İYİ PARTİ’DEN BAKAN TEKİN’E ‘KARMA OKUL’ TEPKİSİ

SİYASET 13.07.2023 - 12:58, Güncelleme: 13.07.2023 - 12:58
 

İYİ PARTİ’DEN BAKAN TEKİN’E ‘KARMA OKUL’ TEPKİSİ

İYİ Parti Manisa Eğitim Politikaları Başkanı Gözde Aytaç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, velilerin tercihine göre kız okullarının açılabileceği ve bunda bir sakınca olmadığı şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Aytaç, “Karma okullar cinsiyetçi tavırların önüne geçer. Karma okul bir gerçek hayat modelidir.” açıklamasında bulundu.
Karma okul modelinin gerçek bir hayat modeli olduğunu söyleyen İYİ Parti Manisa Eğitim Politikaları Başkanı Gözde Aytaç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i sert sözlerle eleştirdi. “DEVLET ÇOCUKLARI KORUMAK, ONLARIN HAKLARINI GÖZETMEK ZORUNDADIR” 0 -18 yaş arası çocuklara, çocuk gözüyle bakamayan bir zihniyet var diyen Başkan Aytaç şunları söyledi; “Ülkemizde ve dünyada 0-18 yaş grubu çocuk olarak kabul edilmektedir. Ve devletler çocukları korumak, onların haklarını gözetmek zorundadır. Çocuklarını cinsiyet ayrımı gözeterek okula göndermeyi reddedenler çağ dışı bir mantığa ve çocuğa çocuk gözüyle bakamayanlardır. En acısı da Milli Eğitim Bakanı’nın bu tarz kişilere yaptırım uygulaması gerekirken, kapı aralayıp arka çıkmasıdır”  “KARMA OKUL BİR GERÇEK HAYAT MODELİDİR” İYİ Parti Manisa Eğitim Politikaları Başkanı Gözde Aytaç son olarak, kız çocuklarının toplum ayrıştırılmaması gerektiğini ve karma eğitimin topluma olan katkılarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı; “Karma okullar cinsiyetçi tavırların önüne geçer. Karma okul bir gerçek hayat modelidir. Karşı cinsi fazla tanımayan bu nedenle de onlarla ilgili mesnetsiz fikirleri olan gençler yerine karşı cinse saygı ve sevgiyle yaklaşan sağlıklı kuşaklar yetişir. Özellikle erkeklerin, kadınları toplumdan soyutlayarak, gözlerden uzak, kapalı kapılar ardında eğitilmesi gereken bir grup olarak değil toplumsal hayatın merkezinde kabul ederek yetişmesini sağlar.” MUSA AKAR
İYİ Parti Manisa Eğitim Politikaları Başkanı Gözde Aytaç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, velilerin tercihine göre kız okullarının açılabileceği ve bunda bir sakınca olmadığı şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Aytaç, “Karma okullar cinsiyetçi tavırların önüne geçer. Karma okul bir gerçek hayat modelidir.” açıklamasında bulundu.

Karma okul modelinin gerçek bir hayat modeli olduğunu söyleyen İYİ Parti Manisa Eğitim Politikaları Başkanı Gözde Aytaç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i sert sözlerle eleştirdi.

“DEVLET ÇOCUKLARI KORUMAK, ONLARIN HAKLARINI GÖZETMEK ZORUNDADIR”

0 -18 yaş arası çocuklara, çocuk gözüyle bakamayan bir zihniyet var diyen Başkan Aytaç şunları söyledi; “Ülkemizde ve dünyada 0-18 yaş grubu çocuk olarak kabul edilmektedir. Ve devletler çocukları korumak, onların haklarını gözetmek zorundadır. Çocuklarını cinsiyet ayrımı gözeterek okula göndermeyi reddedenler çağ dışı bir mantığa ve çocuğa çocuk gözüyle bakamayanlardır. En acısı da Milli Eğitim Bakanı’nın bu tarz kişilere yaptırım uygulaması gerekirken, kapı aralayıp arka çıkmasıdır” 

KARMA OKUL BİR GERÇEK HAYAT MODELİDİR”

İYİ Parti Manisa Eğitim Politikaları Başkanı Gözde Aytaç son olarak, kız çocuklarının toplum ayrıştırılmaması gerektiğini ve karma eğitimin topluma olan katkılarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı; “ Karma okullar cinsiyetçi tavırların önüne geçer. Karma okul bir gerçek hayat modelidir. Karşı cinsi fazla tanımayan bu nedenle de onlarla ilgili mesnetsiz fikirleri olan gençler yerine karşı cinse saygı ve sevgiyle yaklaşan sağlıklı kuşaklar yetişir. Özellikle erkeklerin, kadınları toplumdan soyutlayarak, gözlerden uzak, kapalı kapılar ardında eğitilmesi gereken bir grup olarak değil toplumsal hayatın merkezinde kabul ederek yetişmesini sağlar.” MUSA AKAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.