MANİSALI VATANDAŞLAR ASGARİ ÜCRETTEN UMUTSUZ!

EKONOMİ 29.11.2023 - 11:22, Güncelleme: 29.11.2023 - 12:47
 

MANİSALI VATANDAŞLAR ASGARİ ÜCRETTEN UMUTSUZ!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı 1 Aralık'ta yapacak. Manisalı vatandaşlar da yeni yılın asgari ücretiyle ilgili düşüncelerini ETV mikrofonlarına paylaştı. Manisalı vatandaşlar, “Asgari ücret arttıkça her şeye zam geliyor, ne kadar yükselirse yükselsin bir faydası olmayacak, kimseye yeteceğini düşünmüyorum, yine aynı sıkıntılar devam edecek, değişen bir şey olmayacak” cevaplarını verdi.
Yeni yılın asgari ücret miktarının belirlenmesi amacıyla toplantılar başlıyor. Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren görüşmeler öncesinde Manisalı vatandaşlar ETV mikrofonlarına asgari ücrete dair beklentilerini ve düşüncelerini dile getirdi. “ASGARİ ÜCRET ARTTIKÇA HER ŞEYE ZAM GELİYOR” Vedat Sezer, “Hiçbir şey artmasın. Asgari ücret arttıkça her şeye zam geliyor. Gereksiz yere 17-18 bin TL yapacağına, 2 bin TL yapsın. Enflasyonu da zaten düşüreceklerini söylüyorlar. Böyle olursa daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Zam verdikten sonra da hiçbir şeyin kıymeti kalmıyor, alım gücü düşüyor. Bende bir asgari ücretliyim. Zam yapılıyor diye seviniyoruz ama alım gücümüz düştükten sonra sevinmenin bir manası kalmıyor. Şuan geçim zor, her şeyin fiyatı fahiş…” dedi. “NE KADAR YÜKSELİRSE YÜKSELSİN BİR FAYDASI OLMAYACAK” Bir vatandaş,  “Şuanda en fazla yüzde 40 civarında artış bekliyorum ama 17 bin TL bile olursa yeteceğini düşünmüyorum. Ne kadar yükselirse yükselsin bir faydası olmayacak. İstedikleri gibi kafalarına göre yükseltip düşürüyorlar. Şu ekonomide asgari ücretli birinin geçinmesi imkânsız.” ifadesinde bulundu. “KİMSEYE YETECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM” Elanur Ertek, “Ben asgari ücretin çok fazla artacağını düşünmüyorum. En fazla 15 bin olacağını düşünüyorum. Onun da kimseye yeteceğini düşünmüyorum. Çünkü kiralar çok yüksek. Ev geçindiren anne, baba ve aile büyüklerinin asgari ücretle geçinebileceklerini hiç sanmıyorum. Bu durumun düzeleceğini de sanmıyorum. Asgari ücretin daha fazla olması ve emekli maaşlarının yükselmesi gerekiyor.” açıklamasında bulundu. “CEBİMİZDEN PARAMIZI ALMAYA BAŞLADILAR” Mehmet Altıntaş, “En az 15 bin TL yapmaları gerekiyor. Yüzde 35 ile 40 civarı bir artış gelir diye tahmin ediyorum. Ben İstanbul’dan Manisa’ya geldim. Orada ekmek daha asgari ücret zamlanmadan 8 TL’den 10 TL’ye çıktı. Asgari ücret açıklandıktan sonra da büyük bir ihtimalle 12- 13 TL yapacaklar diye düşünüyorum. Birileri şimdiden altyapıyı oluşturmaya başladı. Önce bunun bir önleminin alınması lazım. Özellikle zincir marketler tekel oluşturmuş. Daha zam gelmeden bizim cebimizden paramızı almaya başladılar.” diye konuştu. “YİNE AYNI SIKINTILAR DEVAM EDECEK” Mehmet Can Demirci, “Asgari ücret artsa bile en fazla 15 bin TL olur. Ama asgari ücret artınca her şey daha çok yükselecek.” açıklamasında bulundu. “DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMAYACAK” Ümit Kerez, “Asgari ücret şuan olması gerekenden çok az bir seviyede. İnşallah daha güzel olur, daha iyi bir iyileştirme yapılır da insanların yüzü güler. Keşke 20-25 bin TL olsa da herkes mutlu olsa. Yine de değişen bir şey olmayacak. 15 bin TL de olsa 20 bin TL de olsa karşılığında her şeye zam geleceği için eriyip gidecek.” ifadelerini kullandı. “ENFLASYON ORANINDA ARTSIN” Mesut Fırat, “Enflasyon oranında artısın. Ama enflasyon TÜİK verilerine göre değil, bağımsız kuruluşların yaptığı oranlara göre olması lazım. Bence yüzde 80-90 oranında artar.“ ifadesinde bulundu. Hüseyin Güntaç Fömlu
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı 1 Aralık'ta yapacak. Manisalı vatandaşlar da yeni yılın asgari ücretiyle ilgili düşüncelerini ETV mikrofonlarına paylaştı. Manisalı vatandaşlar, “Asgari ücret arttıkça her şeye zam geliyor, ne kadar yükselirse yükselsin bir faydası olmayacak, kimseye yeteceğini düşünmüyorum, yine aynı sıkıntılar devam edecek, değişen bir şey olmayacak” cevaplarını verdi.

