TURGUTLU’NUN MİNİKLERİ ÇKSM’DE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

ÖZEL HABER 12.11.2023 - 17:09, Güncelleme: 13.11.2023 - 09:16
 

TURGUTLU’NUN MİNİKLERİ ÇKSM’DE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Turgutlu Belediyesi tarafından şubat ayında hizmete giren Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nde 3 ve 5 yaş arası çocuklara eğitim veriliyor. 140 çocuğun gün boyu keyifli vakti geçirdiği kurslarda sanattan spora, resimden mutfağa kadar birçok eğitim veriliyor. ETV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Kreş sorumlusu Ezgi Mestanlı ve öğretmen Elif Kaya, çocuklar için eğitimleri eğlenceli hale getirdiklerini ifade etti.
2023 yılının şubat ayında hizmete giren Turgutlu Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nde miniklere ücretsiz eğitim hizmeti veriliyor. MİNİKLER GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYOR Dar gelirli ailelerin faydalandığı kurslarda çocuklar kurs öğretmenleri eşliğinde geleceğe en iyi şekilde hazırlanıyor. 4 öğretmen ve 3 yardımcı olmak üzere 7 eğitimcinin bulunduğu Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde çocuklar mutfak işlerinden boyamalara, resimden sanata, oyunlardan spora kadar birçok alanda gelişim kaydediyor.  “BURASI TAMAMEN ÜCRETSİZ”              Kreş sorumlusu Ezgi Mestanlı, “3 ve 5 yaş arası çocuklarımız burada eğitim görüyor. Sabahçı ve öğrenci gruplarımız var. Yarım gün ve tam gün eğitimlerimiz var. Toplamda 140 öğrenci eğitim görüyor. 2-3 çocuklu dar gelirli ailelere faydalanabiliyor, tek çalışanın baba olması gerekiyor. Burası tamamen ücretsiz. Buraya gelen çocuklar ilk defa kreşle karşılaştılar. O nedenle onların mutluluğu da bizim için çok önemli” açıklamasında bulundu. “3 ÖĞÜNÜMÜZ VAR” Kreş sorumlusu Ezgi Mestanlı, “Çocukların özel eşyalarını koydukları dolaplar mevcut. Çantaları, terlikleri hepsi için ayrı dolapları var. Bütün sınıflarımızda televizyon var. İngilizce eğitimlerimiz oluyor, çizgi film açıyoruz. Çocuklarımızın gelişimi için her şey var, ek derslerimiz de var. Müzik, drama, jimnastik, resim sanatları… Yazın yüzme dersimiz olmuştu. 3 ay boyunca da orada eğitim gördüler. Her şeyi yerinde öğrensinler diye tarlaya gittik, domates topladık. Çocuklar oyun odasında jimnastik dersleri de görüyor çünkü jimnastik özellikle 4 ve 6 yaş arasında çok önemli. O nedenle bizim için de ilk sırada gelir. Sabah kahvaltımız, öğle yemeğimiz ve ikindi kahvaltımız olmak üzere 3 öğünümüz var. Genellikle ev yemeği şeklinde besleniyorlar.” diye söyledi.   “EĞİTİMLERİ DAHA EĞLENCELİ HALE GETİRİYORUZ” Öğretmen Elif Kaya, “Eğitimleri daha eğlenceli hale getiriyoruz. Çocuklarımız belki de daha önce kurabiye yapımını görememiştir ama burada hep birlikte yaptığımızda onun da tadına varmış oluyorlar.” ifadelerini kullandı. Hüseyin Güntaç Fömlü
Turgutlu Belediyesi tarafından şubat ayında hizmete giren Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nde 3 ve 5 yaş arası çocuklara eğitim veriliyor. 140 çocuğun gün boyu keyifli vakti geçirdiği kurslarda sanattan spora, resimden mutfağa kadar birçok eğitim veriliyor. ETV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Kreş sorumlusu Ezgi Mestanlı ve öğretmen Elif Kaya, çocuklar için eğitimleri eğlenceli hale getirdiklerini ifade etti.

2023 yılının şubat ayında hizmete giren Turgutlu Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nde miniklere ücretsiz eğitim hizmeti veriliyor.

MİNİKLER GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYOR

Dar gelirli ailelerin faydalandığı kurslarda çocuklar kurs öğretmenleri eşliğinde geleceğe en iyi şekilde hazırlanıyor. 4 öğretmen ve 3 yardımcı olmak üzere 7 eğitimcinin bulunduğu Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde çocuklar mutfak işlerinden boyamalara, resimden sanata, oyunlardan spora kadar birçok alanda gelişim kaydediyor. 

“BURASI TAMAMEN ÜCRETSİZ”             

Kreş sorumlusu Ezgi Mestanlı, “3 ve 5 yaş arası çocuklarımız burada eğitim görüyor. Sabahçı ve öğrenci gruplarımız var. Yarım gün ve tam gün eğitimlerimiz var. Toplamda 140 öğrenci eğitim görüyor. 2-3 çocuklu dar gelirli ailelere faydalanabiliyor, tek çalışanın baba olması gerekiyor. Burası tamamen ücretsiz. Buraya gelen çocuklar ilk defa kreşle karşılaştılar. O nedenle onların mutluluğu da bizim için çok önemli” açıklamasında bulundu.

“3 ÖĞÜNÜMÜZ VAR”

Kreş sorumlusu Ezgi Mestanlı, “Çocukların özel eşyalarını koydukları dolaplar mevcut. Çantaları, terlikleri hepsi için ayrı dolapları var. Bütün sınıflarımızda televizyon var. İngilizce eğitimlerimiz oluyor, çizgi film açıyoruz. Çocuklarımızın gelişimi için her şey var, ek derslerimiz de var. Müzik, drama, jimnastik, resim sanatları… Yazın yüzme dersimiz olmuştu. 3 ay boyunca da orada eğitim gördüler. Her şeyi yerinde öğrensinler diye tarlaya gittik, domates topladık. Çocuklar oyun odasında jimnastik dersleri de görüyor çünkü jimnastik özellikle 4 ve 6 yaş arasında çok önemli. O nedenle bizim için de ilk sırada gelir. Sabah kahvaltımız, öğle yemeğimiz ve ikindi kahvaltımız olmak üzere 3 öğünümüz var. Genellikle ev yemeği şeklinde besleniyorlar.” diye söyledi.  

EĞİTİMLERİ DAHA EĞLENCELİ HALE GETİRİYORUZ”

Öğretmen Elif Kaya, “Eğitimleri daha eğlenceli hale getiriyoruz. Çocuklarımız belki de daha önce kurabiye yapımını görememiştir ama burada hep birlikte yaptığımızda onun da tadına varmış oluyorlar.” ifadelerini kullandı. Hüseyin Güntaç Fömlü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.