ŞENOL ÖZKAYA KURBAN FİYATLARINA DİKKAT ÇEKTİ

GENEL 09.05.2024 - 12:40, Güncelleme: 10.05.2024 - 11:55
 

ŞENOL ÖZKAYA KURBAN FİYATLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Ziraat Mühendisi, siyasetçi ve hayvan besleme uzmanı Şenol Özkaya, kurban bayramı için emekliye verilecek 3 bin TL’lik ikramiye ile kurbanın ancak %15’ini alabileceğini dile getirdi. Kurban fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 200 arttığını ifade eden Özkaya, “Bayram ikramiyesindeki artış 1000 TL olmuştur ve hiçbir anlamı kalmamıştır.” dedi.
Kurban bayramı için emekliye verilecek 3 bin TL’lik ikramiye ile kurbanın ancak %15’ini alabileceğini dile getiren Ziraat Mühendisi, siyasetçi ve hayvan besleme uzmanı Şenol Özkaya kurban fiyatlarının da geçen yıla göre yüzde 200 arttığını söyledi. "KURBAN FİYATLARI %200 ARTTI" Özkaya, “Kurban olacak, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurban olma özellikleri, bakım süreleri ve kesim şartları yüzünden, kasaplık hayvanlara göre %20 daha pahalı olmaktadır. Ülkemizin et ihtiyacının büyük bir kısmını ithal hayvan ile karşılamamız, artan yem ve işçilik maliyetleri yüzünden, bu yılki kurban fiyatları geçen yıla göre %200 oranında artmış bulunmaktadır, buna karşın ikramiyedeki artış 1000 TL olmuştur ve hiçbir anlamı kalmamıştır. Olması gereken hayvan fiyatına göre ikramiyenin belirlenmesi olmalıydı.” açıklamasında bulundu. "EMEKLİYE UYGUN FİYATTAN VERMELİ" Özkaya, “2023 yılında emekliye verilen 2 bin TL ikramiye ile kurbanlık hayvanın %40’lık kısmını alabilirken, 2024 yılında verilen 3 bin TL ile kurbanlığın ancak %15 kısmını alabilmektedir. İkramiye tutarı geçen yıla göre %50 oranında artması bir anlam ifade etmedi, bu oranın bu yıl ki kurban fiyatlarına göre güncellenmesi gerekmektedir. Ayrıca Et ve Süt Kurumu, gelir düzeyi düşük, emekli vatandaşlara uygun kurbanlık temini yapmalıdır. Et ve Süt kurumunun, böyle bir uygulama yapmaya imkânı ve gücünün olduğunu bilmekteyiz. Önceki yıllarda, Et ve Süt kurumu, kurban satıcılarının elinde kalan kurbanlıkları güncel fiyatta alıp, kesim işlemi yapmıştır. Bu kez kurban öncesi, kurbanlık alıp, maddi gücü olmayan emekliye uygun fiyattan vermelidir. Böyle yaparsa, kurban sonrası kalan kurbanlıkları almak zorunda kalmaz.” dedi. "İHTİYAÇ SAHİPLERİ KURBANDA ET YİYEBİLMELİ" Özkaya, “Maddi gücü olmayan, kimsesiz, dul, yaşlı, bakıma muhtaç kişiler için de belediyeler devreye girip, belediye veya hayırsever kişilere aracılık yapıp, et ve kurbanlık temini yapmalıdır. İhtiyaç sahipleri en azından kurbanda et yiyebilmelidir.” Diyerek sözlerine son verdi. Serdar Fazlı Atalanlılar
Ziraat Mühendisi, siyasetçi ve hayvan besleme uzmanı Şenol Özkaya, kurban bayramı için emekliye verilecek 3 bin TL’lik ikramiye ile kurbanın ancak %15’ini alabileceğini dile getirdi. Kurban fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 200 arttığını ifade eden Özkaya, “Bayram ikramiyesindeki artış 1000 TL olmuştur ve hiçbir anlamı kalmamıştır.” dedi.

Kurban bayramı için emekliye verilecek 3 bin TL’lik ikramiye ile kurbanın ancak %15’ini alabileceğini dile getiren Ziraat Mühendisi, siyasetçi ve hayvan besleme uzmanı Şenol Özkaya kurban fiyatlarının da geçen yıla göre yüzde 200 arttığını söyledi.

" KURBAN FİYATLARI %200 ARTTI"

Özkaya, “ Kurban olacak, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurban olma özellikleri, bakım süreleri ve kesim şartları yüzünden, kasaplık hayvanlara göre %20 daha pahalı olmaktadır. Ülkemizin et ihtiyacının büyük bir kısmını ithal hayvan ile karşılamamız, artan yem ve işçilik maliyetleri yüzünden, bu yılki kurban fiyatları geçen yıla göre %200 oranında artmış bulunmaktadır, buna karşın ikramiyedeki artış 1000 TL olmuştur ve hiçbir anlamı kalmamıştır. Olması gereken hayvan fiyatına göre ikramiyenin belirlenmesi olmalıydı.” açıklamasında bulundu.

"EMEKLİYE UYGUN FİYATTAN VERMELİ"

Özkaya, “2023 yılında emekliye verilen 2 bin TL ikramiye ile kurbanlık hayvanın %40’lık kısmını alabilirken, 2024 yılında verilen 3 bin TL ile kurbanlığın ancak %15 kısmını alabilmektedir. İkramiye tutarı geçen yıla göre %50 oranında artması bir anlam ifade etmedi, bu oranın bu yıl ki kurban fiyatlarına göre güncellenmesi gerekmektedir. Ayrıca Et ve Süt Kurumu, gelir düzeyi düşük, emekli vatandaşlara uygun kurbanlık temini yapmalıdır. Et ve Süt kurumunun, böyle bir uygulama yapmaya imkânı ve gücünün olduğunu bilmekteyiz. Önceki yıllarda, Et ve Süt kurumu, kurban satıcılarının elinde kalan kurbanlıkları güncel fiyatta alıp, kesim işlemi yapmıştır. Bu kez kurban öncesi, kurbanlık alıp, maddi gücü olmayan emekliye uygun fiyattan vermelidir. Böyle yaparsa, kurban sonrası kalan kurbanlıkları almak zorunda kalmaz.” dedi.

"İHTİYAÇ SAHİPLERİ KURBANDA ET YİYEBİLMELİ"

Özkaya, “Maddi gücü olmayan, kimsesiz, dul, yaşlı, bakıma muhtaç kişiler için de belediyeler devreye girip, belediye veya hayırsever kişilere aracılık yapıp, et ve kurbanlık temini yapmalıdır. İhtiyaç sahipleri en azından kurbanda et yiyebilmelidir.” Diyerek sözlerine son verdi. Serdar Fazlı Atalanlılar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.