TÜRKİYE AZERBAYCANLI TALEBELER BİRLİĞİ'NDEN İLK ADIM

GENEL 03.06.2024 - 14:10, Güncelleme: 03.06.2024 - 14:10
 

TÜRKİYE AZERBAYCANLI TALEBELER BİRLİĞİ'NDEN İLK ADIM

Türkiye’de Öğrenim gören Azerbaycanlı talebelere ait toplulukların bir çatı altına toplanarak birliktelik oluşturması amacıyla hedeflenen çalışmanın ilk adımı Şehzadeler Şehri Manisa'da atıldı.
Yunusemre Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı toplantı, Yunusemre Kültür Parkta düzenlendi. Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği ile Manisa Azerbaycanlı Talebeler Topluluğu'nun öncülük ettiği toplantıya, çeşitli şehirlerin üniversitelerindeki Azerbaycanlı Öğrenci Topluluklarının temsilcileri iştirak etti. Oluşturulan Tüzük ve Bildiri metni oy birliği ile kabul edilerek imza altına alındı. ORTAK İSTİŞARE VURGUSU Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül açıklamasında, “Derneklerimiz ve öğrenci topluluklarımız yıl içerisinde çeşitli çalışmalar, proje ve etkinlikler ortaya koymaktadır. İlgili kanun, yönetmelik ve tüzükler çerçevesinde kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak adına yapılacak etkinliklerde ortak istişare kültürünü oluşturmak öncelikli hedefimiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle; Sevinci ve kederi bir olan iki kardeş ülkenin gençleri arasındaki bağın güçlenmesine katkı sunabilmek ve bu kapsamdaki çalışmalarda bütünsellik sağlamaktır.” açıklamasında bulundu. BİRLİKTE ÇALIŞMAK HEDEFLENİYOR Manisa Azerbaycanlı Talebeler Topluluğu adına konuşan Temsilci Fatih Solmaz ise “Ümummilli Lider Haydar Aliyev'in, 'Bir Millet İki Devlet' şiarından hareketle, ortak amaç doğrultusunda birliktelik oluşturmak ve birlikte çalışmak, Türkiye de öğrenim gören talebelerimizle tanışmak ortak çalışmalarda bulunmak, sosyal ve kültürel etkileşime katkı sağlamaktır.” açıklamasında bulundu. YÖNETİM KURULU OY BİRLİĞİYLE OLUŞTURULDU Programa gözlemci olarak Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu adına katılım sağlayan üye dernek Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül ve Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Aydın bulundu. Atılan imzalar ile kurucu ve geçici yönetim kurulu oy birliği ile oluşturuldu. Belgin Koçak
Türkiye’de Öğrenim gören Azerbaycanlı talebelere ait toplulukların bir çatı altına toplanarak birliktelik oluşturması amacıyla hedeflenen çalışmanın ilk adımı Şehzadeler Şehri Manisa'da atıldı.

Yunusemre Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı toplantı, Yunusemre Kültür Parkta düzenlendi. Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği ile Manisa Azerbaycanlı Talebeler Topluluğu'nun öncülük ettiği toplantıya, çeşitli şehirlerin üniversitelerindeki Azerbaycanlı Öğrenci Topluluklarının temsilcileri iştirak etti. Oluşturulan Tüzük ve Bildiri metni oy birliği ile kabul edilerek imza altına alındı.

ORTAK İSTİŞARE VURGUSU

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül açıklamasında, “Derneklerimiz ve öğrenci topluluklarımız yıl içerisinde çeşitli çalışmalar, proje ve etkinlikler ortaya koymaktadır. İlgili kanun, yönetmelik ve tüzükler çerçevesinde kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak adına yapılacak etkinliklerde ortak istişare kültürünü oluşturmak öncelikli hedefimiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle; Sevinci ve kederi bir olan iki kardeş ülkenin gençleri arasındaki bağın güçlenmesine katkı sunabilmek ve bu kapsamdaki çalışmalarda bütünsellik sağlamaktır.” açıklamasında bulundu.

BİRLİKTE ÇALIŞMAK HEDEFLENİYOR

Manisa Azerbaycanlı Talebeler Topluluğu adına konuşan Temsilci Fatih Solmaz ise “Ümummilli Lider Haydar Aliyev'in, 'Bir Millet İki Devlet' şiarından hareketle, ortak amaç doğrultusunda birliktelik oluşturmak ve birlikte çalışmak, Türkiye de öğrenim gören talebelerimizle tanışmak ortak çalışmalarda bulunmak, sosyal ve kültürel etkileşime katkı sağlamaktır.” açıklamasında bulundu.

YÖNETİM KURULU OY BİRLİĞİYLE OLUŞTURULDU

Programa gözlemci olarak Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu adına katılım sağlayan üye dernek Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül ve Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Aydın bulundu. Atılan imzalar ile kurucu ve geçici yönetim kurulu oy birliği ile oluşturuldu. Belgin Koçak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.