İYİ PARTİLİ KARADAĞ'DAN 'SARAY MUTFAĞI' SÖZÜ

İZMİR 21.12.2023 - 15:42, Güncelleme: 21.12.2023 - 15:42
 

İYİ PARTİLİ KARADAĞ'DAN 'SARAY MUTFAĞI' SÖZÜ

İYİ Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ yaklaşan 2024 yerel seçimleri öncesi ziyaretlerine devam ediyor. Şehzadeler ilçesinin, 67 mahallesini ziyaret ederek öncesinde muhtarlarla bir araya gelen Karadağ, seçim çalışmalarına sivil toplum kuruluşları, oda ve esnaf ziyaretleriyle devam ediyor.
Oda ziyaretlerinin devamında Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül ile bir araya gelen Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ ziyaret sonrasında açıklamalarda bulundu. “ŞEHZADELER BİR KİMLİĞE KAVUŞACAK” Karadağ; “Manisa’mızın çok köklü bir mutfak kültürü var. Herkes tarafından bilinen Manisa Kebabımız, her derde deva mesir macunumuz, üzüm şıramız, kısacası görkemli Ege yemekleri Manisa’mızın mutfağına zenginlik katıyor. Ancak birçok şehir gastronomiyi turizm için kullanmaktayken Manisa’da yerel yönetimler bunu beceremedi. Osmanlı’nın kadim saray mutfağının bir ayağı İstanbul’daysa diğer ayağı da Manisa’dadır. Bugün, saray mutfağına sahip olmayan şehirler bile Osmanlı Saray Mutfağını turist çekmek için kullanıyor. Belediye Başkanlığı görevini halkımız bize emanet ederlerse öncelikle şehrimize turist çekebilmek için saray mutfağını hak ettiği yere getireceğiz. Dışarıdan misafirlerimiz geldiğinde gururla onlara tavsiye edebileceğimiz yemeklerimizi gün yüzüne çıkaracağız. Manisa’mızın tarihi geçmişine ait kültürel değerlerin yeterince tanıtılmadığını görüyoruz. Üzümün başkentiyiz. Bütün belediyelerimizin logolarında üzüm var. Ama maalesef köklü içeceklerimizden olan şıranın tadını bilmeyen insan çok. Mevcut alanlar maalesef aslına uygun hizmetlerde kullanılmıyor. Bu işlerin çözümü için işinin ehli olan akademisyenler ve liyakatli kadrolar ile çalışacağız. Bizim dönemimizde Şehzadeler bir kimliğe kavuşacak. Kadim şehir Şehzadeler söyleminin altını dolduracak, Şehzadeler’e geldiğinde gerçek bir tarih şehrinde olduğunuzu size hissettirecek çalışmalar gerçekleştireceğiz.” dedi. Güntaç Fömlü
İYİ Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ yaklaşan 2024 yerel seçimleri öncesi ziyaretlerine devam ediyor. Şehzadeler ilçesinin, 67 mahallesini ziyaret ederek öncesinde muhtarlarla bir araya gelen Karadağ, seçim çalışmalarına sivil toplum kuruluşları, oda ve esnaf ziyaretleriyle devam ediyor.

Oda ziyaretlerinin devamında Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül ile bir araya gelen Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ ziyaret sonrasında açıklamalarda bulundu.

“ŞEHZADELER BİR KİMLİĞE KAVUŞACAK”

Karadağ; “Manisa’mızın çok köklü bir mutfak kültürü var. Herkes tarafından bilinen Manisa Kebabımız, her derde deva mesir macunumuz, üzüm şıramız, kısacası görkemli Ege yemekleri Manisa’mızın mutfağına zenginlik katıyor. Ancak birçok şehir gastronomiyi turizm için kullanmaktayken Manisa’da yerel yönetimler bunu beceremedi. Osmanlı’nın kadim saray mutfağının bir ayağı İstanbul’daysa diğer ayağı da Manisa’dadır. Bugün, saray mutfağına sahip olmayan şehirler bile Osmanlı Saray Mutfağını turist çekmek için kullanıyor. Belediye Başkanlığı görevini halkımız bize emanet ederlerse öncelikle şehrimize turist çekebilmek için saray mutfağını hak ettiği yere getireceğiz. Dışarıdan misafirlerimiz geldiğinde gururla onlara tavsiye edebileceğimiz yemeklerimizi gün yüzüne çıkaracağız. Manisa’mızın tarihi geçmişine ait kültürel değerlerin yeterince tanıtılmadığını görüyoruz. Üzümün başkentiyiz. Bütün belediyelerimizin logolarında üzüm var. Ama maalesef köklü içeceklerimizden olan şıranın tadını bilmeyen insan çok. Mevcut alanlar maalesef aslına uygun hizmetlerde kullanılmıyor. Bu işlerin çözümü için işinin ehli olan akademisyenler ve liyakatli kadrolar ile çalışacağız. Bizim dönemimizde Şehzadeler bir kimliğe kavuşacak. Kadim şehir Şehzadeler söyleminin altını dolduracak, Şehzadeler’e geldiğinde gerçek bir tarih şehrinde olduğunuzu size hissettirecek çalışmalar gerçekleştireceğiz.” dedi. Güntaç Fömlü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.