ÖZKAYA ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE BARINMA SORUNUNA PARMAK BASTI

EKONOMİ 31.07.2023 - 17:10, Güncelleme: 31.07.2023 - 17:10
 

ÖZKAYA ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE BARINMA SORUNUNA PARMAK BASTI

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları Başkanı, İYİ Tarım Komisyonu Üyesi, ziraat mühendisi Şenol Özkaya üniversite öğrencilerinin barınma sorununa dikkat çekti. İYİ Partili Özkaya, “Yıllarca çalışmanın karşılığı bir meslek sahibi olabilmek için üniversiteye gidecek gençleri bekleyen en büyük sorun barınma sorunudur” açıklamasında bulundu.
Özel yurt fiyatlarının her geçen sene arttığını söyleyen İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Şenol Özkaya, velilerin ve öğrencilerin çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.  “BARINMA İMKÂNLARINI ÇOK DİKKATE ALMALILAR” İYİ Partili Özkaya, “Üniversite tercihleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacaktır. Bu süreçte öğrenciler aldıkları sıralamaya göre tercihlerini yapacaklardır. Üniversitede öğrenci okutan ve bu yıl üniversiteye başlayacak çocuğu olan bir baba olarak, tercih edecek öğrencilere ve velilere tavsiyem barınma imkânlarını çok dikkate almalarıdır.” açıklamasında bulundu. “ÖZEL YURT FİYATLARI ARTTI” İYİ Partili Özkaya, “Geçen yıl 106 bin üniversite öğrencisi kalacak yer bulamadığı için öğrenimine ara vermek zorunda kaldı. Üniversite öğrencilerinin en büyük kabusu kalacak yer bulamama korkusu oldu. Kredi yurtlar kurumu barınmada sorun yok demesi bir anlam ifade etmiyor, çünkü yurtlarda yer yok. Çoğu öğrenci özellikle de megapol şehirlerde, yedek sırada yer buluyor bu sıralarda size gelmesi yılları buluyor. Kredi yurtlar da yatak sayısı artığını söyleniyor evet oda sayısı değil aynı odaya fazla yatak ilave etmek sureti ile sayı artırılıyor. Böyle odalarda gençlerin ders çalışma ve dinlenme olanağı da yeterli olmuyor. Gelelim özel yurtlara… Özel yurtlar da bile erken kayıt yaptırmazsanız onlarda bile yer olmuyor. Aileleri etkileyen diğer faktör ise, özel yurt ücretleri, inanın bunu bire bir yaşayan bir veli olarak inanılmaz derecede özel yurt fiyatları arttı. Bundan 4 yıl önce aylık 1250 TL ödediğim özel kız yurdunun fiyatı bu yıl için 13,500 TL oldu. Bu fiyatın içinde yemek yok, sadece iki kişilik odada kişi fiyatı. Yemek ve yol parası ile bir aileye yükünü siz düşünün. Durum böyle iken ve her yıl ücretler katlanarak artarken, yıllarca çalışmanın karşılığı bir meslek sahibi olabilmek için üniversiteye gidecek gençleri bekleyen en büyük sorun barınma sorunudur.” ifadesinde bulundu. “İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLABİLİR” İYİ Partili Özkaya, “Tercih süreci devam ederken, buradan tekrar sesleniyorum, tercihlerinizi yaparken muhakkak barınma konusunda da gerekli araştırmayı yapmalarıdır. Tercih yapıp kazandıktan sonra iş işten geçmiş olabilir. Ülkemizde devamlı olarak yeni üniversiteler, özel üniversiteler, yeni  bölümler açılıyor, kontenjanlar artırılıyor, buna karşılık aynı oranda yurt yapılmadığı için öğrenciler mağdur oluyor. Biz İYİ Parti olarak, barınma sorununu kurulduğumuz günden bu yana dile getiriyoruz. Çözüm yollarının ortaya koyuyoruz, istiyoruz ki kimsenin eğitim hakkı, maddi sıkıntı yüzünden elinden alınmasın. Yerel yönetimlerde öğrencilerin barınma konusunda çözüm yolları bulmak zorunda olmalıdır.” dedi. Haber Merkezi 
İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları Başkanı, İYİ Tarım Komisyonu Üyesi, ziraat mühendisi Şenol Özkaya üniversite öğrencilerinin barınma sorununa dikkat çekti. İYİ Partili Özkaya, “Yıllarca çalışmanın karşılığı bir meslek sahibi olabilmek için üniversiteye gidecek gençleri bekleyen en büyük sorun barınma sorunudur” açıklamasında bulundu.