Yeni yılın asgari ücret miktarının belirlenmesi amacıyla toplantılar başlıyor. Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren görüşmeler öncesinde Manisalı vatandaşlar ETV mikrofonlarına asgari ücrete dair beklentilerini ve düşüncelerini dile getirdi.

“ASGARİ ÜCRET ARTTIKÇA HER ŞEYE ZAM GELİYOR”

Vedat Sezer, “Hiçbir şey artmasın. Asgari ücret arttıkça her şeye zam geliyor. Gereksiz yere 17-18 bin TL yapacağına, 2 bin TL yapsın. Enflasyonu da zaten düşüreceklerini söylüyorlar. Böyle olursa daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Zam verdikten sonra da hiçbir şeyin kıymeti kalmıyor, alım gücü düşüyor. Bende bir asgari ücretliyim. Zam yapılıyor diye seviniyoruz ama alım gücümüz düştükten sonra sevinmenin bir manası kalmıyor. Şuan geçim zor, her şeyin fiyatı fahiş…” dedi.

“NE KADAR YÜKSELİRSE YÜKSELSİN BİR FAYDASI OLMAYACAK”

Bir vatandaş,  “Şuanda en fazla yüzde 40 civarında artış bekliyorum ama 17 bin TL bile olursa yeteceğini düşünmüyorum. Ne kadar yükselirse yükselsin bir faydası olmayacak. İstedikleri gibi kafalarına göre yükseltip düşürüyorlar. Şu ekonomide asgari ücretli birinin geçinmesi imkânsız.” ifadesinde bulundu.

“KİMSEYE YETECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Elanur Ertek, “Ben asgari ücretin çok fazla artacağını düşünmüyorum. En fazla 15 bin olacağını düşünüyorum. Onun da kimseye yeteceğini düşünmüyorum. Çünkü kiralar çok yüksek. Ev geçindiren anne, baba ve aile büyüklerinin asgari ücretle geçinebileceklerini hiç sanmıyorum. Bu durumun düzeleceğini de sanmıyorum. Asgari ücretin daha fazla olması ve emekli maaşlarının yükselmesi gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

“CEBİMİZDEN PARAMIZI ALMAYA BAŞLADILAR”

Mehmet Altıntaş, “En az 15 bin TL yapmaları gerekiyor. Yüzde 35 ile 40 civarı bir artış gelir diye tahmin ediyorum. Ben İstanbul’dan Manisa’ya geldim. Orada ekmek daha asgari ücret zamlanmadan 8 TL’den 10 TL’ye çıktı. Asgari ücret açıklandıktan sonra da büyük bir ihtimalle 12- 13 TL yapacaklar diye düşünüyorum. Birileri şimdiden altyapıyı oluşturmaya başladı. Önce bunun bir önleminin alınması lazım. Özellikle zincir marketler tekel oluşturmuş. Daha zam gelmeden bizim cebimizden paramızı almaya başladılar.” diye konuştu.

“YİNE AYNI SIKINTILAR DEVAM EDECEK”

Mehmet Can Demirci, “ Asgari ücret artsa bile en fazla 15 bin TL olur. Ama asgari ücret artınca her şey daha çok yükselecek.” açıklamasında bulundu.

“DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMAYACAK”

Ümit Kerez, “ Asgari ücret şuan olması gerekenden çok az bir seviyede. İnşallah daha güzel olur, daha iyi bir iyileştirme yapılır da insanların yüzü güler. Keşke 20-25 bin TL olsa da herkes mutlu olsa. Yine de değişen bir şey olmayacak. 15 bin TL de olsa 20 bin TL de olsa karşılığında her şeye zam geleceği için eriyip gidecek.” ifadelerini kullandı.

“ENFLASYON ORANINDA ARTSIN”

Mesut Fırat, “Enflasyon oranında artısın. Ama enflasyon TÜİK verilerine göre değil, bağımsız kuruluşların yaptığı oranlara göre olması lazım. Bence yüzde 80-90 oranında artar.“ ifadesinde bulundu. Hüseyin Güntaç Fömlu

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.