Siirt’te 3 ustaya sanatçı kimliği verildi

KÜLTÜR SANAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.03.2024 - 17:58, Güncelleme: 05.03.2024 - 16:26
 

Siirt’te 3 ustaya sanatçı kimliği verildi

Siirt’te 3 ustaya sanatçı kimliği verildi
Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Türkiye’deki geleneksel sanatları ve sanatçıları desteklemek amacıyla somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarına verilen sanatçı tanıtma kartını bu yıl, geleneksel el sanatları dalında Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğüne müracaat eden 3 şalşepik ustasına sanatçı kimliği verildi.Siirt’in geleneksel sanatlarından olan tescilli şalşepik dokuma kumaşının tanınması, tanıtılması ve aktarılması ile Nail Gülhacı, Leyla Çekin ve Yusuf Yıldırım’a farkındalık oluşturulması adına sanatçı kimliği verildi.
Siirt’te 3 ustaya sanatçı kimliği verildi
Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Türkiye’deki geleneksel sanatları ve sanatçıları desteklemek amacıyla somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarına verilen sanatçı tanıtma kartını bu yıl, geleneksel el sanatları dalında Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğüne müracaat eden 3 şalşepik ustasına sanatçı kimliği verildi.
Siirt’in geleneksel sanatlarından olan tescilli şalşepik dokuma kumaşının tanınması, tanıtılması ve aktarılması ile Nail Gülhacı, Leyla Çekin ve Yusuf Yıldırım’a farkındalık oluşturulması adına sanatçı kimliği verildi.

Siirt HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.