KORKU DOLU ANLAR! UÇAĞIN İNİŞ TAKIMLARI AÇILMADI

GENEL 08.05.2024 - 11:04, Güncelleme: 08.05.2024 - 11:11
 

KORKU DOLU ANLAR! UÇAĞIN İNİŞ TAKIMLARI AÇILMADI

İstanbul Havalimanı'nda facianın eşiğinden dönüldü. Yabancı bir havayolu şirketine ait Paris-İstanbul seferini yapan kargo uçağı, iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine iniş yapmak zorunda kaldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Alınan bilgiye göre, Paris-İstanbul seferini yapan FedEx Havayolları'na ait Boeing 763 tipi bir kargo uçağı, iniş takımlarında arıza meydana gelince, İstanbul Havalimanı kontrol kulesi ile irtibata geçerek gövde üzerine iniş için izin istedi. KABİN EKİBİ UÇAĞI TERK ETTİ Bunun üzerine havalimanında iniş için gerekli tedbirler alınarak piste Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Servisi ekipleri sevk edildi. Uçak gövde üzerine sorunsuz olarak inişini gerçekleştirirken kabin ekibi yaralanmadan uçağı terk etti. KAZAYLA İLGİLİ İNCELEMELER SÜRÜYOR İstanbul Havalimanı'ndaki uçağın indiği 16R numaralı pist de uçuşlara kapatıldı. Uçağın pisten kaldırılması için çalışmalar devam ediyor. Kazayla ilgili incelemeler sürüyor. İKİ PİLOT TAHLİYE EDİLDİ NTV yayınına telefonla bağlanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kazayı anlattı. Uraloğlu şöyle konuştu: "Hepimize geçmiş olsun. Önemli bir olay oldu çok şükür sonuçları anlamında çok bir problemle karşılaşmadık. Fransa Paris'ten İstanbul Havalimanı'na sefer gerçekleştiren kargo uçağının ön iniş takımlarının açılmaması noktasında pilotun bir tespiti oluyor, pilot kuleyle irtibata geçiyor ve uçağın pisti iki defa pas geçiyor. Arkadaşlarımız tarafından uçağın ön iniş takımının açılmadığı gözlemleniyor. Bunun üzerine gerekli önlemler alınıyor ve uçağın piste inişi sağlanıyor. Ekiplerimiz iki pilotu acil çıkıştan tahliye ettiler. Uçağa kurtarma yangın ekipleri anında müdahale etti. Ölü ve yaralı yok. Pist saat 15.00'e kadar uçuşlara kapatıldı. Uzmanlar görevlendirilerek araştırma ve inceleme çalışmaları başlatıldı." BAKANLIKTAN AÇIKLAMA Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi: "Bugün FX6238 Fransa/İstanbul kargo seferi yapmakta olan FedEx Havayolları'na ait N110FE tescil işaretli, Boeing 763 tipi hava aracı, saat 07:55 lokalde (pilot ifadesine göre hidrolik arızası nedeniyle) ön iniş takımının açılmadığı bilgisini İstanbul Havalimanı ATC ünitesine bildirmiş ve 08:17 lokalde ön iniş takımı kapalı vaziyette 16R pistine iniş yapmış ve pist içerisinde kalmıştır. Havalimanına iniş yapan uçağa Havalimanı Kurtarma ve Yangınla mücadele Servisi ekipleri (ARFF) tarafından müdahale edilmiş olup, pist notamlanmıştır. Kazada ölen ya da yaralanan olmamıştır. Başkanlığımız tarafından uzmanlar görevlendirilerek araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır." DİĞER PİSTLERDE UÇUŞ TRAFİĞİ SÜRÜYOR İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA da, havalimanındaki diğer pistlerde uçuş trafiğinin sorunsuz olarak devam ettiğini duyurdu. Haber Merkezi     
İstanbul Havalimanı'nda facianın eşiğinden dönüldü. Yabancı bir havayolu şirketine ait Paris-İstanbul seferini yapan kargo uçağı, iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine iniş yapmak zorunda kaldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Alınan bilgiye göre, Paris-İstanbul seferini yapan FedEx Havayolları'na ait Boeing 763 tipi bir kargo uçağı, iniş takımlarında arıza meydana gelince, İstanbul Havalimanı kontrol kulesi ile irtibata geçerek gövde üzerine iniş için izin istedi.

KABİN EKİBİ UÇAĞI TERK ETTİ

Bunun üzerine havalimanında iniş için gerekli tedbirler alınarak piste Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Servisi ekipleri sevk edildi. Uçak gövde üzerine sorunsuz olarak inişini gerçekleştirirken kabin ekibi yaralanmadan uçağı terk etti.

KAZAYLA İLGİLİ İNCELEMELER SÜRÜYOR

İstanbul Havalimanı'ndaki uçağın indiği 16R numaralı pist de uçuşlara kapatıldı. Uçağın pisten kaldırılması için çalışmalar devam ediyor. Kazayla ilgili incelemeler sürüyor.

İKİ PİLOT TAHLİYE EDİLDİ

NTV yayınına telefonla bağlanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kazayı anlattı. Uraloğlu şöyle konuştu: "Hepimize geçmiş olsun. Önemli bir olay oldu çok şükür sonuçları anlamında çok bir problemle karşılaşmadık. Fransa Paris'ten İstanbul Havalimanı'na sefer gerçekleştiren kargo uçağının ön iniş takımlarının açılmaması noktasında pilotun bir tespiti oluyor, pilot kuleyle irtibata geçiyor ve uçağın pisti iki defa pas geçiyor. Arkadaşlarımız tarafından uçağın ön iniş takımının açılmadığı gözlemleniyor. Bunun üzerine gerekli önlemler alınıyor ve uçağın piste inişi sağlanıyor. Ekiplerimiz iki pilotu acil çıkıştan tahliye ettiler. Uçağa kurtarma yangın ekipleri anında müdahale etti. Ölü ve yaralı yok. Pist saat 15.00'e kadar uçuşlara kapatıldı. Uzmanlar görevlendirilerek araştırma ve inceleme çalışmaları başlatıldı."

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi: "Bugün FX6238 Fransa/İstanbul kargo seferi yapmakta olan FedEx Havayolları'na ait N110FE tescil işaretli, Boeing 763 tipi hava aracı, saat 07:55 lokalde (pilot ifadesine göre hidrolik arızası nedeniyle) ön iniş takımının açılmadığı bilgisini İstanbul Havalimanı ATC ünitesine bildirmiş ve 08:17 lokalde ön iniş takımı kapalı vaziyette 16R pistine iniş yapmış ve pist içerisinde kalmıştır. Havalimanına iniş yapan uçağa Havalimanı Kurtarma ve Yangınla mücadele Servisi ekipleri (ARFF) tarafından müdahale edilmiş olup, pist notamlanmıştır. Kazada ölen ya da yaralanan olmamıştır. Başkanlığımız tarafından uzmanlar görevlendirilerek araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır."

DİĞER PİSTLERDE UÇUŞ TRAFİĞİ SÜRÜYOR

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA da, havalimanındaki diğer pistlerde uçuş trafiğinin sorunsuz olarak devam ettiğini duyurdu. Haber Merkezi 


 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.