SÜPER LİG İÇİN TARİHİ KARAR! YABANCI HAKEM DÖNEMİ BAŞLIYOR

SPOR 12.04.2024 - 12:10, Güncelleme: 12.04.2024 - 12:10
 

SÜPER LİG İÇİN TARİHİ KARAR! YABANCI HAKEM DÖNEMİ BAŞLIYOR

Son dönemde Süper Lig’de tartışılan hakem kararlarının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarihi bir kararı açıkladı. TFF, bu sezonun sonuna kadar kritik maçlara yabancı VAR hakemi geleceğini açıkladı. İlk atamalar ise bu hafta oynanacak olan Ankaragücü- Gaziantep Futbol Kulübü, Fatih Karagümrük-Fenerbahçe, Alanyaspor-Galatasaray maçlarına yapıldı.
TFF, UEFA ve Avrupa'nın 5 ülke federasyonu ile yaptığı görüşmelerin ardından bu sezonun sonuna kadar kritik maçlara yabancı VAR hakemi geleceğini açıkladı. YABANCI VAR HAKEMİ DÖNEMİ BAŞLIYOR TFF'den yapılan açıklamada, "TFF tarafından sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi." denildi. TFF’DEN AÇIKLAMA YAPILDI TFF'den yapılan açıklama şöyle; " Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA ve Avrupa'nın 5 ülke federasyonu ile görüşmeleri sonucunda, Süper Lig'in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) görevlendirilecek. TFF tarafından sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi. Yabancı Video Yardımcı Hakeminin (VAR) görev yapacağı müsabakalarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu nedenle; Video Yardımcı Hakemin (VAR) yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak. 3 MAÇTA YABANCI HAKEM Süper Lig'in 32. haftasında yabancı VAR hakemi ataması yapılacak maçlar; Ankaragücü- Gaziantep Futbol Kulübü, Fatih Karagümrük-Fenerbahçe, Alanyaspor-Galatasaray" Haber Merkezi  
Son dönemde Süper Lig’de tartışılan hakem kararlarının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarihi bir kararı açıkladı. TFF, bu sezonun sonuna kadar kritik maçlara yabancı VAR hakemi geleceğini açıkladı. İlk atamalar ise bu hafta oynanacak olan Ankaragücü- Gaziantep Futbol Kulübü, Fatih Karagümrük-Fenerbahçe, Alanyaspor-Galatasaray maçlarına yapıldı.

TFF, UEFA ve Avrupa'nın 5 ülke federasyonu ile yaptığı görüşmelerin ardından bu sezonun sonuna kadar kritik maçlara yabancı VAR hakemi geleceğini açıkladı.

YABANCI VAR HAKEMİ DÖNEMİ BAŞLIYOR

TFF'den yapılan açıklamada, " TFF tarafından sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi." denildi.

TFF’DEN AÇIKLAMA YAPILDI

TFF'den yapılan açıklama şöyle; " Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA ve Avrupa'nın 5 ülke federasyonu ile görüşmeleri sonucunda, Süper Lig'in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) görevlendirilecek. TFF tarafından sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi. Yabancı Video Yardımcı Hakeminin (VAR) görev yapacağı müsabakalarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu nedenle; Video Yardımcı Hakemin (VAR) yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak.

3 MAÇTA YABANCI HAKEM

Süper Lig'in 32. haftasında yabancı VAR hakemi ataması yapılacak maçlar; Ankaragücü- Gaziantep Futbol Kulübü, Fatih Karagümrük-Fenerbahçe, Alanyaspor-Galatasaray" Haber Merkezi

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.