MECLİSTE OYLAMA YAPILDI, BAŞKAN DURBAY’A O YETKİ VERİLDİ

ŞEHZADELER 03.05.2024 - 10:45, Güncelleme: 03.05.2024 - 10:45
 

MECLİSTE OYLAMA YAPILDI, BAŞKAN DURBAY’A O YETKİ VERİLDİ

Şehzadeler Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Toplantısı, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay başkanlığında yapıldı. 21 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı mecliste Başkan Durbay'a anlaşma yapma, protokol imzalama ve borçlanma yetkisi verildi.
Şehzadeler Belediye Meclisi ikinci toplantısını yaptı. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın başkanlık ettiği meclis saygı duruşunda bulunulup akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 21 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ 21 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste imar komisyonundan gelen raporlar okunarak kabul edildi. Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifiyle Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'a Belediye Kanunu’nun 75. maddesi kapsamında çalışmalar yapmak, anlaşma ve protokol imzalama yetkisi verildi.  BÜTÇEDE %10 KRİTERİ Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi kapsamında da Başkan Durbay’a belediye bütçesinin %10'unu geçmeyen oranda borçlanma yetkisi, bütçenin % 10'unu geçen oranlar da ise borçlanma yetkisinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın onayına sunulması yetkisi verildi. MHP GRUBU ÇEKİMSER KALDI Yeni komisyonların kurularak komisyon üyelerinin seçiminin yapıldığı mecliste imar komisyonunun ara karar vermesi için oturuma ara verildi. Meclisin ikinci oturumunda imar komisyonunun raporu doğrultusunda Manisa Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planları çalışmaları kapsamında imar konusunda yapılacak tüm başvuruların durdurulması kararlaştırıldı.  Komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edilirken MHP Grubu bu maddede çekimser kaldı. DİĞER MECLİS 6 HAZİRAN’DA Meclisin Haziran ayı toplantısının ise 6 Haziran 2024 tarihinde saat 18:00'da yapılacağı belirtildi. Haber Merkezi
Şehzadeler Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Toplantısı, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay başkanlığında yapıldı. 21 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı mecliste Başkan Durbay'a anlaşma yapma, protokol imzalama ve borçlanma yetkisi verildi.

Şehzadeler Belediye Meclisi ikinci toplantısını yaptı. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın başkanlık ettiği meclis saygı duruşunda bulunulup akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

21 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

21 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste imar komisyonundan gelen raporlar okunarak kabul edildi. Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifiyle Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'a Belediye Kanunu’nun 75. maddesi kapsamında çalışmalar yapmak, anlaşma ve protokol imzalama yetkisi verildi. 

BÜTÇEDE %10 KRİTERİ

Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi kapsamında da Başkan Durbay’a belediye bütçesinin %10'unu geçmeyen oranda borçlanma yetkisi, bütçenin % 10'unu geçen oranlar da ise borçlanma yetkisinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın onayına sunulması yetkisi verildi.

MHP GRUBU ÇEKİMSER KALDI

Yeni komisyonların kurularak komisyon üyelerinin seçiminin yapıldığı mecliste imar komisyonunun ara karar vermesi için oturuma ara verildi. Meclisin ikinci oturumunda imar komisyonunun raporu doğrultusunda Manisa Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planları çalışmaları kapsamında imar konusunda yapılacak tüm başvuruların durdurulması kararlaştırıldı.  Komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edilirken MHP Grubu bu maddede çekimser kaldı.

DİĞER MECLİS 6 HAZİRAN’DA

Meclisin Haziran ayı toplantısının ise 6 Haziran 2024 tarihinde saat 18:00'da yapılacağı belirtildi. Haber Merkezi

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.