OVAYA CAN VERECEK OLAN BARAJDA SONA DOĞRU

MANİSA GÜNDEMİ 27.11.2023 - 11:07, Güncelleme: 27.11.2023 - 11:07
 

OVAYA CAN VERECEK OLAN BARAJDA SONA DOĞRU

Kırkağaç Ovası’nda bölgeye can suyu verecek olan Çobanlar Barajı, 2024 yılında hizmet vermeye başlayacak. İnşaatında yüzde 65 fiziki ilerleme kaydedilen barajın faaliyete geçmesinin ardından bölgedeki üreticiler yılda ortalama 24 milyon 700 lira ek gelir elde edecek.
Manisa’nın kavunuyla ünlü Kırkağaç ilçesine bereket getirecek Çobanlar Barajında geri sayım başladı. “YENİ YIL İLE BİRLİKTE BARAJDA SU TUTMAYI HEDEFLİYORUZ” İnşaatta yüzde 65 fiziki gerçekleşme oranına ulaştıklarını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Kırkağaç, Bakırçay Havzası’nın en verimli bölgelerinden biri. İlçeyi, bölge ve ülke tarımında hak ettiği yere taşımak hedefiyle başlattığımız Çobanlar Barajı inşaatında şu ana kadar kret ve vana odası ulaşım yolu, sıyırma kazıları, enjeksiyon imalatları, derivasyon kondivisi ve gövde dolgusu ile dolusavak kazısını tamamladık. Su alma yapısı, Vana Odası ve dolusavak betonarme imalatlarımız ise devam ediyor. Aralık ayı içerisinde vanamızı takarak yeni yıl ile birlikte barajda su tutmayı hedefliyoruz.” dedi. GÖVDE DOLGUSU TAMAMLANDI Kırkağaç Çobanlar Barajı’nda 2 milyon 600 bin metreküp su depolanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirilen barajın gövde yüksekliğinin temelden 40 metre olduğunu söyledi. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Çobanlar Barajı’nın gövdesi için yaklaşık 270 bin metreküp dolgu yaptık ve çalışmalarımızı bitirdik. Yakında kret düzenlemesine başlayacağız. 2024 yılının ilk ayları ile birlikte barajdaki imalatlarımızı tamamlayarak, 2024 yılında sulama şebekesi inşaatına ağırlık vermeyi planlıyoruz” diye konuştu. ÜRETİCİYE YILDA 24 MİLYON 700 BİN LİRA EK GELİR Kırkağaç Çobanlar Barajı’nın tamamlandığında 4 bin 940 dekar araziyi borulu basınçlı sistem ile sulayacağını kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Sulama şebekemiz sayesinde bölgedeki yeraltı sularının kullanımı azalacak. Tarlalar daha kaliteli ve daha az maliyetli su ile buluşacak. Ürün verimliliği artacak. Bölge ekonomisi kalkınacak. Çobanlar Barajı ve Sulaması Projesi sayesinde bölge üreticisi 2023 yılı rakamlarıyla 24 milyon 700 bin lira ek gelire kavuşacak.” dedi. (İHA)
Kırkağaç Ovası’nda bölgeye can suyu verecek olan Çobanlar Barajı, 2024 yılında hizmet vermeye başlayacak. İnşaatında yüzde 65 fiziki ilerleme kaydedilen barajın faaliyete geçmesinin ardından bölgedeki üreticiler yılda ortalama 24 milyon 700 lira ek gelir elde edecek.

Manisa’nın kavunuyla ünlü Kırkağaç ilçesine bereket getirecek Çobanlar Barajında geri sayım başladı.

“YENİ YIL İLE BİRLİKTE BARAJDA SU TUTMAYI HEDEFLİYORUZ”

İnşaatta yüzde 65 fiziki gerçekleşme oranına ulaştıklarını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Kırkağaç, Bakırçay Havzası’nın en verimli bölgelerinden biri. İlçeyi, bölge ve ülke tarımında hak ettiği yere taşımak hedefiyle başlattığımız Çobanlar Barajı inşaatında şu ana kadar kret ve vana odası ulaşım yolu, sıyırma kazıları, enjeksiyon imalatları, derivasyon kondivisi ve gövde dolgusu ile dolusavak kazısını tamamladık. Su alma yapısı, Vana Odası ve dolusavak betonarme imalatlarımız ise devam ediyor. Aralık ayı içerisinde vanamızı takarak yeni yıl ile birlikte barajda su tutmayı hedefliyoruz.” dedi.

GÖVDE DOLGUSU TAMAMLANDI

Kırkağaç Çobanlar Barajı’nda 2 milyon 600 bin metreküp su depolanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirilen barajın gövde yüksekliğinin temelden 40 metre olduğunu söyledi. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Çobanlar Barajı’nın gövdesi için yaklaşık 270 bin metreküp dolgu yaptık ve çalışmalarımızı bitirdik. Yakında kret düzenlemesine başlayacağız. 2024 yılının ilk ayları ile birlikte barajdaki imalatlarımızı tamamlayarak, 2024 yılında sulama şebekesi inşaatına ağırlık vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

ÜRETİCİYE YILDA 24 MİLYON 700 BİN LİRA EK GELİR

Kırkağaç Çobanlar Barajı’nın tamamlandığında 4 bin 940 dekar araziyi borulu basınçlı sistem ile sulayacağını kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Sulama şebekemiz sayesinde bölgedeki yeraltı sularının kullanımı azalacak. Tarlalar daha kaliteli ve daha az maliyetli su ile buluşacak. Ürün verimliliği artacak. Bölge ekonomisi kalkınacak. Çobanlar Barajı ve Sulaması Projesi sayesinde bölge üreticisi 2023 yılı rakamlarıyla 24 milyon 700 bin lira ek gelire kavuşacak.” dedi. (İHA)

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.