İYİ PARTİ’Lİ ÖZKAYA’DAN 5 MAHALLE İÇİN KİRA DESTEĞİ ÖNERGESİ

SİYASET 10.10.2023 - 13:58, Güncelleme: 10.10.2023 - 17:17
 

İYİ PARTİ’Lİ ÖZKAYA’DAN 5 MAHALLE İÇİN KİRA DESTEĞİ ÖNERGESİ

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı, Şehzadeler Belediyesi Grup Başkanvekili Şenol Özkaya, Şehzadeler Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında 5 mahalle için kira desteği önergesi verdi. Özkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Başkan Ömer Faruk Çelik’ten maddi durumu çok zor olan vatandaşlar için kaymakamlık ve belediye arıcılığı ile sosyal yardımı artırabileceği sözünü aldıklarını söyledi.
İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı, Şehzadeler Belediyesi Grup Başkanvekili Şenol Özkaya, 5 mahalle için  kira desteği önergesi verdi. “KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ DESTEKLEDİK”     İYİ Parti’li Özkaya “Ekim ayı belediye meclisinde, TOKİ ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Spil Dağı'nın yamaçlarındaki; Bayındırlık, Kocatepe, Gediz, İshak Çelebi ve Dilşikar mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı olan İshak çelebi Mahallesi'nde yapımı başlayan 605 konut için, kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan vatandaşlarımıza 18 ay süreli aylık 2500 TL kira bedeli verilerek, evler boşaltıldı. İYİ Parti grubu olarak, kentsel dönüşüm projesini destekledik. Hak sahipleri evlerini boşaltalı bir yıla yakın bir süre geçti, inşaat devam etmekte ama tahmini sürede bitmesi oldukça zor görünüyor.” ifadelerini kullandı. “İLAVE KİRA YARDIMI VERİLMESİNİ MECLİSE SUNDUK” İYİ Parti’li Özkaya, “Ekim ayı meclisinde, grubu adına verdiği önergede, çevre bakanlığı tarafından yapılan kira yardımının çok düşük bir seviyede, 7 den 70 e herkes biliyor ki, Manisa'da ev bulmak imkansız gibi. Ayrıca bulunsa bile astronomik kira fiyatlarını görüyoruz. Bu 5 mahallede yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik durumlarının iyi olmadığını biliyoruz. İYİ Parti grubu olarak evleri yıkılan, kirada oturmak zorunda kalan vatandaşlarımız için belediyeden ilave kira yardımı verilmesini meclise sunduk.” dedi.   “ÖMER FARUK ÇELİK’TEN SÖZÜMÜZÜ ALDIK” İYİ Parti’li Özkaya, “Önergemize cevaben belediye başkanı Ömer Faruk Çelik maddi durumu çok zor olan, kirasını ödeyemeyecek veya ev bulamayan vatandaşlarımız için, kaymakamlık ve belediye arıcılığı ile sosyal yardımı artırabileceğini bu tip ihtiyaç sahibi olursa belediyeye bildirilmesini, belediye de gerekli incelemeyi yapıp, acil yardım yapacağına dair sözümüzü başkandan aldık. “ diye konuştu. “BELEDİYEYE İLETİLMESİ GEREKMEKTEDİR” İYİ Parti’li Özkaya, “Bende buradan duyurmak istiyorum bu 5 mahallede evi yıkılan, zor durumda kalan vatandaşlarımızın muhtarlar arayıcılığı ile belediyeye iletilmesi gerekmektedir. Beş yıla yakın meclis üyesi olarak,  Şehzadeler ’de yaşayan halkımızın kulağı, gözü ve sesi oldum, olmaya da devam edeceğimi bildiririm.” ifadelerini kullandı. MUSA AKAR
İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı, Şehzadeler Belediyesi Grup Başkanvekili Şenol Özkaya, Şehzadeler Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında 5 mahalle için kira desteği önergesi verdi. Özkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Başkan Ömer Faruk Çelik’ten maddi durumu çok zor olan vatandaşlar için kaymakamlık ve belediye arıcılığı ile sosyal yardımı artırabileceği sözünü aldıklarını söyledi.

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı, Şehzadeler Belediyesi Grup Başkanvekili Şenol Özkaya, 5 mahalle için  kira desteği önergesi verdi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ DESTEKLEDİK”    

İYİ Parti’li Özkaya “Ekim ayı belediye meclisinde, TOKİ ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Spil Dağı'nın yamaçlarındaki; Bayındırlık, Kocatepe, Gediz, İshak Çelebi ve Dilşikar mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı olan İshak çelebi Mahallesi'nde yapımı başlayan 605 konut için, kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan vatandaşlarımıza 18 ay süreli aylık 2500 TL kira bedeli verilerek, evler boşaltıldı. İYİ Parti grubu olarak, kentsel dönüşüm projesini destekledik. Hak sahipleri evlerini boşaltalı bir yıla yakın bir süre geçti, inşaat devam etmekte ama tahmini sürede bitmesi oldukça zor görünüyor.” ifadelerini kullandı.

“İLAVE KİRA YARDIMI VERİLMESİNİ MECLİSE SUNDUK”

İYİ Parti’li Özkaya, “Ekim ayı meclisinde, grubu adına verdiği önergede, çevre bakanlığı tarafından yapılan kira yardımının çok düşük bir seviyede, 7 den 70 e herkes biliyor ki, Manisa'da ev bulmak imkansız gibi. Ayrıca bulunsa bile astronomik kira fiyatlarını görüyoruz. Bu 5 mahallede yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik durumlarının iyi olmadığını biliyoruz. İYİ Parti grubu olarak evleri yıkılan, kirada oturmak zorunda kalan vatandaşlarımız için belediyeden ilave kira yardımı verilmesini meclise sunduk.” dedi.  

“ÖMER FARUK ÇELİK’TEN SÖZÜMÜZÜ ALDIK”

İYİ Parti’li Özkaya, “Önergemize cevaben belediye başkanı Ömer Faruk Çelik maddi durumu çok zor olan, kirasını ödeyemeyecek veya ev bulamayan vatandaşlarımız için, kaymakamlık ve belediye arıcılığı ile sosyal yardımı artırabileceğini bu tip ihtiyaç sahibi olursa belediyeye bildirilmesini, belediye de gerekli incelemeyi yapıp, acil yardım yapacağına dair sözümüzü başkandan aldık. “ diye konuştu.

“BELEDİYEYE İLETİLMESİ GEREKMEKTEDİR”

İYİ Parti’li Özkaya, “Bende buradan duyurmak istiyorum bu 5 mahallede evi yıkılan, zor durumda kalan vatandaşlarımızın muhtarlar arayıcılığı ile belediyeye iletilmesi gerekmektedir. Beş yıla yakın meclis üyesi olarak,   Şehzadeler ’de yaşayan halkımızın kulağı, gözü ve sesi oldum, olmaya da devam edeceğimi bildiririm.” ifadelerini kullandı. MUSA AKAR

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.