LEZZETİ, MANİSA SINIRLARINI AŞIYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.12.2016 - 09:37, Güncelleme: 30.12.2016 - 09:37
 

LEZZETİ, MANİSA SINIRLARINI AŞIYOR

Yarım asırlık tarihiyle Manisa Kebabı’nın merkezi haline gelen Şafak Kebap, bu eşsiz lezzetin müdavimlerini kendine çekiyor. Lezzeti Manisa sınırları aşan ve birçok ünlüyü de ağırlayan Şafak Kebap'ın son misafiri ünlü yemek programcısı Turgay Başyayla oldu. Başyayla, Şafak Kebap'la eşsiz lezzet üzerine program düzenledi.
Manisa'da 1978 yılından bu yana hizmet veren Şafak Kebap Salonu, müşterilerine sunduğu büyük ilgi gören orijinal Manisa Kebabı müdavimlerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Lezzeti Manisa sınırları aşan ve birçok ünlüyü de ağırlayan Şafak Kebap'ın son misafiri ünlü yemek programcısı Turgay Başyayla oldu. Manisa Kebabı'nın lezzetiyle kendinden geçen Başyayla, incelikleri ve püf noktaları Şafak Yıldırım ustadan dinledi.   LEZZET BİR AİLE GELENEĞİ Manisa Kebabı'nın ünlü ustası Bekir Mersinli'nin yanında çırak olarak mesleğe başlayan İsmail Yıldırım, bu zahmetli sanatı çekirdekten yetişerek öğrendi. 1978 yılında Şafak Kebap salonunu açan Yıldırım, ustasından öğrendiği püf noktaları oğulları Şafak ve Ufuk'a da aktardı.   YARIM ASIRDIR LEZZET KORUNUYOR Bir aile şirketi olarak yıllardır hiç değiştirmedikleri lezzetiyle kebabın merkezi haline gelen Şafak Kebap, Manisa Kebabı denice ilk akla gelen yerlerden biri. Babadan gelen mirası sahiplendiklerini ve Manisa Kebabının orijinal lezzetini koruduklarını belirten Gıda Mühendisi Ufuk Yıldırım, "Manisa Kebabı bu şehrin en önemli markalarından biri. Bu tadı hiç bozmadan orijinal halde korumak çok önemli. Manisa Kebabı, birçok inceliği ve püf noktasıyla oldukça farklı bir kebap. En ufak bir hata yaparsanız kalite hemen bozulur ve müşteri bunu anlar" dedi.   MALZEMELER KENDİ ÜRÜNLERİMİZ Kullanılan bütün malzemenin kendileri tarafından üretildiğini belirten Yıldırım, "Müessese olarak kalite ve hijyene çok önem veriyoruz. Kendimizin yiyeceği ürünleri müşterilere sunuyoruz. Bizde kalite anlayışı 9 değil 10 numara. Öncelikle bütün malzemeyi; etinden  pidesine, tereyağına kadar kendimiz üretiyoruz" diye konuştu.   KÖZ ATEŞİNDE KEBAP İyi bir Manisa Kebabında nelere önem verilmesi gerektiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi "Kıymanın kaliteli olması ve kebabın köz ateşinde pişmesi çok önemli. Bu ünlü kebap yapılırken çok az kuzu ve çoğunluğu dana eti kullanmanız gerekir. Pidenin ise yumuşak olması şart. Ayrıca tereyağı ağırlıklı bir kebap olması nedeniyle bakır tabaklarda sunulması gerekiyor" dedi. Müşterilere her şeyin en iyisini sunduklarını ifade eden Yıldırım, eşsiz Manisa Kebabının orijinal lezzetini Manisalılara ve Türkiye'ye sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. –Asude ONAR  
Yarım asırlık tarihiyle Manisa Kebabı’nın merkezi haline gelen Şafak Kebap, bu eşsiz lezzetin müdavimlerini kendine çekiyor. Lezzeti Manisa sınırları aşan ve birçok ünlüyü de ağırlayan Şafak Kebap'ın son misafiri ünlü yemek programcısı Turgay Başyayla oldu. Başyayla, Şafak Kebap'la eşsiz lezzet üzerine program düzenledi.
Manisa'da 1978 yılından bu yana hizmet veren Şafak Kebap Salonu, müşterilerine sunduğu büyük ilgi gören orijinal Manisa Kebabı müdavimlerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Lezzeti Manisa sınırları aşan ve birçok ünlüyü de ağırlayan Şafak Kebap'ın son misafiri ünlü yemek programcısı Turgay Başyayla oldu. Manisa Kebabı'nın lezzetiyle kendinden geçen Başyayla, incelikleri ve püf noktaları Şafak Yıldırım ustadan dinledi.
 
LEZZET BİR AİLE GELENEĞİ
Manisa Kebabı'nın ünlü ustası Bekir Mersinli'nin yanında çırak olarak mesleğe başlayan İsmail Yıldırım, bu zahmetli sanatı çekirdekten yetişerek öğrendi. 1978 yılında Şafak Kebap salonunu açan Yıldırım, ustasından öğrendiği püf noktaları oğulları Şafak ve Ufuk'a da aktardı.
 
YARIM ASIRDIR LEZZET KORUNUYOR
Bir aile şirketi olarak yıllardır hiç değiştirmedikleri lezzetiyle kebabın merkezi haline gelen Şafak Kebap, Manisa Kebabı denice ilk akla gelen yerlerden biri. Babadan gelen mirası sahiplendiklerini ve Manisa Kebabının orijinal lezzetini koruduklarını belirten Gıda Mühendisi Ufuk Yıldırım, "Manisa Kebabı bu şehrin en önemli markalarından biri. Bu tadı hiç bozmadan orijinal halde korumak çok önemli. Manisa Kebabı, birçok inceliği ve püf noktasıyla oldukça farklı bir kebap. En ufak bir hata yaparsanız kalite hemen bozulur ve
müşteri bunu anlar" dedi.
 


MALZEMELER KENDİ ÜRÜNLERİMİZ
Kullanılan bütün malzemenin kendileri tarafından üretildiğini belirten Yıldırım, "Müessese olarak kalite ve hijyene çok önem veriyoruz. Kendimizin yiyeceği ürünleri müşterilere sunuyoruz. Bizde kalite anlayışı 9 değil 10 numara. Öncelikle bütün malzemeyi; etinden  pidesine, tereyağına kadar kendimiz üretiyoruz" diye konuştu.
 
KÖZ ATEŞİNDE KEBAP
İyi bir Manisa Kebabında nelere önem verilmesi gerektiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi "Kıymanın kaliteli olması ve kebabın köz ateşinde pişmesi çok önemli. Bu ünlü kebap yapılırken çok az kuzu ve çoğunluğu dana eti kullanmanız gerekir. Pidenin ise yumuşak olması şart. Ayrıca tereyağı ağırlıklı bir kebap olması nedeniyle bakır tabaklarda sunulması gerekiyor" dedi. Müşterilere her şeyin en iyisini sunduklarını ifade eden Yıldırım, eşsiz Manisa Kebabının orijinal lezzetini Manisalılara ve Türkiye'ye sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. –Asude ONAR
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.