Özel yurt fiyatlarının her geçen sene arttığını söyleyen İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Şenol Özkaya, velilerin ve öğrencilerin çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. 

“BARINMA İMKÂNLARINI ÇOK DİKKATE ALMALILAR”

İYİ Partili Özkaya, “Üniversite tercihleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacaktır. Bu süreçte öğrenciler aldıkları sıralamaya göre tercihlerini yapacaklardır. Üniversitede öğrenci okutan ve bu yıl üniversiteye başlayacak çocuğu olan bir baba olarak, tercih edecek öğrencilere ve velilere tavsiyem barınma imkânlarını çok dikkate almalarıdır.” açıklamasında bulundu.

“ÖZEL YURT FİYATLARI ARTTI”

İYİ Partili Özkaya, “Geçen yıl 106 bin üniversite öğrencisi kalacak yer bulamadığı için öğrenimine ara vermek zorunda kaldı. Üniversite öğrencilerinin en büyük kabusu kalacak yer bulamama korkusu oldu. Kredi yurtlar kurumu barınmada sorun yok demesi bir anlam ifade etmiyor, çünkü yurtlarda yer yok. Çoğu öğrenci özellikle de megapol şehirlerde, yedek sırada yer buluyor bu sıralarda size gelmesi yılları buluyor. Kredi yurtlar da yatak sayısı artığını söyleniyor evet oda sayısı değil aynı odaya fazla yatak ilave etmek sureti ile sayı artırılıyor. Böyle odalarda gençlerin ders çalışma ve dinlenme olanağı da yeterli olmuyor. Gelelim özel yurtlara… Özel yurtlar da bile erken kayıt yaptırmazsanız onlarda bile yer olmuyor. Aileleri etkileyen diğer faktör ise, özel yurt ücretleri, inanın bunu bire bir yaşayan bir veli olarak inanılmaz derecede özel yurt fiyatları arttı. Bundan 4 yıl önce aylık 1250 TL ödediğim özel kız yurdunun fiyatı bu yıl için 13,500 TL oldu. Bu fiyatın içinde yemek yok, sadece iki kişilik odada kişi fiyatı. Yemek ve yol parası ile bir aileye yükünü siz düşünün. Durum böyle iken ve her yıl ücretler katlanarak artarken, yıllarca çalışmanın karşılığı bir meslek sahibi olabilmek için üniversiteye gidecek gençleri bekleyen en büyük sorun barınma sorunudur.” ifadesinde bulundu.

“İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLABİLİR”

İYİ Partili Özkaya, “Tercih süreci devam ederken, buradan tekrar sesleniyorum, tercihlerinizi yaparken muhakkak barınma konusunda da gerekli araştırmayı yapmalarıdır. Tercih yapıp kazandıktan sonra iş işten geçmiş olabilir. Ülkemizde devamlı olarak yeni üniversiteler, özel üniversiteler, yeni  bölümler açılıyor, kontenjanlar artırılıyor, buna karşılık aynı oranda yurt yapılmadığı için öğrenciler mağdur oluyor. Biz İYİ Parti olarak, barınma sorununu kurulduğumuz günden bu yana dile getiriyoruz. Çözüm yollarının ortaya koyuyoruz, istiyoruz ki kimsenin eğitim hakkı, maddi sıkıntı yüzünden elinden alınmasın. Yerel yönetimlerde öğrencilerin barınma konusunda çözüm yolları bulmak zorunda olmalıdır.” dedi. Haber Merkezi 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.