlarsa o sorunun çözümü bilim insanlarıyla, sivil toplum ve gönüllü kuruluşlarla, hayvanseverlerle aynı masaya oturmaktır” dedi. "ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMAYA HAZIRIZ" Mitingde barkovizyona fiziki olarak olumsuz durumda olan hayvan barınaklarının görüntüleri paylaşıldı. Görüntüler karşısında alanda bulunan kitleden yuhalama sesleri yükseldi. Barkovizyon gösteriminin ardından konuşma yapan Veteriner Hekim Zehra Sinem Karslı Parmaksızoğlu, “Serbest Veteriner Hekimler Derneği ile birlikte burada olmaktan mutluluk duyuyorum. 28 yıldır mesleğimi icra ederken binlerce yaralanmış, taviz edilmiş, terk edilmiş, işkence edilmiş masum ile karşılaştım. Her defasında aklımdan aynı şey geçti: İnsan kadar tehlikeli bir canlı olamaz. Bu problemi çözmek için kısırlaştırmanın yanı sıra üretimi ve satışının sonlandırılmasıdır. Sorunu biz yaratmadık ancak çözümün bir parçası olmak için hazırız” dedi. ANKARA VE İZMİR’DE MEYDANLAR DOLDU TAŞTI Ankara'da Tandoğan Meydanı’nı, İzmir’de ise Gündoğdu Meydanı’nı dolduran çok sayıda kişi taleplerini ellerinde taşıdıkları ‘Kanlı yasaya hayır’, ‘Devlet öldürmez, kısırlaştırmak yaşatır’, ‘Çocuk, kadın, hayvan ve doğa için adalet’, ‘Yasayı biz değil, siz çıkardınız. 5199’u uygulayın’, ‘Sokağıma dokunma’, ‘Onlar susar sen susma’, ‘Toplayamazsın, hapsedilmezsin, öldüremezsin’ yazılı afişlerle dillendirdi. Serdar Fazlı Atalanlılar
Sahiplendirilmeyen sokak hayvanlarının uyutulacağını öngören yasa tasarısı tartışmaları sürerken İstanbul'da Yenikapı Miting Alanı, Ankara'da Tandoğan Meydanı, İzmir'de Gündoğdu Meydanı ve birçok ilde miting düzenlendi. Düzenlenen mitinglerde hayvanseverler; 'Devlet öldürmez, kısırlaştırmak yaşatır', '5199’u uygulayın', 'Sokağıma dokunma' ve 'Toplayamazsın, hapsedilmezsin, öldüremezsin' sloganları attı.

Sahiplendirilmeyen sokak hayvanlarının uyutulacağını ön gören yasa tasarısı tartışmaları sürerken İstanbul başta olmak üzere birçok ilde miting düzenlendi. 

"ÖLDÜREMEZSİN, TOPLAYAMAZSIN, HAPSEDEMEZSİN"

İstanbul Yenikapı’da dün saat 13.00’te bir araya gelen hayvansever yurttaşlar, ‘Susma haykır katliama hayır’ sloganları attı. Yenikapı Metro çıkışında sloganlarla toplanan kalabalık, “Öldüremezsin, toplayamazsın, hapsedemezsin" dedi. Yenikapı etkinlik alanında toplanan binlerce yurttaş, çeşitli dövizler taşıdı. Islıklarla sloganlar atıldı. Mitinge birçok siyasi parti, dernek, kadın örgütleri ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

"GÖZ YUMULAMAZ"

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’den avukatlar sahneye çıkarak burada bir konuşma yaptı. Avukatlar adına konuşan merkez sözcüsü Bahtiyar Güner, "Bundan 20 yıl önce hazırlanan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gayet yeterli bir kanundur. Hayvanların barınak adı altında etrafı çevrilmiş alanlarda toplanıp, hastalıklara maruz bırakılarak öldürülmesine göz yumulamaz. Hayvanlar için ‘Aşıla kısırlaştır ve yerinde yaşat’ yöntemi uygulanmalıdır. Hem üremenin hem agresyon davranışının önlenmesi bu şekilde mümkün olabilir" dedi.

"CHP TÜM KATLİAMLARIN KARŞISINDADIR"

Burada konuşan CHP İl Başkanı Özgür Çelik, “CHP bütün katliamlarının karşısındadır. Eğer bu yasa meclise gelirse CHP bu katliam yasasına çok güçlü bir şekilde hayır diyecektir. Eğer ortada bir sorun var diyorlarsa o sorunun çözümü bilim insanlarıyla, sivil toplum ve gönüllü kuruluşlarla, hayvanseverlerle aynı masaya oturmaktır” dedi.

"ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMAYA HAZIRIZ"

Mitingde barkovizyona fiziki olarak olumsuz durumda olan hayvan barınaklarının görüntüleri paylaşıldı. Görüntüler karşısında alanda bulunan kitleden yuhalama sesleri yükseldi. Barkovizyon gösteriminin ardından konuşma yapan Veteriner Hekim Zehra Sinem Karslı Parmaksızoğlu, “Serbest Veteriner Hekimler Derneği ile birlikte burada olmaktan mutluluk duyuyorum. 28 yıldır mesleğimi icra ederken binlerce yaralanmış, taviz edilmiş, terk edilmiş, işkence edilmiş masum ile karşılaştım. Her defasında aklımdan aynı şey geçti: İnsan kadar tehlikeli bir canlı olamaz. Bu problemi çözmek için kısırlaştırmanın yanı sıra üretimi ve satışının sonlandırılmasıdır. Sorunu biz yaratmadık ancak çözümün bir parçası olmak için hazırız” dedi.

ANKARA VE İZMİR’DE MEYDANLAR DOLDU TAŞTI

Ankara'da Tandoğan Meydanı’nı, İzmir’de ise Gündoğdu Meydanı’nı dolduran çok sayıda kişi taleplerini ellerinde taşıdıkları ‘Kanlı yasaya hayır’, ‘Devlet öldürmez, kısırlaştırmak yaşatır’, ‘Çocuk, kadın, hayvan ve doğa için adalet’, ‘Yasayı biz değil, siz çıkardınız. 5199’u uygulayın’, ‘Sokağıma dokunma’, ‘Onlar susar sen susma’, ‘Toplayamazsın, hapsedilmezsin, öldüremezsin’ yazılı afişlerle dillendirdi. Serdar Fazlı Atalanlılar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.