Ticaret Borsası Anadolu Lisesi’nin iki projesi takdir topladı

EĞİTİM 14.06.2023 - 16:04, Güncelleme: 14.06.2023 - 16:04
 

Ticaret Borsası Anadolu Lisesi’nin iki projesi takdir topladı

Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi, 2022 – 2023 eğitim öğretim yılı içinde iki önemli proje gerçekleştirdi. Okul öğretmenlerinin önderliğinde ve gönüllü öğrencilerin destekleri ile yürütülen bu projeler, doğaya ve doğadaki canlılara karşı farkındalığın arttırılmasını hedefledi.
Bu projelerin ilki, “Sokakta da Can Var!” teması ile yürütüldü. Bu proje ile okul öğretmen ve öğrencileri, evlerindeki evcil hayvanların fotoğraflarını çekerek bir takvim oluşturdu ve buradan elde edilen gelir ile sokak hayvanlarına mama alındı. Bu proje kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesinin “Minik Patiler Kliniği”nden destek alındı. Bu destekle okul çevresindeki 14 kedinin kısırlaştırılması ile 5 kedinin tedavisi ve bakımı yapıldı. Yine bu kedilerin daha sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarına kavuşturulması sağlandı. Okul bahçesi ve çevresinde dolaşan 3 yaralı köpekle ilgilenildi ve bu köpeklerin bakımı ve tedavileri için Manisa Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimleri ile iletişime geçildi. Bu yaralı köpekler, belediye ekiplerine teslim edildi.   BU PROJENİN AMACI YAŞAYABİLEN NESİLLER YETİŞTİRMEK   Projenin ikincisi ise “Where are my Carbon footprints" adlı eTwinning projesiydi. Bu projede Türkiye, Makedonya, Ürdün, Yunanistan, Romanya, Fransa, Kazakistan ve Azerbaycan gibi pek çok ülke yer aldı. Bu projenin amacı ise doğaya verdirilen zararı en aza indirmek ve doğayla olabildiğince uyumlu bir biçimde yaşamayı bilen, yaşayabilen nesiller yetiştirmek.    BİLGİLENDİRME SUNUMLARI YAPILDI    Bu proje kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Minareci, okula davet edilerek okul öğretmen ve öğrencilerine “Karbon Ayak İzi ve Etkileri” üzerine bilgilendirme sunumları yapıldı. Karbon Ayak İzi ve Etkileri hakkında farkındalık oluşturma çalışmaları çeşitli etkinliklerle sürdürüldü. Yapılan bu iki etkinliğin yanı sıra gelecek yıl için planlalan projelerden bazıları da şunlar: güvenli internet e-semineri, geri dönüşüm farkındalığı, arabasız gün etkinlikleri, karbon ayak izi ve etkileri…  Tüm bu etkinliklerle ilgili panolar hazırlamak ve tanıtım çalışmaları yapmak, farkındalık oluşturmak, internet üzerinden tanıtım ve etkinlik yapmak…   ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER MUTLULUĞU YAŞIYOR   Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, özellikle gerçekleşen iki proje ile hedeflenen amaca ulaşmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyor. Emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyor, daha nice farklı ve etkili projelerle farkındalık oluşturmalarını bekliyoruz. BELGİN KOÇAK
Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi, 2022 – 2023 eğitim öğretim yılı içinde iki önemli proje gerçekleştirdi. Okul öğretmenlerinin önderliğinde ve gönüllü öğrencilerin destekleri ile yürütülen bu projeler, doğaya ve doğadaki canlılara karşı farkındalığın arttırılmasını hedefledi.

Bu projelerin ilki, “Sokakta da Can Var!” teması ile yürütüldü. Bu proje ile okul öğretmen ve öğrencileri, evlerindeki evcil hayvanların fotoğraflarını çekerek bir takvim oluşturdu ve buradan elde edilen gelir ile sokak hayvanlarına mama alındı. Bu proje kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesinin “Minik Patiler Kliniği”nden destek alındı. Bu destekle okul çevresindeki 14 kedinin kısırlaştırılması ile 5 kedinin tedavisi ve bakımı yapıldı. Yine bu kedilerin daha sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarına kavuşturulması sağlandı. Okul bahçesi ve çevresinde dolaşan 3 yaralı köpekle ilgilenildi ve bu köpeklerin bakımı ve tedavileri için Manisa Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimleri ile iletişime geçildi. Bu yaralı köpekler, belediye ekiplerine teslim edildi.

 

BU PROJENİN AMACI YAŞAYABİLEN NESİLLER YETİŞTİRMEK

 

Projenin ikincisi ise “Where are my Carbon footprints" adlı eTwinning projesiydi. Bu projede Türkiye, Makedonya, Ürdün, Yunanistan, Romanya, Fransa, Kazakistan ve Azerbaycan gibi pek çok ülke yer aldı. Bu projenin amacı ise doğaya verdirilen zararı en aza indirmek ve doğayla olabildiğince uyumlu bir biçimde yaşamayı bilen, yaşayabilen nesiller yetiştirmek. 

 

BİLGİLENDİRME SUNUMLARI YAPILDI 

 

Bu proje kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Minareci, okula davet edilerek okul öğretmen ve öğrencilerine “Karbon Ayak İzi ve Etkileri” üzerine bilgilendirme sunumları yapıldı. Karbon Ayak İzi ve Etkileri hakkında farkındalık oluşturma çalışmaları çeşitli etkinliklerle sürdürüldü. Yapılan bu iki etkinliğin yanı sıra gelecek yıl için planlalan projelerden bazıları da şunlar: güvenli internet e-semineri, geri dönüşüm farkındalığı, arabasız gün etkinlikleri, karbon ayak izi ve etkileri… 

Tüm bu etkinliklerle ilgili panolar hazırlamak ve tanıtım çalışmaları yapmak, farkındalık oluşturmak, internet üzerinden tanıtım ve etkinlik yapmak…

 

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER MUTLULUĞU YAŞIYOR

 

Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, özellikle gerçekleşen iki proje ile hedeflenen amaca ulaşmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyor. Emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyor, daha nice farklı ve etkili projelerle farkındalık oluşturmalarını bekliyoruz. BELGİN KOÇAK

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.